Original topic:

Galaxy Kameranızla Daha İyi Çekimler Nasıl Yapılır😍

(Topic created on: 04-28-2026 08:18 PM)
881 Views
Alfatürk
Expert Level 5
Options
Diğer

Merhaba Sevgili Samsung Members Üyeleri ,

Galaxy kameralarımızla gece çekimlerinde sıkça karşılaşılan bir durum, lensin üzerinde biriken kir veya toz nedeniyle ışık yansımalarının oluşması ve bu durumun fotoğraf kalitesini olumsuz etkilemesidir.

Bu tür durumların önüne geçmek adına, telefon kameralarında meydana gelen ışık patlamaları (lens parlaması), genellikle doğrudan ışık kaynaklarından (güneş, lamba vb.) kaynaklanan mercek içi yansımalardır. Bu durumun temel nedenleri arasında lensin kirliliği, hatalı kamera ayarları veya sensörün aşırı zorlanması yer alabilir. 
image

Bu sorunu gidermek amacıyla lensin düzenli olarak temizlenmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca, önerilen yöntemle çekimler yaparak gece çekimlerinin kalitesini önemli ölçüde artırabilirsiniz. Pozlama derecesini ışık koşullarına göre ayarlayarak, özellikle gece çekimlerinde pozlamayı optimize edip daha başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkündür.

Pozlama değerini cihazınızda ayarlamak için lütfen GIF'te belirtilen adımları takip edip yapabilirsiniz .😍

image

Not : (Cihazlar arasında yazılımsal ve donanımsal fârklılıklar olduğu için yukarıdaki özellik her cihaza ve her UI sürümüne uyumlu olmayabilir.)

Pozlama ayarı bulunmayan cihazlarda gece çekimlerinde daha başarılı sonuçlar elde etmek amacıyla odaklama yaparak parlaklık ayarını düşürmek suretiyle düzenleme gerçekleştirebilirsiniz.😍

image

24 Comments
teambrake
Active Level 5
Diğer
Bilgilendirme için teşekkür ederim bu anlatıklarını deneyeceğim 😊
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Rica ederim ne demek 😊
Mehmetöz
Active Level 7
Diğer
Ben kullanıyoum pozlama ayarını dediğin gibi gece çekiminde çok işe yarıyor eline sağlık 😊
Alfatürk
Expert Level 5
Diğer
Aynen işe yarıyor özellik ,teşekkür ederim 😊
DazzlingStar
Active Level 5
Diğer
👏Emeğine sağlık dostumm.
yine, yinee harikasınn:D
İyi akşamlar
Alfatürk
Expert Level 5