cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Mobil cihazlarda sigorta kasko ek garanti gerekli mi veya kimler satın almalı ⚙️

(Topic created on: 07-13-2024 08:54 PM)
310 Views
Tolgaa94
Expert Level 5
Options
Diğer

Merhaba değerli forum kullanıcıları nasılsınız umarım gününüz güzel geçmiştir ve geçiyordur. 

"Merak edilen sorular"  

Bu seride akıllı telefon kullanan kullanıcıların merak ettikleri ve kafalarına takılan bazı soruları ve cevapları hep beraber arıyor olacağız.

4.Bölüm - Mobil cihazlarda sigorta kasko ek garanti gerekli mi yada kimler satın almalı 

image

Tüketici elektroniği konusundaki en önemli detayların başında, bugün satın aldığımız ucuz pahalı büyük küçük işlevi ne olursa olsun her ürün için sunulan garanti ve garanti koşulları gelmektedir. Ülkemizdeki yasal şartlar ile garanti süresi en az 2 yıl olmak zorundadır. Ancak bu noktada kullanıcılara uzatılmış ek garanti kasko sigorta gibi alternatif seçenekler de sunulmaktadır. Peki bu sistem tam olarak gereklimidir veya kimler satın almalıdır. 

Firmaların müşterilerine sunduğu uzatılmış ek garanti programı, satın alacağınız tüketici elektroniği kategorisindeki ürünlerin daha uzun yıllar garanti altında olmasını sağlar. Yazının başında da belirttiğimiz gibi, ülkemizde resmi yollarla satılan tüketici elektroniği kategorisindeki ürünler için en az 2 yıllık garanti sunulması gerekiyor. Bu süre bittiğinde ise eğer böyle bir paket alınmamış ise satın alınan ürün olası bir arıza sonrasında tamir işlemleri ve maliyeti, müşteri tarafından karşılanmak zorundadır. Uzatılmış ek garanti programı ise tam bu noktada, tüketicilerin faydalanabileceği en önemli imkanlar arasında yer alıyor.

Örnek verecek olursak, mağazadan aldığınız bir telefon veya tablet, 2 yıl boyunca garantili olur. Bu sürenin sonunda her türlü teknik servis işlemi için belirli oranda bedeller ödenir. Mevcut üretici garantisi bittikten sonra Garanti Ötesi devreye girer. Örneğin 2 yıl üretici garantisi bulunan ürünün garantisi, +3 yıl uzatılarak toplam 5 yıl garanti süresi bulunur Garanti süresini uzatarak, sahip olduğunuz elektronik eşyanın, 5 yıla kadar garanti kapsamında olmasını sağlar, teknik servislerden tam 5 yıl boyunca faydalanabilir ve olası durumlarda bu 5 yıllık süreç içinde ürün değişiminden faydalanabilirsiniz. Üreticiler tarafından sunulan bu hizmet için bir ürün satın aldığınızda, genelde çokda uygun olmayan bir miktar daha ödeme yaparak satın aldığınız eşyanın garanti süresini 2 yıldan 5 yıla ( bu süre değişir ) çıkartabilirsiniz. Bu da 3 yıl daha satın aldığınız ürünün güvence altında olmasını sağlayacak. Garanti süresini uzatmak için ödeyeceğiniz bedel ile satın aldığınız elektronik eşyanın garanti süresini oranladığınızda çok akıllıca bir hareket olduğunu anlayabilirsiniz. Ama kimler için veya bunu kimler satın almalı veya almamalı 

Eğer kullandığınız cihazınızı çok dikkatli bir şekilde kullanan bir tüketici iseniz veya satın aldığınız ürün nispeten uygun fiyatlı bir ürün ise ve standart Garanti sizin için yeterli ise cihaza zarar verecek bir unsur etrafınızda yok ise sizin böyle bir paket satın almanıza gerek yok ancak 

Satın aldığınız ürün maddi olarak yüksek fiyatlı ve pahalı bir ürün ise evinizde küçük çocuğunuz mevcut ise dikkatli bir kullanıcı değilseniz ve ekstradan cihazım garantili olsun içimde rahat olsun diyorsanız böyle bir paketi satın almanız sizin için daha faydalı olacaktır 

Ve bu hizmeti alıp almayacağınızın kararına sadece siz vermelisiniz.

Vakit ayırıp konumu okuduğunuz için teşekkür ederim😊🙏🖤

8 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık tolga 😊

View solution in context

Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık 👌

View solution in context

Solution
haklisin
Active Level 9
Diğer
Garanti bana kesinlikle lazım 3 kere bedava ana kart değişimi yaptırdım şuan garanti olmasa bana pahalıya patlardi Allahtan en son herhalde naptilarsa bayağıdır ana kart yanmadı 😆

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bende ek 1 yıl garanti ve kasko bulunuyor hocam. Elinize emeğinize sağlık 🙏🏻

View solution in context

Solution
dolphinS23fe
Active Level 6
Diğer
Güzel olmuş kardeşim😊

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Tabi ki, çok güzel bir konu olmuş

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Güzel, faydalı gönderi.
Emeğine sağlık Tolga 👏👏👏

View solution in context

Solution
devlettc
Active Level 6
Diğer
Ek garanti almam ben mesela

View solution in context

10 Comments
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık tolga 😊
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Beğendin mi
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Tabi ki, çok güzel bir konu olmuş
Tolgaa94
Expert Level 5
Diğer
Teşekkürler kardeşim 😊🙏👍
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık 👌
Solution
haklisin
Active Level 9
Diğer
Garanti bana kesinlikle lazım 3 kere bedava ana kart değişimi yaptırdım şuan garanti olmasa bana pahalıya patlardi Allahtan en son herhalde naptilarsa bayağıdır ana kart yanmadı 😆
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bende ek 1 yıl garanti ve kasko bulunuyor hocam. Elinize emeğinize sağlık 🙏🏻
Solution
dolphinS23fe
Active Level 6
Diğer
Güzel olmuş kardeşim😊
Solution
Sisyphe