ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
"İngilizcede "Based" kelimesinin yazılımdaki tam karşılığı tam olarak bulamadığım için Taban olarak çevirdim"
Günümüzde Akıllı cihaz kullanmayan insan sayısı yok denecek kadar az. Bu cihazları kullanıyoruz da, bu cihazları çalıştıran yazılımları tam biliyor muyuz?
Burada değinmek istediğim konu İşletim sistemlerinden ziyade, bu işletim sistemlerinin de altında çalışan "Base" yani tabanlara bakalım:
En çok kullanılan tabana geçmeden önce, bşr kafa karışıklığını düzeltelim.
Her ne kadar herkes Linux'u bir işletim sistemi olarak bilsede aslında tam olarak bir işletim sistemi değil, tabandır. İşletim sistemi olan, bu taban izerine inşaat edilmiş Ubuntu, mint gibi işletim sistemleridir.
Şu anda kullanılan cihazlar neredeyse tamamı zamanında linux tabanı kullandı yada hala kullanıyor. Mesela, Mac os ilk çıktığında linux kullanıyordu. Her ne kadar yeni tabana geçselerde Tabanlar o kadar benzer ki bazı linux komutlarını Macos'de çalıştırabilirsiniz.
Şu an bakıldığında, aktif olarak Linux tabanını kullanan bir işletim sistemi sayesinde Dünyadaki en çok kullanılan taban Linux oluyor. Peki, sizce ne olabilir?
Cevap Tamda elinizin Altında, Android
Eğerki root erişimi ile kök dosyalarına bakarsanız, linux tabanını görebilirsiniz. Tamamen birbirinin aynısı olmamakla birlikte, bazı linux dağıtımları ile Android sistemi aynıdır.
Tabi en çok kullanılan işletim sistemi dersek orada işler değişir, buradaki anlatmak istediğim şey, Tabanlar
İyi günler
0 Comments