cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S24 serisinin üretim serüveni

(Topic created on: 10-25-2024 08:52 PM)
147 Views
Neutrava
Active Level 6
Options
Diğer
Telefonların günümüzde hayatımızın bir parçası olduğu aşikâr, en son piyasaya çıkan S24 serisi ise çoğu Samsung severin gönlünü almıştır. Peki S24 lansmandan önce hangi aşamalardan geçti? Gelin hirlikte bakalım.

1. Tasarım Süreci

İhtiyaç Analizi ve Konsept Tasarım: Samsung'un mühendis ve tasarımcıları, kullanıcı ihtiyaçlarını analiz ederek tasarım konseptini geliştirir. Bu aşamada, telefonun görsel tasarımı, ergonomisi ve işlevselliği detaylı bir şekilde planlanır.

3D Modelleme ve Prototip Üretimi: Bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımları ile ilk 3D modeller oluşturulur. Prototipler, hem görsel hem de teknik detayların denetlenebilmesi için üretilir ve test edilir.

2. Donanım Mühendisliği

İç Bileşenlerin Tasarımı ve Üretimi: Telefonun temel bileşenleri (çipset, ekran, batarya, kamera modülleri) tasarlanır ve üretilir. Özellikle, Snapdragon veya Exynos gibi işlemcilerin üretimi için özel fabrikalarda gelişmiş yarı iletken teknolojileri kullanılır.

Yonga Seti Üretimi: Çiplerin üretimi son derece karmaşık bir süreçtir ve temiz oda olarak bilinen, partiküllerden arındırılmış özel alanlarda gerçekleştirilir. Silikon gofretlerin üzerindeki devrelerin mikroskobik hassasiyetle işlenmesi için fotolitografi teknikleri kullanılır.

3. Ekran Üretimi

OLED Panel Üretimi: Samsung’un AMOLED ekranları için kendi fabrikalarında organik materyaller kullanılarak OLED paneller üretilir. Bu panellerdeki piksel yapısı ve renk doğruluğu büyük bir hassasiyetle kontrol edilir.

Cam Kesim ve Montaj: Ekran panelleri, özel makinelerle kesilir ve inceltilir. Ardından, dokunmatik katmanlar ve koruyucu camlar eklenir. Galaxy S24’te kullanılan ekranların dayanıklılığı artırmak için Gorilla Glass Victus gibi sağlam materyaller tercih edilir.

4. Kamera Modüllerinin Geliştirilmesi

Lens ve Sensör Üretimi: Galaxy S24 serisinin kamera modülleri, yüksek çözünürlük ve renk doğruluğu sağlayacak şekilde tasarlanır. Sensör üretimi Sony gibi iş ortakları tarafından sağlanırken, Samsung kendi lens teknolojisini geliştirir.

OIS ve Yazılım Entegrasyonu: Optik görüntü sabitleme (OIS) sistemleri kamera modüllerine entegre edilir ve Samsung'un geliştirdiği görüntü işleme algoritmalarıyla yazılım entegrasyonu sağlanır.

5. Batarya Üretimi

Lityum-İyon Hücrelerinin Üretimi: Samsung Galaxy S24 serisinin bataryaları, lityum-iyon hücrelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Güvenlik testleri yapılır, kapasite ve şarj hızları optimize edilir.

Batarya Güvenlik Testleri: Üretim sırasında bataryaların güvenlik açısından test edilmesi büyük önem taşır. Patlama veya aşırı ısınma gibi riskleri önlemek için termal ve elektriksel testler yapılır.

6. Montaj Süreci

Anakart ve Bileşenlerin Montajı: Tüm iç bileşenler (işlemci, RAM, depolama birimleri) anakart üzerine monte edilir. Daha sonra, bu montaj hatasız bir şekilde gerçekleştirilmek üzere robotlar tarafından yapılır.

Kasa ve Ekran Montajı: Cihazın kasa ve ekranı birbirine birleştirilir. Galaxy S24'ün ince ve sağlam yapısını korumak için özel bir yapıştırma ve montaj tekniği kullanılır.

7. Yazılım Yükleme

Android ve One UI Yükleme: Üretilen cihazlara Android işletim sistemi ve Samsung'un geliştirdiği One UI arayüzü yüklenir. Her cihazda yazılımın düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.

Fonksiyon Testleri: Yazılımın tüm özelliklerinin sorunsuz çalışıp çalışmadığından emin olmak için çeşitli testler yapılır. Bu testlerde Wi-Fi, Bluetooth, kamera, ekran, parmak izi okuyucu gibi özellikler gözden geçirilir.

8. Kalite Kontrol ve Testler

Düşme ve Dayanıklılık Testleri: Cihazın dayanıklılığı çeşitli testlerle ölçülür. Düşme, suya dayanıklılık, sıcaklık değişiklikleri gibi koşullarda test edilen cihazlar, Samsung'un belirlediği kalite standartlarını karşılamalıdır.

Kullanıcı Deneyimi Testleri: Cihaz, belirli kullanıcı senaryolarında denenir. Pil ömrü, hız, çoklu görev performansı gibi ölçütlere göre test edilen cihazların her biri kullanıcı memnuniyeti için optimize edilir.

9. Paketleme ve Dağıtım

Paketleme: Testleri başarıyla geçen cihazlar, özenle paketlenir ve kutularına yerleştirilir. Samsung, ambalajlama sürecinde geri dönüştürülebilir materyaller kullanarak çevre dostu bir politika izler.

Dağıtım: Son olarak, paketlenen ürünler, Samsung'un lojistik ağı aracılığıyla dünya genelindeki pazarlara gönderilir.

10. Pazara Sunum ve Tanıtım

Tanıtım Stratejileri: Yeni Galaxy S24 serisinin lansmanı yapılır ve ürün çeşitli dijital, televizyon ve fiziksel tanıtım kampanyalarıyla pazara sunulur. Öne çıkan özellikler, kamera performansı, işlemci gücü ve ekran kalitesi gibi unsurlardır.

Bu yazıda S24 serisinin üretim sürecini olabildiğince doğru bir şekilde anlatmaya çalıştım. Eğer eksik ve yanlış kalan noktalarım varsa mazur görün.
0 Comments