Original topic:

S25 ve Samsungun geleceği

(Topic created on: 01-25-2025 08:20 PM)
372 Views
K_Neutrava
Active Level 7
Options
Diğer

Normalde bu tür konularda yorum yapmaktan kaçınırım, ancak bir kullanıcı olarak, sevdiğim bir markanın içinde bulunduğu durum beni, çoğu insan gibi, derinden sarstı. Uzun zamandır Samsung'u beğeniyle takip ediyor ve ürünlerini memnuniyetle kullanıyorum. Üretkenlik konusunda da birçok rakibinden daha ileride olduğunu gözlemlemiş bulunmaktayım. Fakat son zamanlarda, markayı gölgeleyen ve ele alınması gereken birkaç önemli ve kritik sorun mevcut. Gelin, bu sorunlara birlikte göz atalım. 

S25 serisinin özel bir yanı yok 
S25 serisi, özellikle de S25 ve S25 Plus modelleri, işlemci ve arayüz dışında kayda değer bir yenilik sunmuyor. Samsung'un, Bixby gibi kendi geliştirdiği bir asistan varken, sırf iş ortaklığı uğruna Google uygulamalarına öncelik vermesi büyük bir hayal kırıklığı. Elbette Gemini kötü bir asistan değil, hatta zaman zaman sıkça kullandığım bir asistan. Ancak Samsung'un sektörde sayısız yeniliğe ve gelişmeye imza atmış bir marka olduğu gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda, bu hamle markaya zarar vermekten öteye gitmiyor. Düşünün, Gemini altyapısını kullanan ve kendine has özellikleriyle yalnızca S25 serisinde yer alan bir Bixby, bu telefonu gerçekten de satın almaya değer kılardı. Ancak diğer Android markalarında da bulunan Gemini asistanı, "Circle to Search" gibi Google uygulamaları, S25'e özel bir nitelik katmıyor. S25'in tek öne çıkan özelliği Snapdragon 8 Elite işlemcisini kullanması. Samsung, S24 serisi ile S serisinin zirvesini görmüş ve ardından bir inovasyon kıtlığına girmiş gibi görünüyor. 7 yıl güncelleme desteği sunulan bir cihaza 12 GB RAM koymak veya cihazı bir önceki modelle neredeyse birebir aynı yapmak gibi kusurlar, S25'i "kopya" bir telefon hissiyatı yaratıyor. Henüz kullanım videoları yayınlanmamış olsa da, bu ön izlenim bile Samsung'un o eski parlak dönemlerinin yerini, Google'a bağımlı ve diğer firmaları taklit eden bir şirkete bıraktığını gösteriyor. 

İnovasyon Kıtlığının Eşiğindeki Bir Dev 
2015-2020 yılları arasında Samsung denildiğinde, akla yeniliklerin öncüsü, her lansmanında ve her ürününde kendine has dokunuşlar barındıran, birçok firmanın gıptayla baktığı bir şirket gelirdi. Peki ya bugün? Bugün, en büyük rakibi gibi kendini tekrarlayan bir şirket görüyoruz. 2015'te, telefonların absürt derecede gelişeceği ve akılalmaz inovasyonlara şahit olacağımız konuşulurdu. Ancak Samsung, son üç yıldır aynı tasarım ve aynı çizgi felsefesine bağlı kalarak ilerliyor. Tek **bleep**, 2024'te piyasaya sürülen S24 serisinde yapay zeka kullanması. Bunun dışında kayda değer bir diğer başarısı One UI arayüzü. Ancak bunların haricinde, gerçekten de, aynı çizgide ilerlemek dışında somut bir yenilik göremiyoruz. 

Samsung'un Geleceği 
Samsung'un geleceği hakkında kesin bir şey söylemek ne yazık ki mümkün değil. Ancak, bu çizgide ilerlemeye devam ederse, önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük tepkilerle karşılaşacağı aşikar. Bir teknoloji şirketini diğerlerinden ayıran en önemli unsur, sunduğu ürünün bir önceki modele kıyasla ne kadar geliştiğidir. İster zirvede olsun, ister zor durumda, bir şirket yalnızca arayüz geliştirip birkaç yenilik sunarak geleceği şekillendiremez. Samsung'un silkelenip kendine gelmesi ve geleceğin öncüsü olabilmek için yeni teknolojilere kapı aralaması gerekiyor. Artık 2000'li veya 2010'lu yıllarda değiliz; elimizde birçok şeyi gerçekleştirebilecek bilgi birikimi ve teknolojik ilerleme mevcut. Zamanında Nokia denildiğinde herkes heyecanlanırdı, ancak şirket inovasyon yetisini kaybettiği için günümüzde kendini tekrarlayan ve rakiplerinin gerisinde kalan bir şirketten ibaret. Eğer Samsung, Nokia'nın sonunu paylaşmak istemiyorsa, bu konuyu ciddi bir şekilde masaya yatırmalı. Günümüzde teknolojinin önde gelen merkezlerinden biri olan Güney Kore'nin gururu Samsung'un, uzun vadede geleceğin Nokia'sı olmamasını umut ediyoruz. 
9 Comments
AdaYağız
Active Level 7
Diğer
Güzel özetlemişsin 👏
K_Neutrava
Active Level 7
Diğer
Teşekkür ederim, fakat marka aksiyon almadıkça sözler havada kalıyor maalesef.
0 Likes
AdaYağız
Active Level 7
Diğer
Bixby yerine gemini gelmesi çok saçma iyiki s25 beklemeden s24+ almışım
K_Neutrava
Active Level 7
Diğer
Katılıyorum, S24 serisi Samsung'un pik noktası diyebiliriz; en azından 2028-2029 yılına kadar bir ihtimal sorun çıkarmaz.
0 Likes
gelmez123
Active Level 4
Diğer
Yerinde bir tespit
Emir-S22
Expert Level 5
Diğer
Artık sektör durma noktası geçti direk durdu demek doğru olur bildiğimiz çin dışı markalarda çok değişiklik yok yapay zeka sadece güncelleniyor gibi uzun vadede bunu markalar fàrk ettiklerinde çinlilerin gerisinde kalabileceklerini düşünüyorum şu an iş telefonum ambargolu markanın son modeli ve deneyim çok iyi seviyede
SerCnYtmez
Active Level 8
Diğer
2021 den önceki samsung sadece tasarımıyla bile "beni al beni al!" derken, bu samsunga düşmek çok üzücü oldu. Kaldı ki 2020 den önceki samsung telefonlarının kutuları bile hey maşallah! Vay babaannenin düş... dedirtecek seviyedeydi. Şimdi ki samsung ve apple hiç yenilik sunmuyorlar.
melihS25
Active Level 10
Diğer
Hocam elite işlemci ve daha iyi sensörler kullanılmış bence yeterli bir sebep gerçekten. S26 serisi ile tasarımı da değişicek zaten benim fikrimce
0 Likes
melihS25
Active Level 10
Diğer
Ve ayriyeten al özellikleri çok iyi özellikle s serisi için özel yapay zeka özellikleri gelecek a serisinin desteklemediği
0 Likes