cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Okumayı En Çok Hızlandıran Yazı Fontu Hangisi? 📝👁️👇

(Topic created on: a month ago)
249 Views
Tolgaa94
Expert Level 5
Options
Diğer
Karakteri, modu, aktarılmak istenen duyguyu ifade edebilen araçlar hâline gelen yazı tipleri; hangi amaçlarla ortaya çıkarlarsa çıksınlar ortak bir özellikleri olmalı; okunabilirlik. Bunu en iyi şekilde yapan yazı tipini öğrenmek için okumaya devam edin!.

Günümüzde, bilgi bombardımanı altında yaşayan bir toplumuz. Kitaplar, dergiler, internet ve daha pek çok kaynak; sürekli olarak gözlerimizi ve zihinlerimizi meşgul ediyor. Okumak ise ciddi anlamda göz yorgunluğuna yol açabiliyor.

Bir araştırmacı, okumayı en çok hızlandıran ve göz yorgunluğunu azaltan yazı tipini bulmak için kolları sıvadı.

Yazı fontlarına dair belli araştırmalar olsa da bunların hiçbiri, okumayı hızlandırması ve göz yorgunluğunu azaltması yönünde bir bağlantıyı içermiyordu. Dr. Bonnie Shaver Troup, buradan yola çıkarak bir araştırmaya başladı.

Bir yazı fontu; okumayı, f ark edilebilir derecede hızlandırabilir miydi? Okuma zorluğu çekenlerin işini kolaylaştırabilir miydi? Evet!

Microsoft Word’de yazı tiplerini değiştire değiştire deneme yanılma yoluna giden araştırmacı, ortaya çıkardığı fontları denetmek için birilerini buldu. İçlerinden bir font, öne çıkıyordu.

En sonunda nihai bir yazı tipine ulaştı; “Lexend"

image
Lexend

Lexend, okuma hızını gözle görülebilir bir seviyede artırıyordu. Meslektaşları onunla en başında dalga geçmiş olsa da teknoloji endüstrisinin hemen ilgisini çekmişti. Google ile çalışma fırsatı bile yakalamıştı.

Daha sonra yapılan testlerde; 19 öğrenciden 17’sinin, dakika başına düşen kelime sayısında Times New Roman yazı fontu ailesi ile karşılaştırıldığında %20’lik artış olduğu görüldü ve Lexend'in gücü bir kez daha kanıtlanmış oldu.

“Lexend” tek bir yazı tipine bağlı değil.

image
Lexend

Nasıl ki bazı yazı fontları; kalın, ince gibi farklı seçeneklere ayrılıyorsa Lexend’ın da her bireyin okuma düzeyine ve tercihine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış 7 farklı tipi var.

Siz de kendinize en uygun olanı seçerek okuma deneyiminizi kolaylaştıracak en iyi yazı tipini bulabilirsiniz!

Benim bu konuyu açma sebebim ise Evet bu Samsung ile direkt ilgili bir konu değil biliyorum ancak bugün yeni eğitim öğretim dönemi başladığı için yaş f ark etmeksizin tüm öğrencilerin okul dönemi boyunca bilgisayarlarında ve telefonlarında word uygulamasını sıklıkla kullanacaklarından dolayı bu konunun onlara faydalı olabileceğini düşünüyorum tekrardan herkese yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum 🙏🖤😊

Vakit ayırıp konumu okuduğunuz için teşekkür ederim 😊 🙏 👍 

📝Haberin kaynağı; WebTekno 

10 Comments
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Rahat bir yazı tipine benziyor ama benlik değil. Konu için eline sağlık 👍
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Sağol kardeşim teşekkür ederim 😊🙏👍
ÖzgürS24
Active Level 8
Diğer
Estetikten yoksun. Mühendisliğin 3 temel sac ayağı vardır. Ve neredeyse tüm mühendislik ürünlerine uyarlanabilir. Yaptığınız ürünün;
1-Estetik olması
2-Ekonomik olması
3- Dayanıklı olması
Lexend estetik durmuyor
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Eyvallah elbette bu konuda bilgili bir gözün bunu yorumlaması daha iyi 👍
memberhalil
Active Level 7
Diğer
Tabi burda kişisel tercihin önemli olduğunu düşünüyorum kimi robotik yazı türlerinde okuma hızını arttırır başkası da daha italik yazılarda birazı da süslü yazı fontlarında kendine iyi okuma sağlar araştırmacının emeğine saygı duyarım ama benim istediğim yazı tipi değil bu gibi konularda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Evet aynen öyle kişisel bir tercih elbette ki rica ederim 😊👍
Anonymous
Not applicable
Diğer
Benim kullandığım yazı tipine değişmem 😅
Mami14
Active Level 8
Diğer
Bilgi için teşekkürler tolga