cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Hepimiz Yandık: Windows Recall Tam Bir Kıyamet Alameti!

(Topic created on: 06-13-2024 04:40 PM)
498 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Samsung forumunda bu konu ne mi arıyor? Emin olun bu konu bizi çok derinden etkiliyor. Hemen vakit kaybetmeden geçelim. 

Recall'da Ne?

Microsoft, Windows 11 için Recall isminde bir özellik duyurdu. Bu özellik AI için destek niteliğinde bir özellik. Windows cihazınızı kullanırken her saniye Windows ekran görüntüsü alıp bunları saklayacak.

Bu ekran görüntüleri cihazda birikecek ve Copilot için geriye dönük hızlı yanıtlama işlemleri yapabilecek.

Ekran Görüntüsü Alması Zaten Yeterince Tehlikeli...

Hackerlar bunun için çoktan bir tool yazdı bile. Windows cihazınızda olan bütün Recall görüntüleri cihazdan çekebilen bir tool yayınlandı.

Bizi Neden İlgilendiriyor

Birçoğumuz ben Windows kullanmıyorum diyebilir. Ancak bu kaçış değil. 

Ya konuştuğunuz herhangi biri Windows Recall kullanıyorsa?

Düşünsenize sizin Windows'la bir ilginiz yokken sizde yanabilirsiniz. Şifrenizi dahi kaydeden bir özellik bu. Sizinle geçen görüşmeler bile kayıt altına alınabiliyor

Kapatılmıyor mu?

Kapatılabilir. Ancak olası bir senaryo da Microsoft'un tüm bilgisayarlarda bu özelliği aktif etmesi muhtemel görünüyor. 

Hepimiz yandık! Recall bir felakete kapı aralıyor
Resolved!
28 Comments
Solution
stony_hearted
Expert Level 5
Diğer
tuşlu telefon,zarf ve mektupla iletişime geri dönelim.Zaten resmi kurumlar böyle yapıyor🤗
Anonymous
Not applicable
Diğer
Resmi kurumlar bile bunlara güvenemiyor.
stony_hearted
Expert Level 5
Diğer
aynen öyle🙏😊
0 Likes
Emmi_S22Plus
Expert Level 1
Diğer
geçenlerde bu konunun haberini okumuştum, resmen her anımızı, her tuş basışımızı, kullanıcı adı ve şifrelerimizi hamhumşarolop yapıp veri hırsızlığı için tasarlanmış diye düşünmüştüm. hani bizde bir deyim vardır, Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu, Belki bugün değil ama yakın bir gelecekte bunların kokusu çıkacak.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Hocam Windows zaten şu anda da bastığınız her tuşu kaydediyor
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Gizlilik sözleşmesine göz atın lütfen. Bu dediğimi destekler nitelikte madde bulunuyor
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Allah'a çok şükür hem bilgisayarım yok Kullanmıyorum hem de çevremde bilgisayar kullanan yok
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ne cevap vereceğimi bilemedim hocam. Bilgisayar bir eksiklik olarak nitelendirilemez belki ancak umarım bilgisayarsız hayatınız bu riskin önüne geçmenizde başarılı olud
Anonymous
Not applicable
Diğer
Sağol
0 Likes