Original topic:

T5EVO8TB Vaat edilen yazma testi kafa karışıklığı

(Topic created on: 07-15-2025 10:56 AM)
172 Views
Ahmeto
Active Level 1
Options
Diğer

Samsung Portable SSD T5 EVO 8Tb cihazı daha yeni aldım dün geldi,
Samsung Magician' ı pc'me kurdum T5'ın güncellemelerini aldım AMA magician'da T5'İ sıralı okuma ve yazma testi yaptığımda sequential reed(okuma) 442mb/s çıkıyor(bu normal, firmanın vaad ettiği değere çok yakın) LAKİN sequential write(yazma) 187mb/s çıkıyor bu normal değil, firmanın vaat ettiği yazma değerine çok uzak.

Notebook'um Asus ve cihazı taktığım port usb 3.2 gen2

T5 ise usb 3.2 gen1 ve firmanın vaat ettiği okuma değeri 460mb/s - yazma değeri 460mb/s

Bende mi bir hata var? T5'te mi bir hata var?

T5 Evo 8TB'in okuma-yazma testlerini "CRYSTALDISKMARK" ile yaptığımda ise firmanın vermiş olduğu değerleri buluyor, 2-3MB geçebiliyor bile. Ama Samsung'un kendi Samsung Magician programında bu değerlere asla ulaşmıyor. Hele hele yazma 187'lerde kalıyor. 😕

T5'e normal bir şekilde veri attığımda ise 360MB/s kadar çıkıyor...

T5'te herhangi bir sorun var mı? Yok mu?

Magician'da veriler düşük çıkıyor, CrystalDiskMark'ta ise tam değerlerinde. Neden bu **bleep**?

T5'e normal bir şekilde veri attığımda ise 360MB/s kadar çıkıyor, daha yüksek değerlere çıkmıyor. Bu normal mi?

Önerebileceğiniz başka test programları var mı? Başka test programları ile test etmeme gerek var mı?

T5'in geri iadelik bir durumu bence yok ama sizce?

1 Comment
Diğer
Test programlarına çokta güvenmemek lazım, sn 460 mb yazma ve okuma ulaşabileceği maximum değerlerdir ve bunlar cihaza göre değişkenlik gösterebilir.
0 Likes