Original topic:

Quick Share Detaylı Kullanım Rehberi

(Topic created on: 06-03-2025 12:58 PM)
561 Views
GLX120
Expert Level 5
Options
Diğer
 Merhaba members üyeleri bugün başlıktan da anlayabileceğiniz üzere samsung telefon ve tabletlerde bulunan aslında herkesin işine yarayabilecek güzel, hızlı ve ücretsiz olan quick share özelliğinden bahsedeceğim.

Araştırdım ancak membersta bu özelliğin anlatıldığı herhangi bir gönderi bulamadığım için ve samsung kullanıcılarının%80'ninin bu özellikten haberi olmadığı için kendim en detaylı şekilde anlatıyorum.

Önceliklequick share dediğimiz özellik kelime anlamıyla hızlı paylaşım anlamına geliyor ve one ui arayüzüne sahip tüm samsung cihazlarında bulunuyor, mesela 6 yıllık android 11 ve one ui 3.1 arayüzüne sahip telefonumda bile var.

Bu özellik yanınızdaki samsung cihazlara en hızlı şekildefotoğraf, video, ses dosyası, pdf'i paylaşabilmenizi sağlıyor.

Yanınızdaki samsung cihaza paylaşım yapabilmeniz için önceliklequick panelden quick share'ı tıklamanız gerekiyor.

image
Eğer quick panelde bu şekilde gözükmüyorsa + ya tıklayarak veya yukarıdaki kaleme tıklayıp ekleyebilirsiniz.

Buradanquick share'ı hiç kimseden, kişilerim veya herkes diye değiştirmeniz lazım. Karşı tarafında aynı şeyi yapması lazım.

İki tarafta bunu yaptıysa direkt galeriye veya göndermek istediğiniz şeyin olduğu uygulamaya girip dosyalarınızı seçin.

image
İşaretlediğim kısımdan paylaş diyin eğer birden fazla dosya seçerseniz paylaşıma aç şeklinde karşınıza çıkacaktır.

Paylaş dedikten sonraquick share'ı seçin.

image

Quick share'ı seçtikten sonra sizi böyle bir arayüz karşılayacak.

image
Siyah ile çizdiğim yerlerde yan yana olduğunuz cihazların listesi gözükecek.

Ama diyelimki paylaşım yapacağınız kişi ile yan yana değilsiniz belki farklı şehirlerdesiniz veya paylaşmak istediğiniz cihazsamsung değil işte o zaman yukarıda yeşil ile işaretlediğim yere tıklayın.

image
Yeşil ile işaretlediğim yerde 2 farklı paylaşma şekli sizi karşılıyor, Qr kod ve Link.

Şimdi karşınıza bu ekran çıkacak ve size linkinizi oluşturmuş olacak buradansiyah ile işaretlediğim yerden linki kopyalayıp gönderdiğiniz kişi sizin paylaşmış olduğunuz dosyalarınızı cihazına indirebilecek.

Eğer büyük dosyalar yüklediyseniz bildirim panelinden o dosyanın yüklenmesini beklemeniz lazım ama 10 gb lık bir dosya için maksimum 7 dakika falan beklersiniz.

Ve diyelimki kopyaladığınız link kayboldu veya silindi, tekrardan yüklemenize gerek yok aşağıdakiquick share ayarlarına tıklayın vesiyah ile işaretli yere tıklayın, burada daha önce paylaştığınız veya indirdiğiniz tüm bağlantıları görebilirsiniz.

image

image
Burda örnek olarak paylaştığım fotoğrafın linki duruyor ve buradan tüm detayları tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Buradan üzerine tıklayınca aşağıdaki sayfa açılıyor.

image
Burada siyah ile işaretli yerlerden tüm ayarlamaları yapabilirsiniz ayrıyaten yukarıdaki siyah ile işaretli kısımdan linkin süresini ve boyutunu görebilirsiniz.

Belki diyebilirsinizWhatsApp dururken veyaInstagram varken neden bu yöntemi kullanalım ki?

Çünkü;

1. Dosya paylaşırken oluşturduğunuz linke10 gb a kadartek seferde dosya yükleyebiliyorsunuz.
2. WhatsApp gibi uygulamalarda en fazla6 dakikalık videolar gönderebiliyorsunuz ve kalitesi çok ama çok düşüyorhd kaliteyi seçseniz bile.
3. 1 saat 50 dakikalık7.50 gb yer kaplayan bir videoyu aynı boyutta hiç çözünürlüğü düşmeden yaklaşık 5 dakika daquick share linkine yükleyebiliyorum.
4. Ve birden fazla kişiye birşey göndermek istediğinizde normalde yatek tek göndermeniz lazım bu hem çok uzun sürüyor hem de çok fazla veri tüketiyor ya dagrup kurmanız lazım vs vs.
5. Bu linklerin2.5-3 gün indirme süresi oluyor ve sadece linki gönderdiğiniz kişiler indirebiliyor.
6. Bir kere bu yöntemi denedikten sonra çok pratik ve kolay olduğunu anlıyorsunuz direkt galeriye gir paylaş deyipquick share'ı seç link oluştur, kopyala yapıştır yani bu kadar basit ve ücretsiz.

Evet biraz uzun oldu ama umarım bilgilendirici olmuştur.

15 Comments
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık😊
GLX120
Expert Level 5
Diğer
Teşekkürler 🙏
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Bilgilendirme için teşekkürler😊🙏
GLX120
Expert Level 5
Diğer
Rica ederim 🙏
emrahd1905
Active Level 1
Diğer
Keşke uygulamada gönderebilseydik
0 Likes
GLX120
Expert Level 5
Diğer
Sanırım apk dosyaları gönderilebiliyor.
0 Likes
emrahd1905
Active Level 1
Diğer
Nasıl?
0 Likes
GLX120
Expert Level 5
Diğer
Elimde apk dosyası olmadığı için deneyemiyorum ama dosyalarım uygulamasına girince apk dosyasını seçip paylaşıma aç gibi bir seçenek çıkıyor mu?
0 Likes
emrahd1905
Active Level 1
Diğer
Onu biliyorum tabi ki ama telefonda yüklü olan uygulamayı gönderebiliyormuyuz?
0 Likes