cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung'un kameraları neden bu kadar kötü?

(Topic created on: 12-16-2023 08:42 PM)
1608 Views
rhearhe
Active Level 4
Options
Diğer

Açıkçası Samsung'un son zamanlar da kameraları çok kötü kalitede. Yeni A serisinden tutun S serisine kadar. En iyi kameraya sahip telefonlara baktığımız da samsung listeye zor giriyor. A 34 kullanıyorum ancak fotoğraf kalitesi kaç yıl önce çıkmış eski telefonum a10 dan daha kötü. Böyle bir şey olabilir mi?

Tabii fiyata göre ürün yapılıyor ancak kamera kalitesi hepsinde aynı gibi kamerası için telefon alınacaksa samsung'un hiç bir ürünü tercih edilmiyor maalesef. iPhone'u Samsung'a rakip olarak görmek eşit değil bence. Çünkü Samsung Apple'a karşı değil Sony"nin sensörleri ile yarışıyor. Dolayısıyla Sony kazanıyor. Tabii bu değişmiş olabilir.

Samsung neredeyse bütün telefon ekranları süper amoled kameraları çok kalitesiz.

Ayrıca, S25 serisinde de 1 inçlik kamera sensörünün olacağı Samsung'un Sony ile anlaşacağı söyleniyor. Eger bu haber doğru ise Bu Güney Kore de kesinlikle hoş karşılanmayabilir. Hatta iPhone'a geçebilenler olabilir diye düşünüyorum. 

Siz ne düşünüyorsunuz?

25 Comments
Diğer
A34 kamerası çok kötü diyemeyiz ama eğer kamera odaklı aldıysan başta a54 alacaktın
rhearhe
Active Level 4
Diğer
Kamera odaklı almadım ama son araştırmalarıma göre eski telefonlar daha iyi şu anki kameralara göre ve ayrıca sanki hepsi **bleep** ya da baştan savma yapılmış gibi. Yeni a 14 24 34 54 serisi hepsi s23 ile benzer kamera tasarımı ugrasmamak icjn mi kullanılmış ve kamera boyutları çok küçük
0 Likes
yns21fe
Expert Level 2
Diğer
Knk abartma o kadar bende zamanında A10 kullandım, A34'ün de kamerasını gördüm. A10 ile kıyaslanamayacak kadar kaliteli.
rhearhe
Active Level 4
Diğer
Bana kalitesiz geliyor
Anonymous
Not applicable
Diğer
Çinkü aynı kamerayı giriş-orta-orta/üst-üst segment cihazların hepsine koyup,yazılımı değiştirerek satıyorlar ve özellikle yüksek piksellerde sabit 12mp ama yazılımın içinde gömülü olarak fotkgraf boyutlandırma ve yapay düzenleme için de berbat bir yapay zeka özelliği koyuluyor ve son teknoloji olarak tanıtılıyor.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ek olarak 20 yıl önce cep bilgisayarları vardı,içlerinde windows kuruluydu ve gelişmiş yazılım vardı,şimdi ise basit bir yazılım koyup aşırı yüksek fiyatlara,hiç kaliteli olmayan,sağlam olmayan,çoğu kusurda müşterinin suçlandıgı bir satış stratejisi ile devam ediliyor ve bu kimsenin umurunda değil!
Anonymous
Not applicable
Diğer
En azında saçma sapan bir android'e bağımlı kalmaz,farklı sistem özelliklerine sahip olurduk ve bu kadar fazla yazılım saçmalıgı olmazdı.
0 Likes
PKRCN
Active Level 7
Diğer
Hocam ben kameralarının aksine son 5 yılda en iyi noktada olduğunu düşünüyorum. Önceden - özellikle video çekiminde- çok fazla kısıtlama ve beta ürün izlenimi verecek sonuçlar veriyordu. Ama son zamanlarda oldukça iyi bence (s serisi için tüm dediklerim). Eski 13 pro cihazım ve kız arkadaşımın 15 pro cihazı ile s23 ü baya bir denedik. Şahsen ultra geniş açı dışında fotoğraf ve şaşırtıcı şekilde videoda aşırı iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum. En azından biz denerken daha iyi görsel çıkmada çoğunluk s23 e geldi ki denediğim kadarı ile S23u ana kamera ve uw kamerada daha başarılı s23den. Yani ben başarısız veya kötü olduğunu düşünmüyorum, özellikle pro ve expert raw modları ile aşırı kabiliyetli oluyor. Sony ile anlaşması (apple ın) f/p oranından da olabilir yani ben severim Sony kameraları her alanda ama ana sebep tek başına kalite mi bilmiyorum. Çünkü tek kamera tedarikçisi Sony de değil arada başka koreli ve japon markalar ile de bir kısmını tedarik ettiği olmuştu apple ın.
mbozkurt
Active Level 6
Diğer
Ben şahsen beğeniyorum birkaç tane çektiğim fotoğrafa sayfamdan bakabilirsin