Resolved! Solved

Original topic:

Herhangi bir Android güncellemesinden sonra kesinlikle bunları yapın!

(Topic created on: 09-30-2025 05:32 PM)
510 Views
Kazikate
Expert Level 5
Options
Diğer

Forumda bir çok kişi güncellemeden sonra kasma, ısınma ve pil sorunu yaşadığını söylüyor. Bunları büyük oranda çözmek için bir rehber hazırladım. Bunun için 3 farklı seçenek var.

Galaxy App Booster ile uygulamaları optimize edin

1-) Apk Mirror'dan Good Guardians ve Galaxy App Booster uygulamalarını indirin.

2-) İkisini de kurduktan sonra Good Guardians'a girip Galaxy App Booster'ı çalıştırın.

3-) "Optimize Now" düğmesine basıp başlatın.

Bu işlemle daha optimize bir hale gelir cihazınız. Cihazınız fazla sıcaksa optimize etme süreci iptal olur.

Wipe Cache Partition yapın

A-) Kablolu yöntem

1-) Cihazınızı bilgisayara bağlayın. (Sadece bağlamanız yeterli başka bir işlem yapılmayacak.)

2-) Cihazı tamamen kapatın.

3-) Ses kısma ve güç tuşuna basılı tutup Recovery menüsüne girin.

4-) Ses kısma tuşuyla Wipe Cache Partition seçeneğinin üstüne gelip güç tuşuna bir kez basın.

5-) Çıkan menüden "Yes"e basın. (4. Adımda olduğu gibi.)

6-) İlk kısma geri döneceksiniz. En baştaki Reboot seçeneğine güç tuşuyla basın. Cihaz yeniden başlayacaktır.

(Bu menüde Wipe Cache Partition seçeneğinin üstünde bulunan Wipe data/Factory reset tuşuna sakın basmayın cihazı tamamiyle sıfırlarsınız.)

B-) Kablosuz yöntem

1-) Play Store'dan Shizuku'yu indirin. F-Droid'ten a-Shell'i indirin.

2-) Shizuku'yu eşleştirme kısmından eşleştirin. (Nasıl eşleştireceğiniz adım adım anlatılıyor orda.)

3-) Eşleştirdikten sonra Başlat butonuna basın. Karşınıza çıkan yazıların en sonunda Service started ile başlayan bir yazı çıkarsa Shizuku başlamış demektir.

4-) Geri çıkıp a-Shell'e yetki verin.

5-) a-Shell'i açıp reboot recovery yazın.

6-)Cihaz yeniden başlayıp Recovery menüsüne girecek. Kablolu yöntemde anlattığımın aynısını yapın.

Cihazı tamamen sıfırlayın

Eğer verileriniz önemli değilse cihazı tamamiyle sıfırlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu Gmail.
Gmail hesabınızın şifresini bilmeniz gerekiyor çünkü kurulum kısmında sorulur yüksek ihtimalle.

A-) Ayarlardan sıfırlama

Ayarlar>Genel yönetim>Sıfırla>Fabrika verilerine sıfırla seçeneğinı seçerek sıfırlayabilirsiniz.

B-) Recovery menüsünden sıfırlama

Wipe Cache Partitionda bahsettiğim adımların aynısını yapacaksınız. Tek **bleep** Wipe Cache Partition yerine Wipe Data/Factory Reset seçeneğine basacaksınız.

Umarım bir faydası olur. Benim tavsiyem Wipe Cache Partition yaptıktan sonra Galaxy App Booster ile optimize etmeniz ben genellikle öyle yaparım ve sorun oluşmaz. 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
yusufi1782
Active Level 6
Diğer
Wipe cache icin illa bilgisayar gerekmiyor telefona baglayarakta yapabilirler oda extra olsun

View solution in context

21 Comments
rzMert
Active Level 3
Diğer
1 haftaya düzelcek şey için cihazı sıfırlayın diyosun zarar sadece bu yazdıkların
MercimekCorbasi
Active Level 10
Diğer
Dikkat ederseniz "Kesinlikle sıfırlayın" demiyor, "...sıfırlayabilirsiniz" diyor.
rzMert
Active Level 3
Diğer
Farketmez
0 Likes
MercimekCorbasi
Active Level 10
Diğer
Nesi far.k etmiyor? "sıfırlayabilirsiniz" kelimesinde tercihi size bırakıyor.
rzMert
Active Level 3
Diğer
Bişey bilmeyen yine yapar
0 Likes
MercimekCorbasi
Active Level 10
Diğer
Adam zaten dikkat edilmesi gereken yerleri anlatmış. Sadece yedekleme yapılması gerektiğini yazmamış. Onu da unutmuştur yüksek ihtimal.
Kazikate
Expert Level 5
Diğer
Sen yapma kral
MercimekCorbasi
Active Level 10
Diğer
Faydalı bir gönderi. Ancak başlığa "...kesinlikle bunları yapın" yazmak yerine "...bunları yapabilirsiniz" yazmanız daha doğru olurdu.
Kazikate
Expert Level 5
Diğer
Neredeyse bütün Android güncellemelerinden sonra bu durum olduğu için o şekilde yazdım.