cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Bahane Demiştim: Engelleme İçin Hiç Bir Çalışma Yok!!!

(Topic created on: 08-05-2024 12:24 PM)
167 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer

Son 3 gündür ülkemiz Instagram'ın kapanmasıyla dünya da bile gündem olmuş durumda. Bu " önlem amaçlı " 48 saatlik kapanma hiç bir mahkemeye varılmadan kapatıldı.

image

Kamuya açık bir şey resmi yollar olmadan kaldırılamaz. Ama bizimkiler keyifleri istercesine kapattılar. Mahkeme kararı ise 48 saat sonra çıktı. Dostlar her ne olursa olsun kamuya açık hiç bir şey mahkeme kararı olmadan yasaklanamaz.

Hatırlayın eskiden yasaklı bir siteye giriş yaparken ekran " Anayasanın şu maddesinin ihlalinden dolayı " diye bir engel ekranı görürdük. Artık bu yok. Çünkü resmi bir karar yok. 

Instagram'ın kapanması uzun süredir planlanan birşey değil! 48 saat içinde planlanan birşey. 48 saat uzun bir süre değil 60 milyon kullanıcısı olan bir ülke için normal bir süre bile değil.

Bu Kapanmalar Yersiz!

Devlet bile olsa kamuya açık hiç birşeyi resmi mahkeme kararı olmadan keyfi kapatamaz. Kapattıkları da kapanmamış zaten 😂

image

Gördüğünüz fotoğraf henüz yeni. Dün yayımlandı.

image

Bu fotoğrafta yeni yaklaşık 10 dakika önce çekildi 😂

Özgürlüğümüzü arayın! Sen ben kullanmıyorum diye 60 milyonu hiçe sayamazsın. Resmi olmayan bir kararla kapandı buna normal gözüyle baktınız. 

14 Comments
TR6201
Active Level 4
Diğer
Vay arkadaş
Solution
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Yanlış bilmiyorsam mahkeme kararı olmadan da kapatma hakları var ancak belli bir süre içinde mahkeme kararı çıkarmalılar, çıkarmazlarsa otomatik olarak engelin kalkması gerekir. Ve birçok katalog suçtan dolayı bir yıldan fazla süredir uyarılıyorlardı diye biliyorum.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bu hak değil kendilerine verdikleri yetki. Önlem amaçlı kapatma nerede görülmüş mahkemeye varılmadan kapatıldığı.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ayrıca otomatik olarak engelde kalkmadı hocam. 48 saat süre sonunda kalkması gerekirdi 50 54 oldu derken hala kalkmadı. Mahkeme kararı 60. Saatte açıklandı. 60 saat kapalı kaldı. Bu hak mı sizce?
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
O konuda size katılıyorum hocam. Mademki bir yasa çıkardın yasana da uyacaksın. 48. saatte açıp 60. saatte mahkeme kararına göre açık bırakmaları veya kapatmaları gerekirdi.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Kime ne anlatıyoruz ki be hocam
Diğer
Bende de çalışıyor, 1 dakika önce çektim1722865892150_1722865892146_0.jpg
ahmed_turğut
Active Level 6
Diğer
Instagram Kural ihlali yapmadan çalışmayı öğrensin Devletimiz de izin verir
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bu Katolog Suçlar adı altında koyulan yasağa uymama gerekçesi Instagram'da zaten suç kabul ediliyor. Yani Türkiye anayasasında suç olarak görülen şey Insatgram'da başından beri suç olarak görülüyor. Tamamen bahane.
0 Likes