Original topic:

Samsung Türkiye İnstagram Canlı Yayın Eleştirisi ‼️

(Topic created on: 12-11-2025 09:11 PM)
864 Views
Alfatürk
Expert Level 5
Options
Diğer
Merhaba Samsung Türkiye Ekibi ,

Son zamanlarda Samsung Türkiye Instagram hesabı üzerinden gerçekleştirdiğiniz canlı yayınlarla cihazların kısa tanıtımını ve indirimli satışını hedeflediğiniz anlaşılıyor ancak bu yaklaşımınSamsung Türkiye ekibine herhangi bir fayda sağlamadığı görülmektedir. 

Dün gerçekleştirilen canlı yayın, bugün öğle saatlerinde tekrar canlı yayın olarak sunulmuştu. 100 adet stok yapılmasına rağmen halen stokların bitmediği açıkca görülüyor . (Halen alış yapabiliyorsunuz kodlar aktif ,tükenmiş olsaydı alamazdınız )

Üzülerek belirtmeliyim ki, canlı yayınlar oldukça yapmacık bir izlenim sunmaktadır. 

Dünkü yayından bir kesit aktaracağım. Canlı yayında birbirlerine yılbaşı hediyesi takdim ediyorlar. Koskoca izleyici kitlesi önünde sıfır cihaz açılır. Açılmış bir cihazı hediye gibi sunmak ne kadar yapmacık olduğunu açıkca gösteriyor.Koskoca ofiste veya stüdyoda, "Bu cihaz açık, biz bunu canlı yayında açacakmışız gibi göstereceğiz" diyen olmadı mı ? 

Samsung Türkiye sizleri seviyorum ama böyle şeyler markaya zarar veriyor açıkcası 

image

Samsung Türkiye hesabı 529 bin takipçiye sahip bir hesap ama canlı yayın açtıklarında maksimum 200 kişi görülüyor ortalama 120 civarı ve başka bir canlı yayınında izleyen 60 kişiydi düşünebiliyor musunuz ? 

Canlı yayınların hepsi burada ⬇️

Üzülerek belirtmeliyim ki Samsung Türkiye ekibinden Instagram canlı yayın yapalım fikrini ortaya atan kişinin, kendisini bir influencer olarak görmek istemesi bence :((

Birde şöyle bir durum var ondan da bahsetmek istiyorum ;İş birliği yaptığınız influencer veya televizyon oyuncusu arkadaşların Instagram içeriklerinin bot beğeni ve yorumlarla desteklenerek daha fazla izlenme veya beğeni almasındaki konuyuda ele almak istedim

image

Umarım Samsung Türkiye Instagram hesabını yönetenler ve Dijital Pazarlama yöneticileri, beğenileri ve yorumları herhangi bir kontrol mekanizması olmaksızın doğrudan Excel sayfalarına aktarmıyordur. 

Eğer böyle yapıyorsanız markaya zarar veriyorsunuz çünkü sistemin nasıl işlediğini az çok hepimiz biliyor . A kişisi verileri giriyor B kişisine iletiyor oda C kişisine iletiyor ve en tepedeki yönetici de hedefini gerçekleştirdiğini zannediyor ,gerçekte olan hedefin yarısı :((

Samsung Türkiye yöneticilerinin burada yer alan tüm members yorumlarını inceleyerek iletmek istediğimiz hususları anlayacağını umuyorum.

Samsung Türkiye Ekibi sizleri seviyorum umarım anlatabilmek istediğim eleştiriyi sizlere aktarabilmişimdir.😍
30 Comments
serhatz04
Expert Level 5
Diğer
Haklısın abim, umarım gönderiyi silmezler😊
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Birinin bu durumu yazması gerekiyordu ,markaya kötü bir imaj sağlıyorlar maalesef :(
(Kötü niyetleri yok ama )
Diğer
Uzun zamandır **bleep** ettiğim bir konuydu eleştiriniz için teşekkürler hocam. Umarım dikkate alırlar
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Umarım kardeşim dikkate alırlar 🙏😊
teambrake
Active Level 5
Diğer
Bu konuda çok haklısın alfatürk
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Fikriniz için teşekkürler 😊