Original topic:

Birkaç Dakikada Şarkı Oluştur!

(Topic created on: 05-30-2025 08:32 PM)
112 Views
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Options
Diğer

Artık AI çok gelişti ve bize mükemmel özellikler sunuyor. Ancak burada en önemli nokta, Yapay zekaya nasıl soru soracağınızdır.

Burada size hazır bir kalıp oluşturdum. Böylece bu kalıp ile Uğraşmadan Kendi şarkınızı yapabilirsiniz.

Nasıl yapılır?

ilk önce herhangi bir yapay zeka asistan uygulamasına girin. Ardından aşağıdaki yönergeye dokunmayın, sadece alt tarafındaki yerlere zevkinize göre doldurun:

"Bana şarkı sözü yazacaksın. Bu şarkı sözlerini Şarkı yapan bir AI uygulamasına yükleyeceğim. Şarkı sözlerinin yerinde hangi duygu ile söyleyeceği, nerede kısık sesle, nerede yüksek ses tonu ile şarkının söyleenecğini şarkı sözlerinin arsında belirterek git. Şarkı sözlerinin dışında da arka plan kısa küçük sözlerde olacak. Genelde ritim ve ahengi sağlamak için olacak. Şarkının hece ölçüsünü sayısı ve durak düzeni aşağıda belirtilecek ona göre şarkıyı yaz . Bas ve ritim gerektiren yerleride şarkı sözlerinde belirt. Aşağıda Şarkı konusu ve Türü(rap, pop) yazacak. Ayırca Nazım birimi aşağıda belirtilecek, ona göre şarkıyı yazmayı unutma. Birde şunu unutma, yapay zeka ingilizce. Şarkı sözleri türkçe olacak ancak parantez içinde belirtilenler ingilizce olacak. Arka plan sesleride türkçe olacak. Ayrıca, Pre-Chrorus, Verse yada chrorus yazan ve içeren parantez içindeki tüm kelimeler ingilizce olacak(olmaması gereken şekil:"Chrorus - Yoğun duygusal patlama", olması gereken:"Chorus: - Emotional boom"

Tür:

Şarkı Konusu:

Hece ölçü sayısı:

Durak düzeni:

Nazım Birimi:

Yönergeyi yazıp kendi isteklerinize göre doldurduktan sonra Size şarkı sözlerini verecektir. Bu sözleri kopyalayın.

2:Şarkı oluşturma

Sumo AI'e girin. Ardından özel şarkı oluşturma seçeneğini seçip AI moduu 4.0 ayarlayın. Ardından şarkı sözlerini buraya yapıştırın. Şarkı konusunu ilk önceki yönergedeki yazdığınız konu ile aynı yazın ama sumo AI'e konuyu ingilizce Yazın. Ve şarkıyı oluşturun

İşta bu kadar! Eğerki 4.0 ile oluşturursanız ses kalitesi çok iyi oluyor.
2 Comments
Kazikate
Expert Level 5
Diğer
SUMO AI gerçekten harika ve eğlenceli. Kullanıyorum arada sıkılınca şarkı yapıyom.
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Diğer
Özellikle 4.0 ile çok iyi yapmaya başladı bakalım AI nerelere gidecek