Original topic:

Samsung Notes uygulaması için istekler

(Topic created on: 10-05-2025 01:59 PM)
276 Views
DrLivreSci
Active Level 6
Options
Diğer

Bu uygulamayı benim gibi aktif kullanan milyonlarca öğrenci var. Özellikle bölümüm tıp oldugu için günümün çoğu saati burada geçiyor. Uygulamaya gelmesi gereken özellikler:

1-PDF sekmesi

image

Üstte gördüğünüz notes rakibi bir uygulamadan alıntıdır.
Notlar arası geçişi kolaylaştıran bir sekme gelmeli. Bu sayede tıpkı chromedaki sekmeler gibi notlar arası geçiş yapılabilir. Ciddi bir kolaylık sağlayacağını belirtmeliyim.

2- Kalem ayarları

image

Gördüğünüz resim notes rakibi notewise uygulamasından bir alıntıdır.

Bu ayar tükenmez kalem için stabilizasyon ve basınç ayarıdır. Bu sayede kalem yazısının istenen şekilde gerçekçi olarak ayarlanmasını saglar.

3-PPTX desteği
Notes uygulamasında sadece pdf desteği var. Ancak çoğu kişinin slaytları pptx formatında olduğu için 3.parti yazılımlar/sitelerle PPTX'ten PDF formatına dönüştürmemiz gerekiyor. Ve ne yazıkki yüksek boyutlu PPTX'lerde bu dönüştürme için para isteniyor. Buna çözüm olarak notes uygulaması içerisinde dönüştürme desteği gelmeli.

Benim için öncelikli olanlar bunlar. Sizin de aklınıza gelen ve muzdarip olduğunuz durumlar varsa lütfen belirtin. 

11 Comments
yusufpiskin
Active Level 8
Diğer
Bende aktif / profesyonel kullanan birini bulmuşken sorayım. Neden Google ya da Microsoft değil de Samsung note.

Bildiğim kadarıyla özellikle Microsoft siz öğrenci oldunuz için pek çok şeyi ücretsiz sunuyor.
0 Likes
DrLivreSci
Active Level 6
Diğer
Notes uygulaması daha sade ve anlaşılır. Bir de tabletle en uyumlu çalışan yazılım ureticinin ürettiği yazılım/programdır. Bazı notlarım 200 sayfa oluyor. Ve bundan 20-30 tane olabiliyor. Dolayısıyla en ufak çökme durumunda her seyi kaybedebilirim. Sırf bu sebeple sd card aldım ve her notumun kopyasını sd carda atıyorum.
yusufpiskin
Active Level 8
Diğer
SD Card ve kulaklık girişi benim de hala vazgeçemediğim teknolojiler. Yine de cloud çalışmakta fayda var.
0 Likes
DrLivreSci
Active Level 6
Diğer
Cloud da mantıklı ancak dedigim gibi unuttuğum veya kaybettigim bir senaryoda başım çok yanacağı için biraz daha ilkel takılıyoruz. Garanticiyiz diyelim 😊
0 Likes
Adanaliisot
Expert Level 1
Diğer
Samsung cloud ve yapay zeka özelliklerini çok kullanıyorum ben şahsen . Microsoft cloud hem OneDrive kullandığı için limitli hem de bazı notları not şeklinde değil de resim gibi geri yüklüyor . Yani geri yüklenen not üzerinde değisim yapamıyorum .
Adanaliisot
Expert Level 1
Diğer
Hocam bunu membersda bulunan hata raporu kismina yazın , daha faydalı olur . Ayrıca note geçişi gerçekten tam ihtiyaç duyulan bir şey ve mutlaka gelmeli .
DrLivreSci
Active Level 6
Diğer
Az önce geri bildirim olarak gönderdim sizler de linki kopyalayarak gönderirseniz destek saglamış olursunuz
0 Likes
berkopasha
Beginner Level 5
Diğer
Değindiğiniz noktalara katılıyorum. Ben de artı olarak notların samsung olmayan cihazlarla senkronize olmamasından şikayetçiyim. Mesela windows için uygulama çıkarmış samsung ama notlar senkronize olmuyor ne anlamı var anlamadım. Ve samsung olmayan diğer android cihazlara da yükleyebilsek güzel olurdu.
Adanaliisot
Expert Level 1
Diğer
Sözde Microsoft ile eşitleme var ama berbat ötesi çalışıyor .