cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Türkiye'de Güncellemeler Neden Gecikiyor Sorusuna Yanıt 😍

(Topic created on: 05-01-2025 08:15 PM)
1660 Views
Alfatürk
Expert Level 5
Options
Diğer

Merhaba Değerli Samsung Members üyeleri,

Güncellemenin ülkemize neden eş zamanlı olarak ulaşmadığı sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Örneğin, Hindistan'da yayınlanan bir güncellemenin ülkemizde neden ulaşmadığı gibi sorular sorulmaktadır. Aşağıda, örnek ülkelerin CSC kodlarını ve güncelleme alan bölgeleri gösteren bir liste bulunmaktadır (liste örnek amaçlı olup gerçek durumu yansıtmamaktadır).

image

Güncelleme CSC kapsamındaki bölgeler şu şekildedir: 

Bölge 1 (ACR, AFG, AFR, BKD, CAC, CAU, CPW, INS)
Bölge 2 (DKR, ECT, EGY, EUX, EUY, TUR, XSG, XXV)

Belirli bir güncelleme için, örneğin Bölge 1 deki 8 ülke söz konusu ise, bu 8 ülkenin tamamının Samsung global e onayını vermesi durumunda güncelleme eş zamanlı olarak yayınlanır. Ancak, Bölge 2 deki 8 ülkeden herhangi birinde hazırlık tamamlanmazsa, diğer 7 ülke otomatik olarak hazırlığı tamamlanmayan ülkeyi beklemek durumundadır.( Hazırlıkta kastım ana bant sürümüne dokunulmayan CSC gerektiren operatör yazılımı eklenmesi sadece )

Bu durum, ne yazık ki, itirazlarınıza rağmen değişmiyor ,bir ülkenin gecikmesi diğer 7 ülkeyi de otomatik olarak geciktiriyor. 

Yani sizleri çok iyi anlıyorum bir kullanıcı olarak ama güncellemeyi Samsung Türkiye vermiyor lütfen bunu anlayınız .Samsung türkiye'nin elinde değil . 🙏

Samsung'un tek yaptığı hata hızlı ülkeleri aynı bölgede bir tutmaması denebilir .(Samsung türkiye hızlı operatör güncelleme yapan ülke arasındadır )

Bu durum, her cihaz için farklılık gösterebilmektedir. (Örneğin OXM ve OJM gibi farklı sonuçlar yaşanabilir )

Arkadaşlar sürekli aynı gönderileri lütfen açmamaya özen gösterelim .Çünkü yardıma ihtiyacı olan bir arkadaşınızın gönderisi anında aşağıda kalıyor ve kimse onu göremiyor (güncelleme gönderileri kaynaklı)

Bu arkadaş sizde olabilirsiniz one uı 7.0 a yeni geçeceksiniz, sorunuz olucak ve yardım alamayacak olan sende olabilirsin .Lütfen empati yapınız 🙏

52 Comments
Diğer
Açıklama yapmayın icraat a geçiş yapın sevgili dostum... 😂
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Gerçek bu kardeşim 😊
Diğer
Yok sorun, insanları CSC değiştirmek zorunda bırakıyorsunuz, bir de uyarı yapıyorlar moderatörler. Yani nedeni açıklatınca bir şey değişmiyor.
Diğer
Yanlışsın dostum CP kısmıda ülke ülke değişiyor örneğim M14 5G için U8CXK6 BL ve CP TUR iken Ukrayna U8CX4
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Biliyorum ,ben demek istediğini anladım
Diğer
CPW hakkında bilgin var mı?
Diğer
Herşeyin hayırlısı alfam o güncelleme elbet gelecek 😂
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Teşekkürler kardeşim benim 😊 birazcık daha sabır