cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Hizmet Konusunda Nerede Hata Yapıyor

(Topic created on: 09-14-2020 10:18 AM)
262 Views
Dearpest
Active Level 6
Options
Diğer

Öncelikle bu yazıyı yazarken tarafsız olduğumu bilmenizi isterim akıllı telefon serüvenim 7-8 yıl önce başladı bu yılların 2-3 yılını ios bir kaç ayını windows phone geri kalan süreyi ise Android kullanarak geçirdim.

Ben teknoloji gelişmelerini sürekli olarak takip eden biriyim. O yüzden hangi firmanın ne yaptığını süreklu görüyorum. Teknik servise kısaca değineceğim bu yazının asıl amacı verilen hizmetler.

Samsung un teknik servisteki en büyük hatası , el yakan fiyatlar ile satılan telefonların ,servise gidildiğinde direkt değişim gibi 1.sınıf muamele yapması yerine parça değişimi gibi 2. Sınıf bir muamele yapılması , bu hareket daha uygun fiyatlı telefonlar için fiyat düşürme politikası olarak kabul edilebilirken en az 6 bin 7 bine satılan S ve Note serileri için tam bir fiyasko. En yakın rakibi Apple ise en küçük hataların (tuş bozukluğu gibi) bazılarını tamir ederken geri kalan telefonları ise direkt değişim politikası uyguluyor çünkü telefonların pahalı olmasından dolayı beklenen hizmetinde kaliteli bir hizmet olması gerekir.

Genel olarak hizmet politikası ise samsung'un kağıt üstünde çok başarılı olup gerçeğe vurulduğu zaman ise tam bir fiyasko olan bir sistem. Her ülkede farklı bir hizmet var . Telefonlarda olan bir şeyi sorduğumuz zaman Abd deki müsteri hizmetleri farklı Tr deki farklı cevap veriyor. Hiç bir ülkenin ise güncelleme tarihleri ile ilgili hiç bir fikri yok yani düzen yok bilgi paylaşımı yok. Örnek vermek gerekirse oyun oynarken bir mavi çizgi geçiyordu alt taraftan bunu twitter üzerinden Tr deki desteğe sorduğum zaman direkt uygulama ile alakalı baştan sağma bir cevap verirken Abd deki desteğe sorduğumda ilk olarak cihaz modeli istedi peşinden bu cihazın avrupa modeli olduğunu kendi ülkenizdeki destekle konuşmanız gerektiğini söyledi bende kendi ülkemdeki yeterince yardımcı olamadı dediğimde tamam bakalım biz ne yapabiliriz dedi ve ne zaman çıktığını hangi uygulamada çıktığını gibi bir kaç soru sorarak geri bildirim verdiğini söyleyerek gayet ayrıntılı ve beklenen şekilde bir konuşma oldu. Her ülkede aynı olması gereken hizmet her ülkede farklı. En yakın rakibi apple ise nereden sorarsanız sorun her zaman aynı cevapları verip aynı yolları izlemekte yani bir düzen içerisinde.

Güncelleme kısmına gelirsek ikinci fiyasko burada başlıyor. Zaten sadece samsung değil bütün android üreticiler güncelleme konusunda sınıfta kalmış. Apple yeni bir sürüm yayınladığı zaman şu tarihte çıkacak diye kesin bir tarih söylüyor ve tüm dünyada o gün çıkıyor (bir kaç saat farkediyor) , fakat samsung kesin olarak hiç bir şekilde tarih bile veremezken her ülke için farklı tarihlerde güncelleme verip yine bu konuda sınıfta kalıyor. Apple yalnızca ürün satışında milliyetcilik yapıp Abd de erken satışa çıkarıyor (ki yavaşça bu da kalkıyor) . Samsung ise son derece milliyetçi bir davranış sergileyerek ilk güncellemeleri kendi ülkesine,  ilk özellikleri kendi ülkesine , yeni çıkan ürünlerin bir kısmını yine aynı şekilde , ek özellikler yine kendi ülkesine gibi her konuda milliyetçi bir davranış sergiliyor. Bu da samsung'un politikasının bölgesel olduğunu global bir politikaya çok uzak olduğunu gösteriyor. Böyle büyük bir firmaya bu şekilde bir politika yakışmaz. 

Apple'da kendi ülkenizdeki hizmette bir sorun olduğunda direkt merkezle iletişim kurmanıza izin verirken , samsung bırak merkezi neredeyse başka ülkenin desteği ile bile konuşmamıza izin vermeyecek. 

Bu yaşıma kadar e250 hariçi samsung kullanmamış ve sonunda gerçekten tasarım olsun donanım olsun beğendiğim ve satın aldığım s10 ve watch active 2 den gayet memnunum ama yalnızca donanımından ve var olan yazılımından. Geri kalan hizmet , servis , güncelleme vs hiç birinden memnun olmamakla birlikte bu cihazlar ömürlerini bitirdiği zaman bir daha samsung alacağımı zannetmiyorum , kimseyede önermiyorum.

Burada yazdıklarım çoğunlukla kendi deneyimlerim olup , bazı yerlerde haber siteleri gibi sayfalardan yararlandım. Lütfen fanboyluk yapıp saçma saçma yorumlar yazmayın.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000002
Moderator
Moderator
Options
Diğer

Merhaba Dearpest,

Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm. Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
3 Comments
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
çok haklı bir yazı olmuş kardeşim bu konuda Apple çok başarılı bir firma zaten Samsung Bundan dolayı kaybediyor müşterilerini maalesef biraz daha servis ve hizmet konusuna yatırım yaparlarsa çok daha iyi kazançlar elde edebilecekler servis konusu iyi olmadığı için amiral gemisi modelleri de çok az satıyor Apple ise kat kat daha fazla satıyor
Arda9990
Active Level 8
Diğer
Açıkçası üst segmentte samsung güncelleme konusunda çok iyi üst segmentte en önce alırsınız fakat servis konusunda haklısınız özellikle SAMSUNG Tr ni gelişmesi lazım gerek servis gerek diğer konular yoksa eksiği yok bence
0 Likes
Solution
User0000002
Moderator
Moderator
Options
Diğer

Merhaba Dearpest,

Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm. Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.

Teşekkürler.
MOD

0 Likes