Original topic:

Samsung Cihazların İyi ve Kötü olduğu yanlar

(Topic created on: 09-28-2025 06:58 PM)
422 Views
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Options
Diğer

Herkese Merhaba Members Ailesi! Bugünki konumuzda Herkesin bilmesini istediğim bir konu var. Özellikle Base modelden amiral gemisine geçmek isteyenlere, yada Başka markadan Samsunga geçince ne gibi artılarınız ve eksileriniz olur bugün onu anlatacağım. Gelin başlayalım:

Öncelikle burada Bu karşılaştırmada Elma'yı dahil etmeyeceğim. Bunun sebebi, Normal kullanıcı için samsung'un bir üstün tarafı bulunmaması. Sadece şöyle bir farkı varki, sadece bazı noktalarda özelleştirmelerin bulunması ve En iyi ürün tercihi bazında elma iyi olsada kuşkusuz F/P Olarak Samsung önde. Ancak zaten F/P olarak Diğer markalarla aşağıda karşılaştırdım. O yüzden Elmayı buraya dahil etmedim😊

Artıları

-Rakiplerinin çoğu Androidi rezalet şekilde kullanmakta. Bunların en başında Çin markaları gelmekte. Samsung Alarak Androidler arasında En iyi arayüzü alabilir, uzun yıllar güncelleme desteği alabilirsiniz. Burada samsung ile aynı hızı veren Google var, ancak samsungda olan ve googleda olmayan birşey var:

-Özelleştirme: Google Saf androidi kullandığı için haliyle hızlı. Ama bu da özelleştirme alanında az olmasına neden oluyor. Samsung aldığınızda, Good lock ile güzel özelleştirmelere sahip olabilirsiniz.

Eksiler
-Güncellemeler: Şunu unutmayın. Samsung almak demek, tarihi belli olmayan güncellemeler, sürekli ısınma ve batarya sorunu çıkartan güncellemeler alacağınızdır. Samsung uzun yıllar güncelleme verse de CSC sisteminden kaynaklı böyle sorunları çıkacaktır.

-Uzun kullanım: Samsung her ne kadar Diğerlerine göre akıcı olsa da Android kullandığı unutmayın. Özellikle samsung kısmında yaşanan diğer problem, cihaz yıllar sonra size arayüz de akıcılığını korusada Bunun yanında daha da ısınan, daha çok pili gitmeye başlıyor. Haliyle S23 ve S22 serilerinde bunu görebiliyoruz

-Ve tabiki Açgözlülük: Artık her yeni çıkan cihaz Çok farklarla çıkmıyor haliyle yeni modellerin satılması için Bazı yazılımsal özellikler sadece cihaz özelinde oluyor. Mesela Now brief'in ne kadar basit özellik olsada S23 serilerine gelmemesi gibi. Bunu şu **bleep** düşünmeyin, ileride çok yüksek ihtimal S25 serisi cihaz kullansanız bile ileride çıkan A serisine verilen ama S25'e verilmeyen çok şey olacak.

İşte artı ve eksileri bunlar. İsterseniz ileride Hem F/P hemde En iyisi bakımından elma ile karşılaştırma yapabilirim. Bu konu çok derin, haliyle yüzeysel geçiyorum. Çok açık olmayan kısımları yada anlamadığınız kısımları yorumlarda açıklayabilirim😊

Diğer
Teşekkürler 😊
0 Likes
865_S20FE_
Expert Level 5
Diğer
Bende söyle bir elestiri ve katkı yapayım Aslinda hersey money ile ilgili ne kadar köfte o kadar ekmek misali 10 bin-15 bine aldiğin giriş segment samsung cihaz kullanip elestirmek sacma geliyor s serisi kullanip elestiri yapanlari anlarim desteklerim ama m a serisi kullanip samsungu elmayla kıyaslamak yanlis zira elma premium segment samsung her segmentte model çıkarıyor elmayla ilgili de burda bircok eksik sayarım yıllardır 120 hertzi rakiplerinden yıllar sonra getirmesi gibi çentiksiz ekrana geçememesi ekran altı parmak izi gibi vs
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Evet maalesef, Galaxy A1x serisi alıp "apple daha iyiymiş" diyenleri saçma buluyorum. Evet samsung Fiyat performans açısından çok iyi cihazlar üretiyor. Apple'ında kötü olduğu. Kısım "uygun fiyatlı?" Dediği cihazların kötü özelliklere sahip olması. Tabi en üst cihaz olarak Appleniyi olsada çoğu kişi için ip17 pm'e 120k vermek yerine benzer özellikle ama çok az kötü olan S25U ya 70k vermek daha mantıklı😊
865_S20FE_
Expert Level 5
Diğer
Pandemide parmak izi olmadığından elmalarda face id kullananların çektiği çileleri metroda otobüste az görmedik ben o ara orta segment A50 cihazimla rahatca parmak izimle aciyordum maskemi çıkarmadan ama samsungun son 2 senedir kamera konusunda rakiplerinde geri kalmasi ve bazi inovatif adımlar atmamasını da görmezden gelenlerden değilim S serisini f/p değilde direk performans olarak üretmesi lazım özellikle plus ve ultra modelini
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Zaten apple ve Xioami gibi markalara ekran, kamera satıyor ve biz bunlara "piyasadaki en iyi kamera, ekran" diyoruz. Ama samsung kendi üretmesine rağmen kendi telefonunda kullanmıyor. Sebebi belli samsung birden s serilerini hayatımızda çıkarsa kaybedeceği birşey olmaz android tarafında zaten amiral gemisi cihazlar pek satılmıyor. Samsungun en çok gelir sağladığı telefonlar A serileri ve içinde A1x serileri. Ki zaten dünyada iphone den sonra en çok satan telefon Galaxy A1x serileri. Bu yüzden çokta s serilerine kafa yorduğu söylenemez samsungun.
CGRZBN
Expert Level 5
Diğer
Nasıl ya? Gerçekten soruyorum. Nasıl yani? Ana cihazım iphone. Maskeyle, güneş gözlüğüyle, zifiri karanlık gözün gözü görmediği bi odada bile faceid sorunsuz sıkıntısız problemsiz çalışıyor. Hatta ne kadar zamandır kullanmama rağmen hala şaşırıyorum bu derece karanlıkta yüzümü nasıl tanıyor diye. Bu senin dediğin biraz şey gibi olmuş kendi söylediğin "a serisi kullanıp iphone daha iyi diyolar" diyenleri haklı olarak eleştirmişsin ya. Sende iphone kullanmadan aynı şeyi yapmışsın. Yüz tanıma ayarlarında "maskeyle kullan" diye bi seçenek var bende o kapalı olmasına rağmen en küçük sorun yaratmıyor sistem. Bu arada ek bi bilgi veriyim iphone kullanmadan önce iphone'larda parmak izi olmaması bana aşırı saçma gelirdi çünkü parmak izi kullanmak daha pratik ve kullanışlı diye düşünüyodum. Ama kullanmaya başladıktan sonra gördümki alakası bile yok. Tuşu her açtığında parmak izi okutmak daha zahmetli. Iphone'da telefonu eline alıp ekran uyandığında yüzünü tanıdığı için tuş direk açılıyor zaten. Ve sen hiçbir şey yapmadan (parmak izi, şifre vs) uğraşmadan telefonda ne işin varsa ona giriyosun hemen..
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Şahsen benim için parmak izi çok önemli değil, kendi cihazımda olan bir özellik ama tercih etmiyorum. Sizin için önemli olabilir, ben iphone kullanırsam ister faceid olsun ister olmasın hep kendim elimle açıyorum. Yani ikimizinde kullanım şekli farklı, bu yüzden benim için hiçde büyük olmayan bir sorun iken sende çok ciddi problem olabiliyor. Bu gayet normal insanların ihtiyaçları farklı. Bu yüzden de herkese bir tip telefon yada marka önermemeye dikkat ediyorum
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
En iyi ürün tercihi konusunda Apple mı daha iyi yani ? şimdi bence hayır öyle bir şey yok mesala telefondan örnek verirsek en iyisi mi yine hayır değil genel olarak en iyi telefon var mıdır tartışılır hatta
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Samsung ve Apple kısmında "en iyisi " dersek apple diyorum çünkü artık samsung da apple gibi saçma sapan kısıtlalamalar yapıyor ve donanımı az tutuyor. F/P olarak iyi ona lafım yok. En iyi yazılım Apple'a ait. En iyi donanımda Çin markalarında. Samsung bu ikisinin ortasında ve her iki kısımda da diğerlerinin üstün olduğu kısımdan kötü. Yani yazılım iyi olsun ve donanım da iyi olsun derseniz apple yerine samsung almak mantıklı değil çünkü donanım olarak nerede aynı cihazlar zaten
Mr-Doctor
Expert Level 5
Diğer
Hakkını helal et ecrin güzel konu ama senin için özetledim

• Herkese merhaba, bu yazıda Samsung'a geçişin veya üst modellere yükseltmenin artı ve eksileri anlatılıyor.

• Elma karşılaştırmaya dahil edilmiyor çünkü F/P olarak Samsung daha önde.

• Samsung'un artıları arasında Android arayüzünün en iyilerinden olması ve uzun yıllar güncelleme desteği sunması yer alıyor.

• Ayrıca Good Lock ile özelleştirme imkanı sunuyor.

• Eksileri ise güncellemelerin belirsiz zamanlarda gelmesi, ısınma ve batarya sorunlarına yol açabilmesi.

• Uzun kullanımda cihazın daha çok ısınması ve pil ömrünün azalması da bir diğer eksisi.

• Son olarak, yeni modellerin satılması için bazı yazılımsal özelliklerin sadece yeni cihazlara özel olması da eleştiriliyor.

• İleride Elma ile karşılaştırma yapılabileceği belirtiliyor.