cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Apple Hayranlığı

(Topic created on: a month ago)
240 Views
Citos
Active Level 7
Options
Diğer

Arkadaşlar selamlar, iyi pazarlar diliyorum. Forumda gezinirken kapanmış bir kaç konuya denk geldim, yorumlar kapanmasa altına yazacaktım ama yoruma kapandığından konu açmak zorunda kaldım. Bazı arkadaşlar forumda Apple ve Android kıyaslaması yapıyor, ama bunu ezbere yapıyor. Apple ile android'i kıyaslamazsın illa kıyaslamak istiyorsan alırsın eline Google Pixel cihazı ve eşdeğer Apple cihazı kıyaslarsın. Burada Apple ve Samsung kıyaslaması bana göre saçma, neden mi? Apple'ın toplasan 100 telefonu yok ama Samsung'un her bütçeye uygun telefonu var ve bu cihazları tek tek olabildiğince optimize çalıştırıyor. Apple başarılı diyenler şunu unutuyorlar, Apple bir cihazı optimize edebilmek için yıllarca kendi ürettiği yazılım ve donanım üzerinde uğraşıyor, diğer android cihaz üreticileri google'dan aldıkları android sürümlerini kendi cihazlarına optimize etmek için çaba sarf ediyor. Apple gibi az cihaz ile uğraşmayınca mutlaka bazı yerlerde optimizasyon sorunları yaşanabiliyor, az cihazla uğraşan Apple'ın 18.2 betası bir çok Iphone'un kamerasını çalışmaz hale getirmişti. Sanırım OneUI 7 de böyle bir sorun yaşayan olmadı, birşeyleri eleştirirken, eleştirmek için yazmayın enine boyuna düşünün konuyu ondan sonra yazın. Burada size ne Apple'ı savunuyorum ne de Samsung'u. Yıllarca bir çok farklı cihazda rom root işlemleri ile uğraştım bir çok port ve gsi rom denedim kendim portladım bunları yaparken cihazlarım çoğu kez softbrick oldu ama denemekten asla vazgeçmedim ve edindiğim deneyimler karşılığında şunu çok net söyleyebilirim, Android olsun ve akıcı olsun istiyorsanız pixel romlar en iyisi, ama geliştiriciye bağlı olarak bunlarda da optimizasyon sorunu yaşarsınız, keşke türkiye de Google pixel cihazları satılsa da alsak. O zaman o Apple fanlarını görmek isterdim. 

İyi günler, mutlu pazarlar 😊
21 Comments
SerCnYtmez
Active Level 6
Diğer
Mutlu pazarlar😊
Alicck
Active Level 3
Diğer
Satılacak Deniliyor Ama Aradan Baya Zaman Geçti Ama Hala Ses Seda Yok
Alicck
Active Level 3
Diğer
Anlamazlar Onlar Anlamazlar 😄😄
GRKN17
Expert Level 5
Diğer
Hayranlık başka bişi ya sen ne dersen de o hayranlık daha da artar değişmez yani
ErenG09
Active Level 7
Diğer
Çoğu dediğiniz doğru ama şunu unutuyorsunuz;
Android sistemi kullanan oneplus markası telefonlar çin'in iphone'u olarak kullanılıyor dünyada. Yani optimize etmek markanın çalışkanlığı ile alakalı.
Ayrıca kendi sistemini kullanıyor Apple tabi sorunsuz(çoğunlukla) çalışır diyorsunuz. Peki Samsung yılların markası neden kendi sistemini kurmadı veya kurmuyor? Neden Androidde sıkışıp kalmış. Engelleyen de yok dünyada da kapış kapış satılıyor ve kazanıyor da.
Apple yılda 4 veya 5(se modeli) telefon çıkarıyor. Samsung bir sürü cihaz çıkarıyor her kesimden insan kullansın diye işte bu yüzden bir sürü cihaza güncelleme vermek kolay değil diyorsunuz. Peki 3 amiral gemisi 2 orta 2 de alt segment çıkarsın. Ne diye M, A, F, S, Fe, C(eski), Fold, Flip(se var bide) diye seriler çıkarıyor? Bir de her birinden 3-4 model çıkarıyor. Kendilerini zora sokuyor marka ama kullanıcı eleştirince 'ya görmüyor musun nelerle uğraşıyorlar' oluyor. Kusura bakmayın bu konuda haksızsın.
Alicck
Active Level 3
Diğer
Oneplusın Arayüzü One Ui Kadar Büyük Değilki O Yüzden Kolay Olur Optimize Etmek
ErenG09
Active Level 7
Diğer
Demek istediğim Samsung bu kadar büyük pazar payı ile kullanıcıları arada bırakması. Bak ben androidde en iyiyim hatta Appledan bile şu konularda iyiyim diyip keriz kandırması. Kardeşim işlemci cikarcam diyorsun yıllardır sorunlu optimize olmayan işlemci ile kullanıcıları rezil ediyorsun. Anlatmak istediğim Samsung bu yanlışlarla kendini bitirir.
Alicck
Active Level 3
Diğer
İşlemci İşinde Exynos 2400 İle Toparlıyorlar Yavaştan Onun Dışında Sürekli Olarak Cihaz Çıkarmalarıda Hata Tabiikide Bide Çoğu Cihazda Birbirlerinin Kopyası Sadece Farklı Seriden M Ve A Serisinden Bahsediyorum Sonra Tabii Optimize Edemiyor O Yüzden Bir Sınırlandırmaya Gitmeleri Lazım Ki Daha Kolay Olsun O Zaman Artık İşletim Sistemi Yapması Daha Mantıklı Olur
Tony_Stark_
Active Level 6
Diğer
İşlemci konusunda sıkıntılar var ona bir şey demem ama Apple'a gelirsek güvenlik konusunda en iyisiyim diyor ama o açılan davalar, sızdırılan iCloud verileri vb. bunlara ne diyeceksin?