Original topic:

Herkese Merhabalar Yurt Dışı Cihazlar Server Kaydı İle İlgili Bilgilendirme:

(Topic created on: 08-22-2025 12:33 PM)
2689 Views
TRAtaberk
Expert Level 3
Options
Diğer
Bildiğiniz üzere Z FOLD 7 Serisi Dünyada İlk OneUI8 ve Android 16 ile kutudan çıkan cihazlar olarak tanıtıldı.

OneUI8 Betada'da gördük botloader kilidinin kaldırıldığını.

Peki neden server kaydı ve sunucular kapatıldı?

OneUI8 Ve Android 16 Beraber Artık Cihazlardan Bootloader kilidi tamamen kaldırıldı.
Bunun en büyük sebebelerinden birisi ise Kayıt dışı satışın önüne tamamen geçebilmek.Samsung X diğer telefon üreticileri gibi olmak istemiyor.

Peki bunu nasıl yapabiliyor ? Diğer android telefonlar açıkken Samsung Nasıl Bootloader 
kilidini sisteminden kaldırabiliyor ?

Samsung Android Beta Programına Katılmıyor.
Andoridi tamamen kendisi geliştiriyor.Sadece Google'dan Android açık kaynak kodlarını tamamlanmış sürümü alıp OneUI kendisine özgün geliştirip tamamlanıp güncelleme sunuluyor kullanıcılarına.

Peki bundan sonra ne olacak? dersenizde,

OneUI7 için bazı serverler açık ve kayıt yapılıyor.Cihazınızı güncellesinizde sorun yaşamıyorsunuz.Cihaz zaten sunucularda kayıtlı olduğu için.

Bootloader kilidi şuanlık yeni gelecek olan güncellemeyle beraber OneUI8 Ve Android 16 Yetkili Servislerde Açma Yetkisi Bulunacak Gibi Duruyor.

Şuanlık bir gelişme yok.Yeni gelecek cihazlar ve güncellemeyle beraber bu durumun tamamen kalıcı olması bekleniyor.Bir yöntem çözüm bulunursa mutlaka duyarsınız.

Çok soran oluyordu hepsine cevap niteliğinde yazmak istedim.

Herkese sevgiler güzel günler dilerim.🫶

image

16 Comments
Diğer
S26 serisine kayıt imkansız olacak artık
TRAtaberk
Expert Level 3
Diğer
Z fold 7 serisiyle başlanıldı böylede devam eder
Diğer
Bir şekilde açmanın yolu bulunur bence 😊
TRAtaberk
Expert Level 3
Diğer
Sanmıyorum ama bakalım ne olacak bilinmez 😀
Diğer
Ne demişler ya nasip
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Milletin konuyu aramayıp yeni konu açacak olması dışında sıkıntı yok.
Diğer
+
TRAtaberk
Expert Level 3
Diğer
Linki kopyalayıp atabilirsiniz yorulmamak adına 😊
ᴅnz
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık hocam bende bir ekleme yapayım sammobile avrupa birliğinden dolayı kapattıklarını söylüyordu 1 ağustos ta xiaomi de avrupa da kapattı bootloader açmayı öyle duymuştum1755855840553.jpg1755855874565.jpg