cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

NSA Uyardı: Telefonunuzu Güvende Tutmak İçin Bunu Mutlaka Yapın⚠️📱👇

(Topic created on: 06-07-2024 03:56 PM)
384 Views
Tolgaa94
Expert Level 5
Options
Diğer
NSA, haftalık telefon yeniden başlatma önerisi ile cihaz güvenliğini artırmayı ve siber tehditlere karşı korunmayı hedefliyor. İşte detaylar!

Akıllı telefonlar her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da tüm kişisel bilgilerimizi içerisinde barındırdığı için büyük bir risk oluşturuyor. Yine de bu riski azaltmanın çok basit bir yolu olduğunu biliyor muydunuz?

Amerika’daki Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), akıllı telefon kullanıcılarının haftada bir kez telefonlarını yeniden başlatmalarını tavsiye etti. İddiaya göre bu basit yöntem, kullanıcıları dolandırıcılık ve hacker saldırılarından korumaya yardımcı oluyor.

Bu tavsiye yeni değil; aslında NSA, bu ipuçlarını ilk olarak 2020 yılında paylaşmıştı. NSA'nın Kapasiteler Direktörlüğü Teknik Direktörü Neal Ziring, telefonunuzu yeniden başlatmanın karmaşık siber saldırıları tamamen durduramayacağını, ancak birçok modern siber saldırının zincirleme bir dizi güvenlik açığına dayandığını belirtiyor. 

Telefonunuzu yeniden başlatarak, saldırganların bu zinciri baştan kurması gerektiğini ve bu durumun saldırı riskini azaltabileceğini ifade ediyor. 

Telefon üreticileri de bu yöntemin telefonun yavaşlamasını ve donmasını önleyebileceğini söylüyor. Telefonunuzu haftada bir kez yeniden başlatmak gibi basit bir adım bile, siber tehditlere karşı korunmada önemli bir f ark yaratabilir. Bu küçük adımlar, özellikle artan mobil cihaz tehditleri karşısında, kişisel verilerinizi korumanıza yardımcı olabilir.

Kaynak: Tamindir 

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık Tolga 🫡

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık Tolga, sayende telefonu en verimli haliyle kullanıyoruz. Ben zaten kendim de her türlü ihtimale karşı 2 günde 1 yeniden başlatıyorum

View solution in context

11 Comments
Diğer
Pil optimizasyonu ve telefon uygulama optimizasyonları için; haftada 1 kapat, 5dk bekle, aç yapıyorum..
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
👍👍
eyequeS23u
Active Level 7
Diğer
Haftada 1 az. Ben 2 günde 1 yeniden başlatıp bazı zamanlar da kapatıp 5 dk bekliyorum
Diğer
Okadarda değil, telefonu kasacak hiç birşey yok bende o yüzden haftada 1 ideal..
0 Likes
eyequeS23u
Active Level 7
Diğer
Ben kasıyor diye değil de zevkine yapıyorum birazda :)
stony_hearted
Active Level 6
Diğer

eger bir daha bana"yeniden baslatmanın faydası yok!"demeyin

Anonymous
Not applicable
Diğer

Bunu dersen şimdi sana  yine söylerler 😅

0 Likes
Solution
Sisyphe
Expert Level 5