cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Duvar Kağıtlı AOD: Batarya ve Ekran Performansı

(Topic created on: 05-11-2025 07:23 PM)
155 Views
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Options
Diğer

Dün Desteklemeyen cihazlara nasıl Duvar kağıtlı her zaman açık ekranın nasıl yapıldığını gösterdim. Kafası bulanık olanlar için, bir günlük test sonuçlarını paylaşıyorum

Kullanılan Cihaz:Galaxy A52
Sürüm: One ui 7

1:Ekran yanma testi:
A52 cihazının zaten ekran yanma riski büyük bir cihaz ve zaten halihazırda ekran yanmalarına sahip bir cihaz. Her zaman açık seçeneği ile 4 saat boyunca açık kaldı. Burada neden bir test için telefonu feda ettiğimi düşünebilirsiniz, ancak sonucu bildiğim için gönül rahatlığıyla yaptım.

Cihazda hiçbir şekilde yanma olmadı. Bu normal çünkü hem tazeleme hızı 1hz düşüyor hemde ekran düşük ışıkta oluyor. Yani sizim cihazda bile yanma riski çok düşük. Tabi cihazınız sağlışı için her zaman göster seçeneği yerine Otomatik modu tavsiye ediyorum. Böyle olunca 5dk dokunulmadığında yada ekran ters dönünce kapanıyor.

Gelelim pil performansına:

Cihazın %87lik pil ömrüne sahip. Ona rağmen ekran kapalı iken saatte %2.5lık bir pil kullanımı sağlıyor. Yani 10 saat ekran boşta iken %25 şarj tüketiyor. Benim işin normal seviyeler çünkü öncedende buna benzer sonuçlar alıyordum. Çok birşey değişmedi.

image

Burada şunu bilmekte fayda var, ekran teknolojisi tam desteklemediği için biraz sorunlu çalışıyor ama kullanamayacak kadarda değil

8 Comments
Adanaliisot
Expert Level 1
Diğer
İdle drain çok ama çok fazla fakat aynı istatistigin aod kapaliykenki halini de paylassaniz iyi olur mı aod'un ne kadar tükettiğini anlayalim hocam .
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Diğer
Çok garip aktifleştirmeden önce daha da çok tüketiyormuş😂 çok olma sebebi custom rom olmasındak kaynaklı muhtemelen 1746985253639.jpg
Adanaliisot
Expert Level 1
Diğer
Saatlik 5 ne öyle hocam . Gece şarja takmayı unutsaniz gitti cihaz sjsjsjsjsj
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Diğer
Ama görsele bakarsanız ekran açıkken 9 saat veriyor. Anlayamadım ekran açıkken çok iyi ekran kapalı iken çok kötğ😂
Quantum-A
Active Level 10
Diğer
Gönderinizde belirtmediğiniz bir detay var /system/etc/floatingfeature.xml'deki varsayılan değerin 0'dan 1 yapılması yeterli olmayacaktır.

/system/system_ext/overlay/AODWallpaper.apk'nın da değiştirilmesi gerekiyor yoksa AOD çalışsa bile otomatik parlaklığı bozuk olarak çalışacak.

Ben bu dosyayı S24'den alıp A34 için düzenledim ve geri ekledim.
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Diğer
Evet parlaklık biraz sıkıntılı çalışayordu apkmirror üzerinden en son sürüm indirip system klasörüne koysam olur mu
Quantum-A
Active Level 10
Diğer
Size özelden gerekli dosyayı atabilirim bunu bir modül ile ya da kendiniz sisteme ekleyebilirsiniz. 😀
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Diğer
Olabilir modül yapmanıza gerek yok direkt dosyayı atarsanız çok iyi olur😊