VerdaisilGalaxy TabA8
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
01-28-2022 10:46 PM (Last edited 01-28-2022 10:49 PM ) in
Diğer
Evet herkes merhaba:)

Bugünkü konumuzBu Samsung cihazlarda güncelleme kodlarının olayı nedir neyi ifade etmektedir çok boş yapmadan başlayalım.
Tüm bu aygıt yazılımı sürümleri birbirinden farklıdır ve dediğimiz gibi farklı bir hedefleri vardır. Samsung akıllı telefonumuz yeni bir güncelleme bildirimini aldığında, buna çıplak gözle anlaşılması zor bir tür rakam ve harften oluşan bir yazılım sürümü eşlik ediyor. Ancak, bu kodun Samsung için özel bir anlamı vardır.
Örnek cihaz: Galaxy S20 Güncelleme Kodu
MODELİN TÜRÜ
Firmware versiyonunda ilk kısım, bu durumda"G988F" olarak anılacaktır Galaxy S20 Ultra'nın model numarasıdır. Diğer bölgelerde "G988F"nin pazarlanan farklı versiyonların bir varyantı olarak görülmesi mümkündür. Örneğin, elimizde bir Galaxy M31 olsaydı, bu bölümde "M315F" gibi bir şey görebilirdik.
BÖLGE KODU
"X X" (birleşik olacak) olarak belirtilen kısımdır, cihazın uluslararası veya Avrupa versiyonu belirtilir . ABD, Güney Kore ve Çin gibi farklı ülkelerden şirketlerin farklı kodları vardır.
BOOTLOADER SÜRÜMÜ
Samsung'un güvenlik politikasına göre yapamazsınız bootloader'ı düşürmek . Bu, U4 sürümündeysek güncellemenin hiçbir zaman bir U3'e referans vermeyeceği anlamına gelir. Firmware kodunda gördüğümüz"U4" budur.
GÜNCELLEME TÜRÜ
Örneğimizde bulunan"B" harfi, ana işletim sistemi güncellemesi ."A" harfi ilk güncelleme,"B" harfi ikincisi vb. Olacaktır. Ancak, beta sürümünde olduğumuzu gösteren"Z" harfi gibi istisnalar da var.
MEVCUT YIL
Kodun on birinci harfi, yani"T" harfi, güncellemenin yayınlandığı cari yıla karşılık gelir. 2020 için"Q" harfi, 2017 için"R" harfi veya 2018 için"S" harfi olduğu gibi"T" harfi 2019 içindir.
BAŞLANGIÇ AYI
"H" harfi veya kodun on ikinci harfi, ürün yazılımının hangi ayda piyasaya sürüldüğünü bilmenizi sağlar . Samsung örneğinde, Ocak için"A" Şubat için"B" vb. İle başladıklarını biliyoruz. Dolayısıyla"H" harfi Ağustos ayını ifade etmektedir.
FİRMWARE OLUŞTURMA
Kararlı bir ürün yazılımının yapısı birkaç aşamadan oluşur. Yazılım mühendisleri bu çabayı, aygıt yazılımının oluşturulma sayısı. Örneğimizde, bir"5" görüyoruz.
(Bilgiler internetten alınmıştır.)
5 Comments
VerdaisilGalaxy TabA8
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-28-2022 10:48 PM in
Diğer
Arkadaşlar bunları bilmediğim için internetten aldım yanlış anlaşılmasın lütfen.
SanalTürk
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-28-2022 10:58 PM in
Diğer
Eline sağlık.
VerdaisilGalaxy TabA8
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-28-2022 10:58 PM in
Diğer
Teşekkürler 😊
VerdaisilGalaxy TabA8
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-28-2022 10:48 PM in
Diğer
Evet yine serim ile ilgili dolu dolu bir gönderi ile karşınızdayım 🔥
Lütfen DM (doğrudan mesaj) aracılığı ile bana telefonun hangi kısmını tanıtmam gerektiğini söyler misiniz?
Lütfen emeğe saygı adına bir beğeniyi çok görmeyiniz ve nerede ehatam varsa söylemeyi unutmayın.
Bu seri ile ilgili dolu dolu postlar sizleri bekliyor 💥 💣
Herkese iyi günler beni dinlediğiniz için teşekkürler! ✨
Lütfen DM (doğrudan mesaj) aracılığı ile bana telefonun hangi kısmını tanıtmam gerektiğini söyler misiniz?
Lütfen emeğe saygı adına bir beğeniyi çok görmeyiniz ve nerede ehatam varsa söylemeyi unutmayın.
Bu seri ile ilgili dolu dolu postlar sizleri bekliyor 💥 💣
Herkese iyi günler beni dinlediğiniz için teşekkürler! ✨
TABS6LİTE_KULLA NICI
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-28-2022 11:28 PM in
Diğer
He şöyle forumu böyle postlarla rahatsız et veya meşgul et bize olan bu lağzım bilgi için tşk