cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Aynı fiyat bandındaki rakip cihazları karşılaştırıyorum #1

(Topic created on: 01-11-2025 08:55 PM)
647 Views
ˢᵖᵃᶜᵉˡⁱⁿᵉ
Expert Level 5
Options
Diğer

image

Galaxy S24

Ekran : 120hz Dynamic Amoled
Pil : 4000 mAh
Kamera : 50mp f1.8 ois (8k&30, 4k&60) video
İşlemci: Exynos 2400

İphone 13

Ekran: 60hz (🤣) OLED 
Pil : 3227 mAh
Kamera : 12mp f.16 ois 4k&60 video
İşlemci : A15 Bionic

34.000 lira bütçeniz olsa bu iki cihaz arasından tercihiniz hangisi olurdu ?

# sadece donanım özelliklerini yüzeysel olarak verdim hangisinin daha iyi olduğunu yorumlarda tartışalım. 

7 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Siberizm
Expert Level 5
Diğer
iPhone değer kaybetmez. Bugün 34 bine alınır 3 ay sonra aynı fiyata belki de daha fazlasına satılır. Android herhangi bir cihaz 34 bine alinipta yeniden 34 bine satılamaz.

S24'ün ekran dışında 13'ten güçlü bir yanı pek yok. Kamera açısından zaten çok iyi 13

View solution in context

Solution
Urungu81
Active Level 7
Diğer
Yazmaya üşendiğim için direk iphone dedim cümle kurma becerisine sahip değilim ama fikirlerimi söylemek isterim tabikide 60 hz iphone ve androidde farklı iphonede hz değeri 60 androidde 90 hz ye tekavül ettiğini düşünüyorum kendim bunu test ettim zaten aktif bir şekilde sosyal medya kullandığım için samsung bir dezavantaj yaratıyor benim için sosyal medyaya fotoğraf yüklerken kalitesi düşüyor samsungda iphone 13 şarjı benim telefonum yani samsung s23 den daha uzun süre gidiyor günlük kullanımda bunuda arkadaşım ile test ettik kamerayıda test ettik sosyal medya dışında yine iphone 13 iyiydi ve samsung s23 ün rakibi iphone 14. 13 ün işlemci kısmına gelicek olursak oyunlarda iphone fazla ısınıyor ancak s23 den daha iyi bir performans veriyordu keşke 13 alsaydım bende popüler kültür diyip almadım

View solution in context

0 Likes
Solution
ienes
Expert Level 2
Diğer
S24 çok daha premium bir cihaz gibi duruyor bence

View solution in context

0 Likes
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Ben bu ikilemde S24 seçerdim. İphone 13 alırsak satarken zarara uğramamamızın dışında bir artısı yok. Kamera ve işlemci olarakda S24 çok iyi durumda. Güncelliğide düşünürsek S24 almak bu ikilemde daha mantıklı. İphone 13'te ki 60 hz ekran olayına bile değinmiyorum 😅

View solution in context

Solution
Diğer
Tabi ki de s24 ü seçerdim Her açıdan S24 daha mantıklı

View solution in context

Solution
D_n_z
Expert Level 3
Diğer
S24 çünkü
One UI 7 ile Apple benzeri akıcılık
Ekran
Kamera
7 yıl güncelleme
Galaxy AI

View solution in context

0 Likes
Solution
s24fe
Expert Level 1
Diğer

Bizzat kapıştıriyorum yemişim değer kaybını çok paran kaybolmasın diyorsan ne işin var telefonla apple gibi ici bomboş ios cihaz al yani bu kadar basit.Maden,kripto,faiz vb yatırım araçları varken Ayponla mı yatırım yapacaksın neymiş deger kaybetmiyormus son paranla ayfön 13 alıp otobus duraginda otobusu beklerken pat düşürdün hop gitti ekran sat 20 bine.....

Yapmayın ve etmeyin.S24 kat ve kat daha iyi bir cihaz.S24FE var bende onla kıyaslıyorum akıcılık olsun pil olsun ekran olsun işlemci olsun iPhone 2021 model olduğunu iliklerinize kadar hissettiriyor.

5 bin tl ye ayakkabıya verip 2009 sezonundan giymek gibi bir durum.

Kamera neymiş daha doğalmış,la ne doğalı sadece daha sarı çekiyor bir sağ yukarıdan fotoğraf ayarı değiştirmeme bakar.Telefoto yok bi cacık yok neyi seviliyor anlamadım gitti.

View solution in context

65 Comments
Urungu81
Active Level 7
Diğer
İphone
0 Likes
Diğer

lütfen engin fikirlerinizi beyan edin . Iphone yeterli bir donüt değil

0 Likes
Solution
Urungu81
Active Level 7
Diğer
Yazmaya üşendiğim için direk iphone dedim cümle kurma becerisine sahip değilim ama fikirlerimi söylemek isterim tabikide 60 hz iphone ve androidde farklı iphonede hz değeri 60 androidde 90 hz ye tekavül ettiğini düşünüyorum kendim bunu test ettim zaten aktif bir şekilde sosyal medya kullandığım için samsung bir dezavantaj yaratıyor benim için sosyal medyaya fotoğraf yüklerken kalitesi düşüyor samsungda iphone 13 şarjı benim telefonum yani samsung s23 den daha uzun süre gidiyor günlük kullanımda bunuda arkadaşım ile test ettik kamerayıda test ettik sosyal medya dışında yine iphone 13 iyiydi ve samsung s23 ün rakibi iphone 14. 13 ün işlemci kısmına gelicek olursak oyunlarda iphone fazla ısınıyor ancak s23 den daha iyi bir performans veriyordu keşke 13 alsaydım bende popüler kültür diyip almadım
0 Likes
Diğer
Apple animasyonlar daha yumuşak ve sosyal medya konusunda büyük bir artı ancak pil konusunda öyle düşünmüyorum iphone 15 kullanan yakınım var su gibi pili gidiyor . Kamera yapay zeka ozellikleri yeni çıkmış olması 7 sene güncelleme desteği vs birçok şey ip13 ün önüne geçiyor bence.
0 Likes
Urungu81
Active Level 7
Diğer
7 sene güncelleme desteği olması çok güzel ancak samsungun güncellemeleri o kadar iyi olmuyor maalesef applenin hatalı güncellemeleri yok denecek kadar az bir de işlemcisine karşı ön yargılıyim s24 serisinin exynos kullanmalarıda bir eksi diye düşünüyorum
0 Likes
Diğer
Bende iphone un pro ve pro max olmayan cihazlarına karşı ön yargılıyım düz modeller bana çok uzak duruyor
0 Likes
Urungu81
Active Level 7
Diğer
Kesinlikle haklısınız zaten kullanan kişilerde öyle diyor plus veya pro önceliğiniz olsun ama arada ki fiyat farkı sebebi ile insanların ulaşması zor oluyor
Alickk
Active Level 6
Diğer
😂😂
0 Likes
CGRZBN
Expert Level 4
Diğer
iPhone 13
0 Likes