cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Türkiye'nin Hukuğu Yok Sayması

(Topic created on: 09-13-2023 07:42 PM)
KaanBBulut
Active Level 3
Options
Diğer
Evet arkadaşlar bugün sizlere ürünlerini severek kullandığım Samsung'un Türkiye'de ki operasyonlarından sorumlu olan Samsung Türkiye'nin hukuğu nasıl yok saydığını anlatacağım. Umarım gönderim kaldırılmaz.

Olay: 

Samsung electronics'in resmi satış mağazası olan macrocom bilgisayar dayanıklı tüketim malları, gıda, tekstil, turizm, inşaat sanayi ve ticaret limited şirketi'nin Forum Aydın şubesinden almış olduğum Galaxy Buds+ kulaklık 3 kere aynı şekilde arızalandı.

3. Arızalanma sonrasında çağrı merkezini arayarak 29029 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan garanti belgesi yönetmeliği'nin 9. Maddesi gereğince kanunun bana vermiş olduğu hakka dayanarak cihazımın onarılmasını değil para iadesi yapılarak cihazımın alınmasını ya da cihazımın yenisi ile değiştirilmesini talep ettim. Çünkü; garanti bitiminde beni ne karşılayacağı belli değil ve üretim hatası sonucu oluşan arızalanma için ücret vererek yaptırmak istemiyorum.

Çağrı merkezide beni anlayışla karşılayarak cihazımı garantiye yollamam gerektiğini ve not kağıdı üzerine sorunumu anlatarak para iadesi talebinde bulunduğumu belirtmem gerektiğini söylediler ve bende çağrı merkezinin bana aktardıklarını birebir uygulayarak cihazımı yolladım. Teknik servis cihazımı onardığını söyleyerek geri gönderdi, Samsung ve teknik servis olan BDH bilişime aradığımda para iadesinin/cihaz değişimin onaylanmadığını belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde cihazım aynı sorunu tekrar yaşamış olup garanti bitmesi nedeniyle garanti kapsamı dışında teknik servise yollayarak daha önce yaşadığım sorunları anlatarak ücretsiz tamir istedim. Teknik servis ücretsiz tamiri kabul etmemektedir. Yargıtay 8. Hukuk dairesi e. 2012/5472 k. 2012/5751 t. 19.6.2012 ayıplı mallar hakkında daha önce bir karar vermiştir.

Daha sonra bu olayı Şikayetvar'a taşıyınca Samsung Genel Merkezi'nden aradılar ve cihazımı tekrar servise göndermem gerekerek nota şunları yazmam gerektiği belirtildi: "Genel Merkezden **bleep** hanım beni arayarak cihazı tekrar servise göndermem gerektiği ve teknik servisin genel merkez ile görüştükten sonra cihaza işlem yapmaları gerektiği" Dedikleri şekilde tekrar gönderdim ve ertesi gün tekrar genel merkezden farklı bir kişi arayarak değişim yapamayacaklarını yalnızca indirim yapabileceklerini belirttiler.

Sonuç:

Konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıdım ve sonuç bekliyorum

4 Comments
Emmi_S22Plus
Active Level 9
Diğer
sözde yerli Ca... marka tlf.umda (aslında Çin Gionne) neredeyse bire bir aynı sorunları yaşadım. ikisi elden 3 kez cihazı şarj problemi nedeniyle servise verdim. teknisyen Hazretleri pilde soruna rastlamayarak! yazılım atıp geri verdi, sosyal medyadan şikayet yazdım müşteri hizmetleri aradı cihazı gönderin dedi, ama gel görki garanti 3 gün önce bitmişti. Sonuç mu? ücretli değişim dediler.
takcay
Active Level 6
Diğer
Aslında böyle bir durumda ilk kez servise verdiniz diyelim yazılım attılar ve düzelmedi. İkinci kez verdiğinizde yazılım attıkları için sorun düzelmeyince tüketici haklarına bilirkişi incelemesi talep edip vermeliydiniz. Geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.
0 Likes
takcay
Active Level 6
Diğer
Keşke 3. arızadan sonra değişim isteğinizi reddettiklerinde direkt tüketici haklarına başvursaydınız. Bundan sonrası için bence alo 175' i arayıp oraya danışın tüketici haklarına ne şekilde başvurmanızı ya da servise nasıl teslim etmeniz gerektiğini söylerler. Geçmiş olsun.
Karasu
Moderator
Moderator
Options
Diğer

Merhaba KaanBBulut,

Yaşadığınız durumla ilgili, yetkili birimlerimiz tarafından arandınız ancak tarafınıza ulaşım sağlanamamıştır. Tüm talepleriniz için 4447711 Samsung çağrı merkezi numarasından veya aşağıdaki linkten çevrimiçi kanallar aracılığıyla yardım alabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/contact/#onlinesupport

Teşekkürler.
MOD

0 Likes