Original topic:

Rekabet Kızışıyor: Batının Kozları çine karşı artıyor!

(Topic created on: 09-09-2025 11:03 PM)
355 Views
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Options
Diğer

Herkese Merhaba members Ailesi! Uzun süredir yapmadığım belgesel havasında olan genel incelemelerin bugünki konusunda akıllı cihazlar konusunda ne gibi rekabet oluyor genel anlamda anlayacağım:

Öncelikle artık şunu bırakalım, yok elma, yok samsung daha iyi konusunu bir tarafa bırakma vakti. Bunun en büyük sebebi zaten hisse sahiplerinin %80ini alan grubun aynı olması. Yani samsung ve apple aynı kişinin elinde desek yalan olmaz. Zaten iki marka kendi aralarında gayet iyi yazılımları, donanımları yapıyor. İkisi arasındaki fârk gün geçtikçe azalmaya devam ediyor. Gittikçe Sanki aynı markanın farklı modelleri gibi olayına dönüyor. Yeni her anda gösterilen şey aslında "sahte rekabet" olduğunu unutmayın. Burada asıl rekabet onlarla, yani Çin markaları ile.

En önemli konu olan batarya konusunda çin markalarının elinde gidiyordu. Bunun yanında kamera, ekran gibi konularda çok ciddi ilerleme kaydettiler.

Uzun bir süre batı tarafı sessizliğini ilk önce google bugünde apple lansmanında bozdular, şubat ayında ise ikinci önemli lansmanı samsung'da göreceğiz.

Karşı taraftan gelen baskı artınca, bu iki şeye sebep oldu. Birincisi,Teknoloji paylaşımı, ikinci iseYıllardır sabit tuttuğu politikalarını değiştirmeye başlandı.

Mesela magsafe özelliği yıllarca apple'a özel birşeydi. Ancak şu an hem google cihazlarda, hemde S26 serisi ile magsafe özelliğini göreceğiz. Bunun yanında benzet tasarım ve teknolojileri kullanmaları buna bir örnek verilebilir.

İkinci önemli noktada ise, yıllardır elmanın 60hz politikasını bozdu. Bunun yanında saçma kısıtlamaları düz modelden kaldırdı.

Samsung'da şubat ayında yapacak lansmanda en büyük değişiklik olarak betarya, soğutma ve güç alanında ciddi güncelleme bekleniyor. Buda artık batarya kapasitesi dışında çinli cihazların iyi bir olduğu konu kalmayacak gibi gözüküyor. Ama aslında batarya kapasiteleri yüksek olsa berbat yazılımları yüzünden hala batı markaları ile benzer ekran süresini veriyor. Bakalım, bu rekabet nasıl ilerleyecek. Ne de olsa rekabet kullanıcıya yarar.

Peki sizin düşünceleriniz neler? Bu yarışmanın kazananı kim olacak? Siz hangi tarafın daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz?

28 Comments
priv
Active Level 10
Diğer
Orası öyle maalesef ama geri kalan kısımda Apple aynı sizin gibi düşünüyor hatta bu haliyle Ai ın balon olduğunu düşünüyor. Asıl ihtiyacın full-time asistan olduğunu düşünüyor. Ama tabi veo3 gibi ajanları ayrı tutalım. Onlar farklı bir seviye 😉
0 Likes
OğuzS25
Expert Level 5
Diğer
Bencede baz 17 bu yıl bestseller olur diye düşünüyorum
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Kesinlikle. 17 pro max almayı düşüyordum ama gereksiz geliyor. İphonelar arasında fiyatına gmre en iyi cihaz olabilir
OğuzS25
Expert Level 5
Diğer
Katılıyorum alacak olsam kesinlike baz modeli tercih ederdim 6.3 inç tam ideal boyut keşke birde 2 kat fiyatında olmasa 😂
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Fiyatlar düşmeye başlayınca YD sürümleri 27k civarı oluyor. 2.telefon olarak almak için çok çok mantıklı oluyor aslında iki telefon kullanırım diyorsanız bakılabilir
OğuzS25
Expert Level 5
Diğer
YD işi biraz ürkütüyor beni ne yalan söyleyeyim türkiye için konuşuyorum samsung iphone arasinda kalsam her ne kadar one ui'i sevmesemde samsung alirim 40 bin lira far.k nedir yaa
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Zaten yd alınacaksa simin ileride hatta belki yakın zamanda bile gidilebileceipini göze alınarak alınmalı. Onun dışında cihaz alınır ve şakır şakır kullanılır. Ben rom ile uğraştığım için yıllardır çift telefon kullandım. Artık alıştığım için bana zor gelmiyor, aksine avantaj haline geliyor. S24 fe fiyatına da Iphone 17 almak deyince de muazzam bir teklif oluyor
0 Likes
OğuzS25
Expert Level 5
Diğer
Yani bu tarz işlerden anlasam düşünmeden alırım ama şimdi telefoncudan çıkamam diye korkuyorum 🤣 s24fe fiyatına ip 17 alma fikride tatlı gelmedi degil..
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Zaten telefonlar sağlam. Üstğne kışıf koruyucu olduğunda sürekli servislik bir iş olacağını sanmıyorum. Ben bile yıllarca telefonu hunharca kullandım ama bir kere bile ekran yada batarya değiştirmedim. Zaten apple yazılım konusunda samsung gibi de değil, o yüzden yazılımdan kaynaklı bir durumdan dolayı servise gitmeniz neredeyse imkansız. Keşke server kayıt appleda olsada hiç bu konuları konuşmasak ama maalesef. .