Original topic:

Samsung’un Güncelleme Politikası: Satış Var, Destek Yok

(Topic created on: 10-24-2025 12:57 PM)
281 Views
Victorybyz
Active Level 6
Options
Diğer

Bir ürün satın alıyorsunuz, parasını ödüyorsunuz, güveniyorsunuz… Ama ne yazık ki güveniniz kısa sürüyor. Çünkü Samsung’un güncelleme politikası, kullanıcı memnuniyetinden çok yeni ürün satışına odaklanmış durumda.

Cihaz piyasaya çıktığında vaatler büyük: “Uzun süreli destek”, “güvenlik güncellemeleri”, “yeni özellikler”… Ancak gerçek bambaşka. Ürün daha garantisi bitmeden ya da üzerinden bir yıl bile geçmeden, “bu modele artık destek verilmiyor” denmeye başlıyor. Kullanıcı ise yeni güncellemeleri beklerken sessizce unutuluyor.

Bir teknoloji devinin, milyonlarca kullanıcısına böylesine kısa ömürlü destek sunması üzücü. Çünkü güncelleme sadece yeni özellik değil; güvenlik, performans ve kullanıcı deneyimi demektir. Ama Samsung, ne yazık ki kullanıcı bağlılığından çok “bir sonraki modelin satış rakamlarına” odaklanıyor.

Sonuç mu? Her yıl yeni bir cihaz almak zorunda kalan kullanıcılar, her seferinde aynı döngüye giriyor. Oysa teknoloji ilerledikçe cihazların değil, firmaların politikalarının gelişmesi gerekiyordu.

Bir ürünün değeri sadece kutusundan çıktığı gün değil, yıllar sonra da kullanıcıya sunduğu güvenle ölçülür.
Ve bu konuda Samsung, sınıfta kalıyor.
13 Comments
leclaiser_
Active Level 5
Diğer
zaten uzun zamandır öyle aman aman bir yenilik yok. bence bir telefon-tablet alınacaksa eski cihazlara yönelmek gerekiyor. bu aralar temiz 6s bakıyorum, olmadı j7 alacağım çünkü cidden taş gibiler. en azından parana değecek türden cihazlar. her sene 'yeni' denen telefonların da vaov denecek hiçbir özelliği de yok.
Diğer
Fanboylar gelmeden size katıldığımı belirteyim
Ramocann
Active Level 10
Diğer
Yanlış anlaşılmasın lütfen, Samsung android tarafında Google cihazlardan sonra en uzun süre güncelleme veren marka ki bu yıllardır böyle. Sorun yaşayanlar oluyor mutlaka, seri üretim fabrikasyon ürünler söz konusu nihayetinde ama ios da dahil sorun yaşatmayan marka yok zaten, var diyen ya doğru düzgün araştırma yapmıyordur ya da but tarafından sallıyordur. Fakat, Samsung Türkiye ekibi tepeden tırnağa gerçekten son derece eleştiriyi hakeden ve baştan savma iş yapan elemanlarla dolu, bu noktada şikayetçi olan herkese hak veriyorum, verilmeli. Bu arada, android işletim sistemini globalde tüm yerel şartlara göre ayarlayabilmek de kolay iş değil.
thatS25
Expert Level 3
Diğer
Yazdiginiz her seye katılıyorum.Ah o TR ekibi ah.Ne verdiği tarih tutar ne fiyat ayarlaması.
0 Likes
ahmet233
Active Level 7
Diğer
En tepedekiyle görüsmek gerekiyo çoluk cocuk beceriksiz işini yapamayanlarla değil
0 Likes
haklisin
Active Level 10
Diğer
Yeni cihazlarda hep aynı sıkıcı tasarım ve planlı eskitme var.
Samsung A16 cihazım var, ilk çıktığında 6 yıl güncelleme var dendi, şimdi 1 sene geçti güncelleme an itibariyle tam 18 gün gecikti ve hala gelmedi.
Yorumlarda yazan bi arkadaş olmuş bende onun gibi eski 6s-5s bakıyorum tasarımları falan çok güzel, hala çalışabilir durumdalar. S6 Edge gibi telefonlara bayılıyorum. Daha doğrusu eski telefonlara, tasarımları falan çok güzel ve böyle küçük oluyorlar ele ve cebe çok rahat oturuyor ya mükemmel bence.
thatS25
Expert Level 3
Diğer
S6 Edge...Hep içimde ukte kalan telefon.
Özkanatt
Active Level 4
Diğer
Samsung Apple'a rekabet edecek yazılıma sahip değil.

Yine Samsung çin markalarıyla Donanım olarak rekabet edecek durumda değil.

Her ikisinin ortasında kalmış ve hem donamım olarak hemde yazılım olarak orta olmuş bir marka bence bu yüzden ileride pek tercihim olacak bir marka değil
haklisin
Active Level 10
Diğer
Samsung un donanımı Çin markalarından çok daha iyi. Android in en iyi yazılımına sahip ama Android yazılımı Apple a karşı yetersiz. IOS çok optimize bir sistem.
0 Likes