cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Güncelleme Alması/Almaması Saçma olan bazı cihazlar #1

(Topic created on: 3 weeks ago)
199 Views
SamsungGalaxyTabA9Pl
Active Level 7
Options
Diğer
SAMSUNG GALAXY NOTE 10/S10

İlk olarak size Galaxy S10/N10 demek istiyorum. Bu iki telefon müthiş ve çok güçlü hala. Bence Android 14 bile alabilirdi. Kuzenim S10+ kullanıyor bence gücü yeterdi

ÖZELLİKLER:
N¹⁰ 6.8 inç/6.4 inç S¹⁰(plus modelleri)
Snapdragon 888 işlemci (Exynos olmayan modeller) (Sanırım)
60HZ 600'e yakın PPi Super Amoled ekran
3lü kamera dizaynı, 12mp olmak üzere 3 tane. (sanırım)
S-Pen (Sadece Note 10)
12GB Ram 256GB Hafıza (N10)
Kavisli ekran (Edge paneller) (Note 10)
Bunlardan almayan çok cihaz var. Örneğin S7/S8/S9 aynı şekilde Note FE/8/9
Daha fazla güncelleme hakkediyordu (Bence)
SAMSUNG GALAXY J4
Rezalet ötesi bir cihaz Android 10 ve One UI 1 ile... asla almamalıydı. Aynı şekilde S3 2015'ten itibaren son Android güncellemesi 4.4.2'yi hakketmedi bence. Çok kasıyordu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Uzatmak istemedim okurlarım, sizinde aklınıza gelen varsa yazabilirsiniz
28 Comments
Siberizm
Active Level 6
Diğer
Güncelleme politikaları cihaz artık kaldıramıyordan değil yeni cihaz çıkardık para kazanalımdan ibarettir.

Şu anda ise gücü yetmeyen cihazlardan güncelleme desteği bir anda kesilebilir
Diğer
Evet hocam, asıl amaç zaten o. İşin ucunda para olduğu içindir bu 2-3 yıl verilen güncellemeler. Hem de bana göre S Serisinin premium yıllarında
0 Likes
Siberizm
Active Level 6
Diğer
Uzun ömürlü güncellemeler için Lineage OS var hocam. Her hafta güvenlik güncellemesi alıyor
0 Likes
Diğer
Bilmiyordum hocam güncelleme aldığını, tabii lineage OS daha az Ram kullanıyor diye biliyorum
0 Likes
by_silent
Active Level 7
Diğer
Samsung cihazlarda AOSP tabanlı romları önermiyorum.
0 Likes
Diğer
Samsung uğraşsa 4-5 sene daha önce yapabilirdi, ama para kazanmak için yapılmadı bence
by_silent
Active Level 7
Diğer
Ben de senin gibi düşünüyordum eskiden. Fakat şöyle bir gerçek var. Cihaz üreticileri cihazı tam anlamıyla desteklemek için yazılım geliştiriyorlar. O yüzden Android güncellemelerinden sonra eski cihaz kullanan kişilerin telefondan şikayet etme durumu ortaya çıkıyor. Custom romlarda ise durum biraz daha farklı cihazın stabiletesine odaklanıyor makyaj uygulanıyor cihazı tam anlamıyla desteklemeyi hedeflemiyor. Kullanımı optimize ediyor sadece.
0 Likes
Diğer
S8 serisi android 10 S9 serisi Android 11 almalıydı
0 Likes
Diğer
Android 13 bile yeterdi hocam S9'lara çok güçlüydü onlar, zaten custom romlar var herhalde
0 Likes