cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung'un Cihaz Çıkarmak İçin Cihaz Çıkarması

(Topic created on: 01-30-2022 08:16 PM)
1180 Views
BoraS20FE
Expert Level 5
Options
Diğer

Tüm forum halkına ve Samsung ekibine merhaba öncelikle. Forumda da daha önce defalarca konusu açılan bir konudan, detaylıca ve cihazlar karşılaştırmaları ile, bahsetmek istiyorum.
Samsung'un sürekli cihaz çıkarmasından hepimiz şikayetçiyiz fakat bizi dinlemiyorsunuz Samsung. Artık iyice kâr odaklı bir firma oldunuz. Sürekli birbirinin aynısı cihazlar çıkarma huyunuzu niye devam ettiriyorsunuz? Bunun size zarar verdiğinin farkında mısınız? Niye az model çıkarıp da güzel bir pazarlama politikası ve dolu dolu donanımlarla piyasaya sürmek yerine bir sürü gereksiz model çıkarıyorsunuz? Bir sürü model için ayrı ayrı yazılım üretmekte eminim oldukça zorlanıyorsunuz, peki niye bunu kendinize yapıyorsunuz?

Öncelikle bazı odeller üzerinden gideyim.
İlk cihazlarımız Galaxy S20 FE ile Galaxy S21 FE. Galaxy S20 FE modelleri -Galaxy S20 FE 4G (Snapdragon) hariç- 23 Eylül 2020 tarihinde tanıtıldılar. Galaxy S21 FE ise 4 Ocak 2022 tarihinde tanıtıldı. İki cihazın çıkış tarihleri arasında 17 ay fârk var. Fakat bu farka rağmen Galaxy S21 FE için uğraşmamışsınız belli ki ve neredeyse Galaxy S20 FE'nin aynısı bir cihaz üretmişsiniz. Bu kadar sürede oldukça benzer cihazlar üretmek yerine direkt S21 FE çıkmasa da olabilirdi bence. Galaxy S20 FE zaten hala oldukça satılan bir model ve S21 FE'nin fiyatına bakarsak (yurtdışında da aynı durum) hiç de gereği olmadığını anlıyoruz.
Cihaz özellikleri üzerinden gidecek olursak;
Galaxy S20 FE ile S21 FE'nin kamera sensörleri tıpatıp aynı. İkisinin de ana kamerasında Samsung S5K2LD isimli sensör bulunuyor (Aynı sensör, Galaxy S20 serisi ve Z Fold2'de mevcut). Ultra geniş açı, telefoto ve ön kamera sensörleri de aynı kalmış cihazların (bari ön kamera sensörünü değiştirseydiniz 😅). İki cihazda da 4K 60 fps video kayıt seçeneği mevcut. Kamera arayüzde de "Çift Kayıt" hariç bir özellik farkı yok. İşlemci tarafında da S20 FE'de Exynos 990/Snapdragon 865 varken S21 FE'de Exynos 2100/Snapdragon 888 mevcut. S20 FE'nin Snapdragon versiyonundan ilerlemeyi tercih ediyorum çünkü neredeyse her ülkede mevcut (4G de 5G de). S21 FE'deki Exynos 2100 ile S20 FE'deki Snapdragon 865 işlemcileri arasında o kadar da performans farkı yok. Exynos 2100 daha hızlı nispeten fakat ısınma konusunda da Snapdragon 865, Exynos 2100 ile Snapdragon 888'e göre daha avantajlı. Neredeyse eşitler gibi bir durum var diyebiliriz. Bataryalar aynı. Ekran tarafında bir farklılık var. S21 FE'nin ekranı daha iyi fakat burada da ekranın "nit" değerinden kısmışsınız (S20 FE'de 823 nit, S21 FE'de 795 nit). Yazılımsal olarak kalan kısım aynı. Ayrıca da S21 FE majörlü bir şekilde çıktığı için cihaz Android 14'te kalacak gibi duruyor.

Gördüğünüz gibi S20 FE ile S21 FE neredeyse aynılar diyebiliriz. Fiyat olarak iseS21 FE, yurtdışında 700 dolar. Yurtdışında S21'i 580/600 dolar bandında bulabilirsiniz ve S21 almak çok daha mantıklı.

Galaxy A, M ve F serilerinde bu durum daha da kötü.
Öncelikle artık M serisi ile A serisi aşırı benzer oldular. M ile F serileri aynı zaten. Bence artık M ve F serilerine gerek yok. A serisi yeterli diye düşünüyorum.
A serisinde de model sayısında azaltmaya gidilmeli. A0x, A1x, A2x, A3x, A4x, A5x, A7x serileri var ve bunların s veya e varyantları da oluyor (bir de ayrı 5G versiyonları). Bence bu kadar model olması çok gereksiz ve yazılım konusunda da sizi zora sokuyor, güncellemeler çok gecikiyor.
Mesela bu yıl sadece A13, A33, A53 ve A73 piyasa sürülse yeterli diye düşünüyorum. A03'ün yerine A12 geçebilirdi, A23'ün yerine A32 geçebilirdi... Bir önceki modellere de özellik katılarak yapılabilir bunlar. Mesela bu seneki A serisine dair sızıntılar, birçoğumuzu hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü2021 A serisi ile 2022 A serisi neredeyse aynı olacaklar. Bence özellik katılıp düzgün fiyatlarla piyasaya sürülse daha iyi olabilirdi. Şimdi tüketicilerin de kafasını daha çok karıştıracaksınız. Ne gerek var ki buna?

Özetle; sırf daha çok para getirir düşüncesiyle sürekli model piyasaya sürmek, şu an başınızı ağrıtmaya başladığı gibi gelecekte daha da büyük sorunlara yol açacak. Onun yerine az modelle tüketicinin de gönlünü fethedebilirsiniz. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim.😊

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Çoruh
Moderator
Moderator
Options
Diğer

Merhaba BoraS20FE,

Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekte ve ilgili birimlere iletmekteyiz.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

30 Comments
Diğer
Bi de şu z flip serisinin yanına z fold serisi gereksiz duruyor bence. Bir seriyi kaldırmaları lazım iki yazılımsal aynı telefon sadece biri yatay'dan biri dikeyden koymuşlar önümüze
BoraS20FE
Expert Level 5
Diğer
Bence ikisi de gerekli modeller; bazıları dikey katlamayı seviyor, bazılar yatay katlamayı. Mesela ben Z Fold serisini daha çok seviyorum ama bazıları da Z Flip serisini daha çok seviyor
Diğer
O konuda haklısın işte tamamen zevk meselesi. Bi de Samsung note serisini bitirmekle çok büyük bir hata yaptı bence onun yerine m veya f serisi bitebilirdi. (Benim düşüncelerim.
Hhamsi
Active Level 4
Diğer
Aslında s serisini kaldırıyorlar gibi. S22 serisinde spen olacak diye biliyorum. Zaten note serisinin neredeyse tek farkı spen di.
Diğer
Bana S-pen deme lütfen... Bi de gelmişler Note serisinin ruhunu yaşatıcaz diyorlar yaa... 😪 😪 😪 😪
Biz Note serisinin ruhunu felan istemiyoruz biz Note serisinin kendisini istiyoruz..
Evet note serisinin tek farkı S-pen idi fakat bu da seriyi çok popüler kıldı, bence Samsung'un devam ettirmesi lazım seriyi.
Hhamsi
Active Level 4
Diğer
Note serisinin bitmesine ben de üzüldüm. Not serisini almayı düşünüyordum fakat serinin kalktığını görünce almaktan vazgeçtim.
Diğer
Bence zamanınız varken alın derim üretimi durdurulmadan. (OF BEN NE DİYORUM YAA🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😪😪😪😪)
BoraS20FE
Expert Level 5
Diğer
Note 20'lerin üretimi durdu. Artık üretilmiyor Note serisi yani 😟
Diğer
N-N-N-Ne? E-e-e-emin misin durdurulduğuna? OFFFF SAMSUNG NOTE 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 Saatlerce ağlayabilirim...