Original topic:

🎧 Buds FE ve Buds Core Karşılaştırması 🎧

(Topic created on: 08-31-2025 03:41 PM)
1323 Views
AliS24FEVETabS9FE
Expert Level 2
Options
Diğer

Arkadaşlar forumda Buds FE ve Buds Core arasında kararsız kalan çok kişi gördüm. Ben de sizler için iki modeli detaylı şekilde karşılaştırdım.

image

📦 1. Kutu İçeriği

Buds FE: Kulaklıklar, silikon uçlar, kullanım kılavuzu, garanti belgesi ve şarj kablosu çıkıyor.
Buds Core: Aynı içerik var ama şarj kablosu yok

image

image

🛠 2. Malzeme Kalitesi

Buds FE: Kutunun hem içinde hem dışında LED ışık var Hoparlör ızgaraları metal ve kutu içinde kulaklıkları koruyan ek bir malzeme mevcut.
Buds Core: Sadece kutunun dışında LED var. Hoparlör ızgaraları Pl@stik ve koruyucu malzeme yok.

🎶 3. Ses Kalitesi

Her iki kulaklıkta da ANC (aktif gürültü engelleme) ve şeffaflık modu bulunuyor. Ancak testlere göre:

Buds FE: ANC ve şeffaflık modu daha etkili Bas performansı daha güçlü🔊 Ayrıca “işitme desteği” özelliği var👂

Buds Core: ANC ve şeffaflık mevcut ama FE kadar güçlü değil. Mikrofon kalitesi daha iyi🎤
İkisinde de 12 mm sürücüler, 6 mikrofon ve AKG desteği mevcut🎼

image

🔋 4. Pil, Dayanıklılık ve Bluetooth

Buds FE: 8.5 saat kullanım + kutuyla toplam 30 saat️. 60 mAh kulaklık + 479 mAh kutu. IPX2 suya dayanıklılık. Bluetooth 5.2.

Buds Core: kutuyla toplam 35 saat🔋. 65 mAh kulaklık + 500 mAh kutu. IP54 (suya ve toza karşı daha sağlam💦). Bluetooth 5.4.
Pil ve dayanıklılık kısmında Core önde.

image

📱 5. Uygulama & Galaxy AI

Her ikisi de Galaxy Wearable uygulamasıyla yönetiliyor.

Buds FE: İşitme desteğini açıp kapatabiliyorsunuz.

Buds Core: Bu özellik yok.

Galaxy AI: İkisi de canlı çeviri desteği sunuyor🌍. One UI 8 ile Google Gemini entegrasyonu alması bekleniyor🤖

💸 6. Fiyat (31 Ağustos 2025 Fiyatlar Değişkenlik Gösterebilir)

Buds FE: 1.549 TL
Buds Core: 1.749 TL

Sonuç

Buds Core: Daha uzun pil ömrü, IP54 sertifikası sayesinde su/toz dayanıklılığı ve daha iyi mikrofon🎤

Buds FE: ANC & şeffaflık performansı daha başarılı, baslar daha güçlü, malzeme kalitesi daha iyi, işitme desteği mevcut🎶

Kısacası ANC her ikisinde de var, ancak kalite farkını hissetmek istiyorsanız Buds FE bir adım önde diyebiliriz.

👤 Buds FE kullanıcısı: AliS24FEVETabS9FE
👤 Buds Core kullanıcısı: Sıradanbiri
3 Comments
Sıradanbiri
Active Level 7
Diğer
Emeğinize sağlık hocam güzel açıklayıcı olmuş 😊
0 Likes
serhatz04
Active Level 6
Diğer
Hocam elinize sağlık.😊👏