cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Forumda ki 'Exynos' nefreti

(Topic created on: 05-11-2025 10:58 PM)
285 Views
OverTheHorizon
Expert Level 5
Options
Diğer

Merhaba.

Son zamanlar Samsung'un öz işlemcisi olan Exynos hakkında çok fazla ön yargı ve nefret var. Tamam 2020de 2021de olsak anlayacağım ve hak vereceğim Ama yıl olmuş 2025. Artık eskisi yok.

Bazıları Samsung Exynos kullanmayı bırakmalı yargısında.

Şunu söylemek istiyorum: Samsung'un kendi işlemcisini tamamen rafa kaldırması imkansız gibi. 

Üstelik adamlar son yıllarda işlemcilerini de geliştirdiler. Mesela S24FE'yi örnek göstermek isterim yorumları gayet olumlu.

Ayrıca çoğu kişi Exynos'u kötülüyor pil, ısınma sorunları diye ama S22 serisini hatırlatmak isterim.
Snapdragon Gen 1'e sahip ve zamanında çok fazla ısınıyordu ayrıca pili su gibi bitenleri gördüm.

Isınma ve pil sorunları sadece Exynos'a özgü değil.

Lütfen Exynos yargısını bırakın. Her chipset üreticisinde kusur vardır. 

Teşekkürler. 
33 Comments
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Exynosta genel bir ısınma sorunu var. Sd mtlerde her zaman olmaz bu durum ama ısınmayı saymazsak gayet güçlü işlemciler. İlk tercih olur mu? Orası değişir.:)
Diğer
2020'ye göre bir nebze de olsa daha iyi ama hocam.
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Hocam daha iyi olduğu kesin ama hala bir çok kişinin ilk tercihi olamayabilir.
Diğer
Doğrudur hocam katılıyorum size. Zaten amacım insanları exynosa çekmek değil yargılarını azaltmak. :)
XASQUEL
Expert Level 5
Diğer
Haklısınız ama A serisinde exynos telefonu öldürüyor resmen son güncellemelerde biraz düzelse de
Fikr-itekno
Expert Level 1
Diğer
A serilerinde maliyetten kaçınmak için kullanılıyor düşük exynos işlemciler yine de kötü performansa sahip olduklarını düşünmüyorum
XASQUEL
Expert Level 5
Diğer
Bazı oyunlarda grafikleri çok düşürmek gerekiyor bir de uzun kullanımda ısınma yapıyor yoksa fiyat performans gibi
Fikr-itekno
Expert Level 1
Diğer
Evet hocam öyle😊
Wukong31
Active Level 4
Diğer
Samsung 1 2 sene içerisinde Exynos geliştirecek ısınma ve yavaşlama sorununu çözerlerse SD kafa tutacak bir işlemci