- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
02-25-2021 04:54 PM (Last edited 02-25-2021 05:00 PM by User0000002 ) in
Diğer
Forumda hepimiz bunu dile getiriyoruz zaten. Samsung ve diğer Android cihazların değerleri ilerleyen zamanlarda düşüyor ve yazılım hataları oluşuyor. Ben yaklaşık 4 aydır aktif bir şekilde Samsung cihaz kullanmıyorum. Ama tarafsız olacağımdan emin olun. İlk başta Apple cihazlar halen değerlerini koruyor hatta ve hatta halen performansı yüksek bir şekilde çalışıyor. Peki bu nasıl oluyor? Şu örnekle daha iyi anlayabilirsiniz;
Diyelim ki İsveç’e gittiniz ve bir saat alacaksınız. Bilirsiniz ki İsveç saatleri özenle yapılan el yapımı saatlerdir. Bu yüzden sınırlı sayıdadır. Neyse İsveç’te karşınıza iki marka çıktı. Bunlardan biri yılda sadece 4 tane üretim yapıyor pahalı ama kaliteli malzemeler kullanılıyor. Öbürü ise yılda 17 tane üretim yapıyor ucuz ama malzeme kalitesi olsun saat aksanı olsun birinci markaya göre daha düşük. Birinci marka küçük bir pil ile uzun yıllar dayanabileceğini söylüyor ancak ikinci marka da büyük bir pil ile uzun yıllar sunuyor. Ama birinci marka içindeki aksana göre küçük bir pil koyuyor. Birinci markayı aldığınız zaman uzun yıllar kullanabilirsiniz çünkü kaliteli işçilik var ve bu saati yıllarca kullanmak için tek bir ücret ödersiniz. Ama ikinci markayı aldığınız zaman çok çabuk bozulabilir ve kullanım ömrü düşüktür.
Peki Enes burada ne demek istedi? Şunu demek istedim saatlerin aksanını işlemci olarak düşünürsek birinci saati uzun süre kullanabilmenizde saatin çalışma aksanı önemli. Yani uzun yıllar sorunsuz performansla çalışması. Birinci cihazı aldığınız zaman uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz sadece pili biter yani bataryası ölür. Ancak öbür markayı aldığınız zaman düşük performans gösterdiği için pili daha geç biter ama aksanı çabuk bozulur yani cihazın performansı düşer. Bir diğer konu ise şu; bu saatlerden biri 4 tane biri 17 tane üretildi. Burada da şunu demek istedim bir marka sadece 4 model çıkarıyor ve sınırlı sayıda. Ama öbür marka 17 model çıkarıyor ve birinci saate göre daha fazla üretiliyor.Bu da birinci markanın değerini artırır. Yani Samsung o kadar model çıkardığı için değeri düşüyor ve bu cihazlar en büyük rakibinin cihazlarına göre düşük performansla çalışıyor. Bu da rakiplerinin gerisinde bırakıyor. Bir diğer konu ise pil.Birinci marka küçük bir pil koyuyuor işlemciye göre ama optimize ediyor. Ayrıca ikinci markada yine büyük bir pil koyduğu için uzun yıllar kullanım ömrü sunuyor. Diyelim ki birinci markanın saatine 9.000 lira verdiniz. Bunu 6 yıl sonra değeri fazla düşmeden satabilirsiniz. Ancak öbür markayı aksanının kötü olması, malzeme kalitesinin düşük olması nedeniyle çok kayıpla satarsınız. Evet kabul ediyorum saate taktım ama bu şekilde daha anlaşılır anlatabilrdim.
Samsung Ne yapmalı?
- Her yıl sadece 3 orta segment cihaz, 1 üst segment cihaz serisi* çıkartmalı.
- Hem stabil bir işlemci hem çok yüksek donanımlar eklenmesi lazım.
- Orta segment cihazlara önem verip biraz daha uğraşılmalı.
- Şu polikarbonat ve **bleep** kasadan vazgeçip cam ya da seramik kasaya geçmeli.
- Rakibi ile arasına en fazla 300 lira fiyat farkı koyması (ucuz olması)
*: Örn: A72, A52,A32 sadece cihazdır. Ama S21 bir seridir.
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-25-2021 09:36 PM in
DiğerMerhaba EnesG970FveA530
Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm.
Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.
Teşekkürler.
MOD
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-25-2021 05:21 PM in
Diğer- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-25-2021 05:27 PM in
DiğerTeşekkürler 😊
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-25-2021 09:36 PM in
DiğerMerhaba EnesG970FveA530
Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm.
Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.
Teşekkürler.
MOD