Original topic:

Oyuna para yatırma bağımlılığı

(Topic created on: 07-11-2024 01:24 AM)
409 Views
fatihtugrul
Active Level 4
Options
Diğer
Bu bağımlılığa kapılarak oyunlara veya uygulamara yüklü paralar yaptırdınız mi? Ben bırakmak için yatırdığım paranın 10/1 miktari kadar paraya hesabımı sattım biraz kötü hissediyorum ama satmasam daha büyük paralar yatiracaktim nasıl tamamen kurtulurum yardım edebilir misiniz
47 Comments
onurtuna
Active Level 10
Diğer
Kumar gibi bir şey hocam nefsinize hakim olun
fatihtugrul
Active Level 4
Diğer
Umarım hocam, belki yaşayan vardır tecrübelerini sunar.
Alpointernet
Expert Level 2
Diğer
Önce oyuna neden para yatırdığını anlamak ile başla. Sonrasında kendine aylık bir harcama limiti belirle. Çünkü bir anda tüm satın alımları kesmek olanaksız. Oyun dışında yapacak aktiviteler bul kendine. Oyun yerine onlarla vakit geçir. Bunu çevrendeki kişilere de anlatabilirsin, böylece seni yapmaktan alıkoyabilcek birileri olur. Otomatik yenilenen abonelik varsa iptal et. Bu bağımlılıktan kurtulma sürecinde sana ne kadar para harcadığını grafikli bir şekilde gösteren bir uygulama bul. Bunun sayesinde hem grafiğin yüksekliğinden dolayı, hem de grafiğin düşüşünden dolayı mativasyonun daha çok olacak. Sonrasında bu şekilde yavaş yavaş oyun süreni ve bütceni azalt. En sonunda artık para harcamadan veya oyun oynamadan durabildiğinde istiyorsan oyunu silebilirsin yada para harcamadan devam edebilirsin.
fatihtugrul
Active Level 4
Diğer
Oyunu zaten oynamıyordum sadece oyuna her yeni bir şey eklendiğinde hırs yapıp bunu alsam daha iyi olur diye düşünüp satın alıyordum hatta kredi ile aldığım bile oldu. Oyunla bağımı tamamen kopardım umarım tekrar böyle bir hata yapmam teşekkür ederim yorumunuz için
onurtuna
Active Level 10
Diğer
Valla helal olsun hocam üşenmeden yazmışsın 👏
Alpointernet
Expert Level 2
Diğer
Arkadaşın halinden anladığım için bu kadar özen gösterdim :)
onurtuna
Active Level 10
Diğer
• Oyun bağımlılığından kurtulmak için öncelikle neden para harcadığınızı anlamalı ve aylık harcama limiti belirlemelisiniz.

• Oyun dışında yapacak aktiviteler bularak oyun oynama sürenizi azaltabilirsiniz.

• Otomatik yenilenen abonelikler varsa iptal etmeli ve harcamalarınızı takip eden bir uygulama kullanmalısınız.

• Yavaş yavaş oyun sürenizi ve bütçenizi azaltarak bağımlılıktan kurtulabilirsiniz.

• Son olarak, artık para harcamadan veya oyun oynamadan durabildiğinizde oyunu silebilir veya para harcamadan devam edebilirsiniz.
onurtuna
Active Level 10
Diğer
Ben de yapay zeka ile özetledim 😊
Alpointernet
Expert Level 2
Diğer
Gayet iyi :))