Original topic:

Samsung cihazlarımızda casus yazılım mı var?

(Topic created on: 3 weeks ago)
293 Views
AtakanBayar
Active Level 3
Options
Diğer

Arkadaşlar sizinde bildiğiniz üzere son günlerde Dünya gündeminde konuşulan bir konu var. Samsung'un alt segment telefonlarında (A ve M serisi) işletim sistemine entegre ve **bleep** menşeili "AppCloud" adlı bir uygulama varmış. Bu uygulamanın Samsung'la **bleep**'li bir firmanın ortaklaşa olarak yapılmış ve Samsung telefonlarında kaldırılması veya devre dışı bırakılması olanaksızmış. Bu uygulama kendi kendine uygulamalar yükleyebiliyor, reklam ve istenmeyen bildirimler gönderebiliyormuş. Diğer markaları uygulamalarında reklam var diye eleştiriyorken güvendiğimiz Samsung firmasının bu tür iddialara karışmasını son derece olumsuz buluyorum. Bu tür iddialar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Eğer gerçekten böyle bir durum varsa bir daha Samsung ürünü tercih etmeyeceğim.

25 Comments
yusufpiskin
Active Level 8
Diğer
Dünya genelinde falan konuşulan bir konu değil, SAM diye arap bi sayfa haber yaptı izlenme peşindeki leş vlogerlar da peşine takıldı.
Sence Samsung casus yazılım yapsa ergen ve yaşlıların kulandığı seriye MI yapar amiral gemilerine mi?

Ve evet üzgünüm ama bizde ekonomik durum yüzünden kullanılan bu iki seri dışarıda ergenlere ve yaşlılara veriliyor
0 Likes
AtakanBayar
Active Level 3
Diğer
Sence veya bence ile ilerleyecek işler değil bunlar. İddiayı çürütecek bir bulgun varsa konuş, yoksa sus ve başka konuya yanıt ver.
yusufpiskin
Active Level 8
Diğer

İddia yok diyorum sana, bomboş bir sayfanın bomboş bid haberi Herif hala iddiayı çürüt diyor.

İddia makamı iddiasını ispatlamak Ile yükümlüdür. Sen ispatla casus yazılımı.

0 Likes
AtakanBayar
Active Level 3
Diğer
Ben böyle bir şey iddia etmedim, iddia edilen bir konuyu dila getirdim. İddia eden sayfanın ve sitelerin de birçok paylaşımı mevcut. Realist bakmak yerine babanın malıymışcasına savunuyorsun.
yusufpiskin
Active Level 8
Diğer
Realist bakıyorum... Sazan sarmalı bir haber.
0 Likes
AtakanBayar
Active Level 3
Diğer
Yorumlarına bakacak olursak marka fanboyluğu yapmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Seninle tartışmak bile hata.
CetinCihan
Active Level 6
Diğer
evet görüldü böyle bir yazılım ama devre dışı bırakılabiliyor veya canta yardımı ile silinebiliyor casus mu veya ne amaçla yüklendiği ise belirsiz
0 Likes
AtakanBayar
Active Level 3
Diğer
Devre dışı bırakılsa dahi yazılım güncellemesiyle yeniden aktif edildiği iddia edilmiş.
0 Likes
CetinCihan
Active Level 6
Diğer
güncelleme yapılınca sistem kendini baştan yapılandırıyor ve ayarlar varsayılana dönebiliyor eğer böyle oluyorsa canta yardımı ile silmek en güvenlisi