Original topic:

Deprem Uyarı Sistemi En Sağlıklı Nasıl Çalışır?

(Topic created on: 12-04-2023 06:17 PM)
637 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Diğer

Arkadaşlar öncelikle bugün Bursa'da deprem oldu ve çevre illerdede hissedildi. Allah beterinden korusun. Cümleten geçmiş olsun.

Bildiğiniz üzere deprem uyarı sistemi cihazların sensörlerini kullanarak bu bildirimi gönderiyor. Peki bunun sağlıklı çalışması için cihazın bulunduğu konum ne kadar önemli? Çünkü mesela bugünkü depremde benim telefonum cebimdeydi ve depremi hissettim lakin bildirim gelmedi. Ancak arkadaşımın telefonu düz bir zemindeymiş ve deprem olmadan yaklaşık 5 saniye önce bildirim gitmiş. Yani burada telefonun bulunduğu konum, galiba önemli. Ama diyelimki Allah korusun daha büyük bir deprem meydana geldi, yine de bana bildirim gelmez miydi? Sizce telefonun konumu bu uyarı için ne kadar önemli?

Yorumlarınızı bekliyorum

14 Comments
Alpointernet
Expert Level 2
Diğer
Telefonun konumu fazlasıyla önemli diye tahmin ediyorum. Sonuç olarak o sallanmaları falan algılayacağı için düz bir zeminde olması algılama olasılığını arttırır.
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Evet mantıklı
Rockersahin
Expert Level 1
Diğer
Malatya depremzedesiyim depremci uygulaması olsada hic bir deprem sinyal sistemi önceden haber vermiyor başka memlekete taşındık hep yibaz hep baĝnazlar var ve insanları ötekileştiriyorlar depremzedesiniz diye inşallah memleketinizi değiştirmek zorunda kalmazsınız Allah beterinden korusun zor kardeşim 7.7 şubat 6 2023 hayatımız gitti o yüzden inşallah deprem olmasın
0serName
Expert Level 1
Diğer
Aynen öyle kardeşim. Ben küçükken İstanbul depreminr yakalandık Ankaraya taşındık sonra benim atamam Adıyaman'a oldu. Orada da depreme yakalandım. Çok zor yaşamayan anlamaz. Umarım kimse yaşamaz ama yine yaşayacağız.
Rockersahin
Expert Level 1
Diğer
Hepimize çok geçmiş olsun
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Allah kolaylık versin, İnşallah 😔
Leon20TR
Active Level 7
Diğer
Samsung yorumu silmiş google kullanmayı dene ayrıca adam yorum yazmış düz zeminde sallanmayı algılaması daha olası diye doğruyu bilgiyi böyle birinden mi öğreneceksin
0 Likes
Leon20TR
Active Level 7
Diğer
Yazdığın yorum silimmiş
0 Likes
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Hani Google'dan bakın dediniz ya, alın size Google'ın kendi yaptığı açıklama:
ABD eyaletleri dışında depremleri tespit etmek için kitle kaynaklı bir yaklaşım kullanıyoruz. Tüm akıllı telefonlar, titreşimleri ve hızı algilayabilen küçük ivmeölçerler içerir; bu sinyaller deprem olabileceğini gösterir. Telefon, deprem olabileceğini düşündüğü bir şey tespit ederse, deprem algılama sunucumuza, sarsıntinin meydana geldiği kaba bir konumla birlikte bir sinyal gönderir. Sunucu daha sonra bir deprem olup olmadığını anlamak için birçok telefondan gelen bilgileri birleştirir. Bu yaklaşım, dünyanın en büyük deprem algılama ağını oluşturmak için dünya çapında kullanılan 2 milyardan fazla Android telefonu mini sismometre olarak kullanıyor; Telefonlar depremin titreşimini ve sallanma hızını algılıyor ve etkilenen bölgelerdeki Android kullanıcılarını buna göre uyarıyor.

Bana Google'dan bakın diyorsunuz lakin kendiniz bile düzgünce bakma zahmetinde bulunmamışsınız. Bir de üste çıkmaya çalışıp beni ve diğer insanları cehaletle suçluyorsunuz. Gerçekten enteresan
0 Likes