cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Google asistan sesli komut

(Topic created on: 08-09-2023 08:49 AM)
791 Views
Tomar753AN
Active Level 5
Options
Diğer

Google asistan genelde telefonunda altındaki başlat tuşu ile çağırırım ve bir tek telefon açıkken kullanılabilir. 

Peki  Google asistanı sesli komut ile istediğimiz zaman istediğimiz şekilde nasıl çağrımız. Öncelikle ayarlar uygulamasını açıyoruz. Aramak kısmına Google Asistan yazıyoruz. Aşağı kaldırdığımız Google asistan ayarları bölümüne tıklıyoruz. Açılan pencerede en üstte "Ok Google ve Voice Match" bölümüne tıklıyoruz. Ardından "Hey google" tuşunu aktif ediyoruz. İlk defa bu tuşu aktif yapıyorsanız size dene amaçlı mini bir test sunacak ve testi geçince özellik aktif olacak. Artık telefon kapalı olsa bile. Hey Google dediğinizde Google asistan açılacak.

image

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
AlperAlpaslan
Expert Level 4
Diğer
Asistana ek olarak ingilizce dili ekleyip varsayılan yaparsanız olur. Ok Google dediğinizde açılır. Türkçe cevap verirseniz sizinle Türkçe konuşur.

View solution in context

30 Comments
Diğer
İPhone deki siri gibi değil. Basmadığını sürece bir şey olmuyor...
Tomar753AN
Active Level 5
Diğer
Gerçekten oluyor. Sana kanıt gösterebilirim.
Solution
AlperAlpaslan
Expert Level 4
Diğer
Asistana ek olarak ingilizce dili ekleyip varsayılan yaparsanız olur. Ok Google dediğinizde açılır. Türkçe cevap verirseniz sizinle Türkçe konuşur.
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Artık sadece Türkçe ile de oluyor. İngilizce eklemeye gerek yok. İngilizce kullanılmıyorsa kaldırılsa daha iyi olur. Türkçe bazı kelimeleri İngilizce algılayabilir.
AlperAlpaslan
Expert Level 4
Diğer
Teşekkür ederim 🙏🏻
BK_S22
Active Level 8
Diğer
Siri gibi çalışıyor ekran kilitliyken bile seslenip komut veriyorum ben
Diğer
Teşekkür ederim yaptım ve sayenizde oldu.
Tomar753AN
Active Level 5
Diğer
Demiştim. 🙃
Anonymous
Not applicable
Diğer
Selamünaleyküm. Güzel bilgilendirme olmuş.