Original topic:

Bir Ebru Elektronik Rezaleti Daha

(Topic created on: 09-19-2025 11:03 PM)
405 Views
HalidErdoğan
Expert Level 5
Options
Diğer
Merhaba arkadaşlar. Şu sıralar pek yoktum Members'da. Tekrardan burada olmak güzel ama konu pek iç açıcı değil maalesef. Anlatayım hemen:

Buds 2 Pro kullanıcısıyım arkadaşlar. Bu aralar pilin hızlı bittiğini farkettim. 5 saat gitmesi gereken kulaklığım yaklaşık 3 saat gidiyor ve ayrıca kutunun da şarjı hızlı bitiyordu. Geçen ay Members üzerinden kulaklığım için tanılama testlerini yapayım dedim. Birde gördümkü kulaklığımının pil sağlığı zayıflamış ve Members uyarı veriyor.

image
Buds 2 Pro pil testi

Zaten son zamanlar şarjım az gidiyordu ve bu şekilde de sorunu pekiştirmiş oldum. Kulaklığı alalı 1.5 yıl olduğu için garantisi devam ediyordu. 

Bursa merkezde oturmadığım için kulaklığımı kargolayıp Ebru Elektronik'e gönderdim. Yaklaşık 2 haftada onarımı yapılıp elime ulaştı. Kulaklığımın sadece şarj kutusunu değiştirip geri yollamışlardı. Members üzerinden test yaptığımda sorunum devam ediyordu. Bunun üzerine kulaklığımı tekrardan kargolattım ve servise gönderdim.

Aradan yaklaşık 1 hafta geçti ve beni aradılar. Sol kulaklıkda çatlak var deyip saçma sapan bir bahane sundular ve kulaklığımı garanti dahilinde onaramayacaklarını söylediler. Halbuki bu kulaklıkların tekinde sorun yok, ikisininde şarjı hızlı bitiyor zaten. Bunu onlara söylediğimde kulaklığın herhangi bir parçasında bir sıkıntı olduğunda kulaklıkların tamamı garanti harici olarak değerlendirilir gibi akla mantığa uymayan saçma sapan bir cevap verdiler. Halbuki çatlak sadece sol kulaklıkta var ve bunun bataryalarla hiçbir alakası yok. Ki dediğim gibi o zaman sağ kulaklıkta nasıl batarya sıkıntısı oluyor? Gerçekten aşırı saçma ve bunu utanmadan açıklamaya çalışıyorlar. Para çıkacak ya günün sonunda tüm dertleri o bunların. O benimle görüşen arkadaşa da söyledim sizi THH'ye vereceğim diye. Hakkınız, kullanın dediler. Tabikide kullanacağım hakkımı. Güzellikden anlamazsınız zaten siz. İlla marka değerinizi, itibarınızı zedeleyeceğiz anca ondan anlarsınız siz.

Neyse arkadaşlar aşırı sinirimi bozdu bunlar. Üst üste 2 kere servise gönderdim ve 1 aydır kulaklığımı kullanamıyorum. İyice mağdur oldum zaten ve üstüne böyle saçma sapan şeylerle muhattap oluyorum. 3 sene önce de yine bu Ebru Elektronik'ten mağdur olmuştum. M51 kullanıyordum o zaman. İlla bi arıza çıkaracaklar ya zaten. İsterseniz 3 sene önceki yaşadığım sıkıntıyı profilimde geriye giderek bulabilirsiniz. Orada yine detaylıca anlatmıştım herşeyi. Neyse...

Evet yaşadığım mağduriyet bu şekilde arkadaşlar. Akşam akşam sizi de meşgul ettim kusura bakmayın. Tabikide bunları THH'ye şikayet edeceğim. Ama sizdende biraz tavsiye almak istiyorum. Samsung'a mail de atacağım ama tam olarak hangi e-postaya atacağımı ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Ayrıca başka tavsiyeleriniz de varsa duymayı çok isterim.

Şimdiden teşekkür ederim, sağlıklıcakla kalın😊

HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
İnşallah yaşamazsın diyelim ama paralı değişimlerde pek sıkıntı olmuyor. Onların derdi ceplerinden para çıkmaması sanki 😄
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Garantisi devam ediyor o yüzden ücretsiz bir değişim olur ki tabii kullanıcı hatası yoksa
0 Likes
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Kullanıcı hatası yoksa tabikide ücretsiz olur ama bunların işi belli olmaz şurada çizik var derler yine para kitlerler
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Olmadı eskiden A12 telefonumun şifresini unutmuştum bir yere vermiştik ve kısa bir sürede yapmıştı adam ve telefonumu sorunsuz kullanmaya devam etmiştim yine oraya götürürüm belki 😊
0 Likes
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Sen bilirsin tabiki ama bi şansını dene yinede garanti dahili işlem yaparlar bence 😊
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
A12 telefonumu uzun yıllar kullandım hiç bozulmadı parmak izi sensörü ama A16'da daha 1 yıl olmadan bozuldu parmak izi sensörü acaba farketmeden ben mi birşey yaptım o yüzden kullanıcı hatası çıkabilir mi
0 Likes
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Kullanıcı hatası çıkacağını sanmıyorum götürüp talep etmen gerek
0 Likes
Adanaliisot
Expert Level 1
Diğer
Madem kargolamissiniz keşke başka bir şehirdeki servise yollasaydiniz hocam . Ayrıca 2 hafta sürmesi ne demek ya , arkadaşım buds 3 pro'yu Ankara simge elektronik servisine kargoladi ve 1 haftada çözüldü sorunu
HalidErdoğan
Expert Level 5
Diğer
Evet haklısın abi ama İnegöl'de oturuyorum ve liseyi Bursa'da okudum hep buraya veriyoruz yakın diye.
Toplamda 2 hafta sürdü işte ya can sıkıcı cidden. Kulaklık ertesi gün ulaştı ama zahmet edip kargodan alamadılar, alsalar bile kayıt açmadılar. Varya insanlar az buz laf söylemiyor bunlara gerçekten REZALET bir servis herkes illallah etmiş artık.
smels
Active Level 6
Diğer
Öncelikle geçmiş olsun elektronik tarafında kutusunu ilk defa açarken ve bir arıza yaptığında servise vermeden önce dışarıdan videoya alıyorum ki böyle şeylerle oyalayamasınlar tamirde başına bir şey gelirse de delillendirmek kolay olsun kendi tarafımdan bir sorun olmadığını ispatlamak kolay olsun herkese de tavsiye ederim. Mail atma konusunda tr tarafına mail atmanın bir şey çözeceğini düşünmüyorum yine de atılmalı ama aynı zamanda Kore tarafına da mail atmak daha faydalı olabilir. Ne de olsa marka Kore merkezli ve pazar payı ve gelirinin önemli olduğu ülkede markalarının bu şekilde imaj zararına uğramasını hoş karşılamayacaklardır. Bilen bilir Güney Kore disipliniyle bilinir sınavda kopya çekerken yakalanan birini vatandaşlıktan atıp sınır dışı ettiler bu haber oldu adam bilmem kaç senedir ailesini göremiyormuş izin verilmiyormuş. Samsung TR, hakkında bu kadar şikayet ve olumsuz kanaat olan bir firmayla çalışmayı neden sürdürüyor anlamak mümkün değil