cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One ui 7 varsayılan uygulamalar

(Topic created on: 3 weeks ago)
224 Views
caglar_
Active Level 7
Options
Diğer
One ui 7 ile, Android 14 ( one ui 6) ve öncesinden de dahil, varsayılan olarak gelen uygulamaları kaldırabilecek miyiz ? Özellikle samsung mesajlar, bazı google uygulamaları ve netflix v.s gibi bazı uygulamalar çok gereksiz ve artık işlevsiz. Devre dışı bırakmak yerine direkt kaldırabilsek güzel olurdu 
8 Comments
Siberizm
Active Level 6
Diğer
Hayır. Gerekli uygulamalar oluyor. Onlar dışında kaldırılabilir
caglar_
Active Level 7
Diğer
Samsung mesajlar kullanılmıyor artık hatta bir haberde one ui 7 ile kaldırılabileceği opsiyonu sunulacak deniyordu
Siberizm
Active Level 6
Diğer
Varsayılan olarak yüklü gelmeyecek. Sonradan indirilebilir olacak. Rekabet için RCS desteği bile geldi. Ben kullanıyorum aslında. Arayüzle uyumlu
caglar_
Active Level 7
Diğer
Diğerlerinin de sonradan yüklenebilir olması gerek aslında kim hangisini istiyorsa onu yükleyebilsin gereksiz yer kaplıyor birçoğu
Siberizm
Active Level 6
Diğer
2 nedenden dolayı bu fikir red yer.

1 - Her uygulama sonradan yüklenebilir olsa sistem yapısını sağlayan uygulamaları indirmeyince telefon bozuk diye zırvalayanlar olacak.

Derseniz ki onları hazır kurulu getirsinler güzel ama zaten şu an öyle. Hazır yapı zaten gerekli uygulamaları yüklü veriyor

2 - Veri toplamaları gerek. Parayı sadece telefon satarak kazanmıyorlar maalesef
caglar_
Active Level 7
Diğer
Sistem uygulamaları değil aslında bazı temel uygulamaların kaldırılabilme opsiyonu sunulması gerektiğini söyledim. ki bu uygulamaların olmaması sistemsel, donanımsal bir sorun olmayacaktır google, samsung mesajlar, asistan, smart switch v.b bunları zaten ihtiyacı olduğunda indirebilecek zekaya da sahiptir yani az çok herhalde yoksa zaten yazılımsal bir uygulamanın dahili gelmesi mecburi yani ona diyecek bir şey yok
0 Likes
MasterPatato
Active Level 7
Diğer
Zannetmiyorum Samsung kendi uygulamasını kaldırmaya izin vermez Google uygulamalarınada gelirsek onlarda anlaşma vardır diye tahmin ediyorum
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Diğer
Google lisansı ücretli, firmalar (Samsung vb) google ile paket halinde sözleşme yapıp uygulamalarını cihazlarına yüklüyor, aslında siz lisanslı uygulamaları satın almış oluyorsunuz. o zaman ben parasını verdiğim sahipliğini edindiğim uygulamayı bırakın da telefondan kaldırabileyim. misal Huawei abd ambargosu nedeniyle Google lisansını vermiyor ve Huawei kendi arayüzünü geliştirmek zorunda kaldı. kullanıcılar google uygulamalarını ancak Apk ile yükleyebiliyorlar dı. şimdi nasıl bilmiyorum.