cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung, kalan pil ömrünü tahmin ettiği için dava ediliyor

(Topic created on: 06-06-2022 02:09 PM)
RecepF
Expert Level 5
Options
Diğer

Samsung, patent ihlali nedeniyle başka bir yasal savaşa girebilir. Patent lisanslama şirketi K. Mirza LLC , kısa süre önce Koreli teknoloji devinin Hollandalı araştırma enstitüsü “Nederlandse Organisatie Voor Togepast Natuurwetenschappelijk Onderzoe” tarafından geliştirilen bir akıllı telefon pil teknolojisini aldığını iddia ederek Samsung'a dava açtı.

Söz konusu teknoloji, Galaxy akıllı telefon gibi bir mobil cihazda ne kadar pil ömrü kaldığını belirleyebilen bir algoritma. "Tahmin, kullanıcı davranışını analiz eden algoritmalara dayanıyor." Algoritma, “bir mobil cihazın kalan pil ömrünün […] (AndroidCentral aracılığıyla)

Böyle karmaşık ve doğru bir sistem geliştirmek zaman ve kaynak gerektirir. Patent lisanslama şirketi, Samsung'un bu algoritmayı Android destekli cihazlarında izinsiz kullandığını ve orijinal patenti ihlal ettiğini iddia ediyor.

Patent ihlali davası, Android işletim sisteminin eski sürümleri ve muhtemelen diğer mobil OEM'lerle ilgilidir.

Patent ihlali suçlamalarının, tam olarak hangileri olduğu belli olmasa da, Android işletim sisteminin eski sürümleriyle ilgili olduğunu belirtmek ilginçtir. Her iki durumda da, mecazi olarak konuşursak, Galaxy S22 serisi gibi daha yeni cihazlar standa çağrılmamalıdır.

Son dava Samsung'u hedef alsa da, Samsung'un tescilli yazılımından ziyade Android işletim sistemindeki teknolojiler etrafında dönüyor. Bunu akılda tutarak, Google ve Xiaomi dahil olmak üzere diğer Android OEM'leri aynı teknolojiyi kullanıyor olabilir ve bu nedenle benzer sonuçlarla karşılaşabilir.

5 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Sevindirici bir haber ☺️
black70
Active Level 5
Diğer
Sevindirici olan tam olarak ne 🤔 bizlik bir şey yok ki Samsung birinin tescilini izinsiz kullanmış . Kalan pil ömrünü kalan yazılım verecek demiyor
Anonymous
Not applicable
Diğer
Samsung zaten çok canlar yaktı hak ediyor o yüzden dedim 😊
Ferhatali
Active Level 1
Diğer
Bize bir faydası olacak mı?
Indirelim ölçelim mesela!
Anonymous
Not applicable
Diğer