Original topic:

Oyuna para yatırma bağımlılığı

(Topic created on: 07-11-2024 01:09 AM)
1210 Views
fatihtugrul
Active Level 4
Options
Diğer
Bu bağımlılığa kapılarak oyunlara veya uygulamara yüklü paralar yaptırdınız mi? Ben bırakmak için yatırdığım paranın 10/1 miktari kadar paraya hesabımı sattım biraz kötü hissediyorum ama satmasam daha büyük paralar yatiracaktim nasıl tamamen kurtulurum yardım edebilir misiniz
47 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bende çok oynuyorum valla cihaza zarar gelmezse iyidir telefonumda iyi rahat oynuyorum oyunlarıda onun yanı sıra üni sınavım var fazla çalışamıyorum iş güç ve oyun derken😄 ya hem oyunlarda sarmıyor işin garip kısmı para yatırmak mantıksız gibi
ysava
Active Level 4
Diğer
Ücretsiz indirilen oyunların birçoğu para tuzağı zaten.
yns24u
Expert Level 2
Diğer
Bir kere eğer bu paralar GARANTİ bir şey katmaktansa şansa bağlı ise (kasa açma vb.) zaten bile bile dolandırılmak oluyor. Sadece şunu düşünün o oyuna ödediğiniz para örneğin kostüme gidiyorsa bunun size hiçbir şekilde faydası olmayacak. Oyunda sizi görenler toplasanız birkaç saniye görecekler ve sizin kim olduğunuz hakkında hiçbir fikirleri dahi olmayacak. Bu durumu düşününce zaten kostümün bir anlamı kalmıyor sadece siz görüyorsunuz ki kendinizi tatmin etmek için alıyorsanız bile bunu oyundaki bir kostümle değil hayatınızda bir eylemle yaparsanız sizin için hep daha yararlı olacaktır. Her ödemeye yapmaya meyillendiğinizde aklınıza bunu getirin, bana da kimseye de yararı olmayacak deyin.

Ayrıca belli ki oyunlara para yatırmayı bağımlılık haline getirmişseniz aynı şekilde oyunlara da bağımlı olmuşsunuz demektir. Para yatırma bağımlılığından kurtulmanın bir yolu da oyun bağımlılığından kurtulmak. Ben bırakamam, sıkılırım, dayanamam demeyin ve kendinizi zorla da olsa o oyunlardan uzak tutup mümkünse kafanızı dağıtacak başka şeylerle ilgilenin. Resim çizebilir, fotoğraf çekebilir, yemek tarifleri yapmayı deneyebilirsiniz. Oyun için kullandığınız cihazı bambaşka amaçlar için mümkün olduğunca fazla kullanmak da size oyunları unutturacaktır. Sizi oyuna bağlayan tüm etkenlerden de kurtulun. Hesabınızı satmış olmanız buna bir örnek. Bir süre oyun oynamadan vakit geçirdiğinizde zaten sonradan oynayasınız gelmiyor hatta geçmişinize bakıp gülüyorsunuz. Ben de eskiden çok oyun oynardım bazen günde 4 5 saati bulduğu bile oluyordu daha sonra YKS sınavına gireceğimden yukarıda verdiğim tavsiyeleri kendim uyguladım ve şu anda sınav geçmiş olmasına rağmen oyun oynayasım gelmiyor. Onun yerine daha faydalı ve yaratıcılığa yönelik şeyler yapıyorum örneğin hesabımda daha önce paylaştığım tasarımlar.
fatihtugrul
Active Level 4
Diğer
Teşekkürler
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Belki inanmayacaksın ama bugüne kadar oynadığım oyunlara 1 tl bile yatırmadım p2w olan oyunlarda bile kendi emeğimle hesaplarımı yükselttim eğer sadece bir oyundaki hesabımı satmaya kalksam 700 Tl kârda olurum. Yatırdığın paralar ile kozmetik tarz şeyler alıp ile hesabı güzelleştirebilirsin ama sonuçta belli bir zaman sonra 1 kararın ile para yatırdığın oyunu bıraktıktan sonra kısacası paran çöp olacak. Ve oyuna binlerce lira para yatırmayıp ihtiyacın olan şeyler alsaydın veya başka şeyler yapsaydın daha iyi olurdu. Eğer bir insan oyuna binlerce lira para yatırıyorsa kısaca söylemek gerekirse o oyunun bağımlısı olmuştur. Sadece 200-500 tl falan yatırsan hadi bir şey olmaz desek ama yüklü miktar para yatırmak çok saçma. Bu alışkanlıkları bırakman için kendine yeni hobiler edinebilirsin ve yeni uğraşlarda. Daha sonra zaten oyunu unutup gidiyorsun. Mesela ben eskiden isim vermiyim bir oyunu günde 3-4 saat belkide daha fazla oynardım ama şuan bakıyorumda boşa oynamışım resmen ve inan belli bir yaşa geldikten sonra oyun oynama hevesin kalmıyor. Ben ara sıra kafa dağıtmalık oyunlar oynuyorum ama az saatler tabi daha sonra tekrar bırakıyorum çünkü eskisi gibi heves kalmadı artık. Eğer kendine yeni hobiler bulup tekrar oyun oynamaya dönüp para yatırırsan aklına şunu getir *şimdi tekrar yatırırsam yine kazıklanacağım* unutma oyun yapımcıları oyunculardan oyuna yüklü miktarda para yatırdığı için yani sizlerden para kazanıp zengin oluyor. Mesela oyuna yatıracağın paraya e ticaret yaparak güzel paralar kazanabilirsin veya yatırım yapabilirsin. Şu aralar oynadığım bir oyun vardı bıraktım. Karar verdim kendime para kazandıracak işler yapacağım ve iradeni ve nefsini güçlü tutarsan istediğin oyunları oyna yinede aklın para yatırmana engel olur 😊
fatihtugrul
Active Level 4
Diğer
Teşekkür ederim yorumunuz için
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Rica ederim 😊
S24UltraSever
Active Level 7
Diğer
+ Kasa açma sitelerine 1k dolar 😞1720689166021_1720689166010_0.jpg