cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Güncelleme Sonrası Manuel Optimizasyon

(Topic created on: 03-01-2025 09:55 AM)
368 Views
Siberizm
Expert Level 5
Options
Diğer

Nabıyonuz? Son zamanlarda One UI 7 için yüzlerce konu açılsa da bizler güvenlik güncellemeleri alıp yolumuza devam ediyoruz. Güncellemeler veriliyor iyi hoş ama bu güncellemeler sistemimizde yavaşlığa neden olabiliyor. Bazen elle kendimiz optimize etmemiz gerekebilir. Gelin bunların birkaç yoluna başvuralım

『Good Guardians』

Good Guardians ülkemiz Türkiye'de Samsung tarafından desteklenmemektedir. Ancak yine de kullanmamız mümkün. İster APK ister Galaxy Store üzerinden bazı yollarla kurulum mümkün. Good Guardians ve tüm modülleri kurduğunuzu varsayarak devam ediyorum.

Galaxy App Booster modülü asıl ihtiyacımız olan Good Guardians modülüdür. Zaten bu program cihazınızda önceden yüklüyse her sistem güncellemesi sonrası optimizasyon uyarısı veriyor. 

image

Bu uygulama diğer uygulamaları tam anlamıyla optimize ederek daha rahat bir performans sunabiliyor. Kendi deneyimlerinden de yola çıkarak işe yaradığını söyleyebilirim.

『Artık Temizleme』

Gerek güncelleme artıkları gerekse uygulama artıkları performans sorunlarına neden olabilir. Güncelleme sonrası programlardan birkaçı kaldırılmış olabilir. Bu da güncelleme sonrası program artığı demektir.

Bir yazılım sayesinde artıkları kolayca temizleyebiliriz. CCleaner her ne kadar çok fazla tavsiye etmesemde işini iyi yapıyor. Sizde buna benzer veya bu programı kullanarak artıkları rahatça temizleyebilirsiniz.

image

『Recovery Mode』

Recovery yani kurtarma modu yeni kullanıcılar için korkutucu olsa da bilinçli kullanıcılar için iyi bir alan. Recovery Mode içinden Cache yani kalıntıları temizlemek için kullanılan ayar sayesinde biraz daha iyi bir performansa erişmek mümkün. 

Peki siz nasıl bir performans artırma yöntemi kullanıyorsunuz dostlar?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
keremavcil
Active Level 3
Diğer
SD Maid SE uygulamasını kullanıyorum Github, F-Droid ya da Play Store dan indirmek mümkün. Bence çok iyi iş yapıyor Shizuku ile kullanırsanız tüm uygulamaların önbelleklerini direkt temizleyebiliyor, shizuku ile uğraşmak istemezseniz istediğiniz zaman ya da uygulama içerisinden kurduğunuz bir zamanlayıcı ile yine aynı işlemi yapabiliyorsunuz ancak bu sefer temizleme işlemini yaparken ekranınızı kullanamayacaksınız uygulama erişilebilirlik ayarlarını kullanarak kendisi ayarlara girip tek tek tüm uygulamaların önbelleklerini siz dokunuyormuşsunuz gibi bulup tıklayarak temizliyor. Ayrıca log dosyalarını, gereksiz uygulama dosyalarını vs. silebilirsiniz. Hariç tutmak istediğiniz uygulamaları, segmentleri ya da dosya yollarını seçebilirsiniz. Yalnız dikkat edin ben yanlışlıkla thumbnail ları sil ayarını açmışım galerimden bir kaç fotoğraf silindi ama o yüzden olmaya da bilir, Whatsapp alınan/gönderilen medyaları silme ayarını açtığım için de olabilir. Şimdi düzelttim ayarı bekliyorum galerimden silinecek mi bir şeyler diye. Ayrıca galeri uygulamasını da hariç tutulacaklar listesine ekledim. Bir de yeni farkettim fotoğraflarımdaki etiketler silinmişti onun sebebini anlamadım telefonla ilgili bir sorun ise servise göndereceğim. İyi forumlar.

View solution in context

4 Comments
Solution
keremavcil
Active Level 3
Diğer
SD Maid SE uygulamasını kullanıyorum Github, F-Droid ya da Play Store dan indirmek mümkün. Bence çok iyi iş yapıyor Shizuku ile kullanırsanız tüm uygulamaların önbelleklerini direkt temizleyebiliyor, shizuku ile uğraşmak istemezseniz istediğiniz zaman ya da uygulama içerisinden kurduğunuz bir zamanlayıcı ile yine aynı işlemi yapabiliyorsunuz ancak bu sefer temizleme işlemini yaparken ekranınızı kullanamayacaksınız uygulama erişilebilirlik ayarlarını kullanarak kendisi ayarlara girip tek tek tüm uygulamaların önbelleklerini siz dokunuyormuşsunuz gibi bulup tıklayarak temizliyor. Ayrıca log dosyalarını, gereksiz uygulama dosyalarını vs. silebilirsiniz. Hariç tutmak istediğiniz uygulamaları, segmentleri ya da dosya yollarını seçebilirsiniz. Yalnız dikkat edin ben yanlışlıkla thumbnail ları sil ayarını açmışım galerimden bir kaç fotoğraf silindi ama o yüzden olmaya da bilir, Whatsapp alınan/gönderilen medyaları silme ayarını açtığım için de olabilir. Şimdi düzelttim ayarı bekliyorum galerimden silinecek mi bir şeyler diye. Ayrıca galeri uygulamasını da hariç tutulacaklar listesine ekledim. Bir de yeni farkettim fotoğraflarımdaki etiketler silinmişti onun sebebini anlamadım telefonla ilgili bir sorun ise servise göndereceğim. İyi forumlar.
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
SD Maid uygulaması otomasyon uygulaması. Birşeyi kullanıcı yapıyor gibi gösteriyor ki bu hoş değil. Niye arka planda yapmak varken bir uygulama ben yapıyorum gibi önbelleği temizlesin. Bence çok saçma ve gereksiz. Fotoğraftaki etiketlerin silinme sebebi de meta verileri temizlemesi olabilir veya Galeri verileri temizlediği için olabilir
darwin33
Active Level 5
Diğer
Güvenilir bir apk kaynağınız var mi acaba?
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
APK Mirror yeterince güvenlidir hocam