cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

👇 Apple İFŞA | Çok büyük konu olan Apple'ın iPad Pro Reklamı Çalıntı 🤔⚠️

(Topic created on: 05-18-2024 05:49 PM)
145 Views
ATC_Closed
Expert Level 2
Options
Diğer
Selam Members Ailesi 
Yakın zamanda Apple'ın iPad Tanıtım Videosu büyük konu oldu. Videoda Sanat hakkında ki cihazların veya aygıtları edilmesi gösterildiği için sanatçılar buna büyük tepki gösterdiler. 

Apple'ın yeni M4 çipli iPad Pro modelleri için yayınladığı "Crush!" başlıklı reklam filmi, çalıntı olduğu iddialarıyla gündeme geldi. Reklamda, sanat eserleri ve müzik aletleri gibi nesnelerin bir pres makinesiyle ezilmesi gösteriliyor. Bu metafor, Apple'ın cihazının yaratıcılık için ne kadar çok sayıda uygulama ve aracı barındırabileceğini vurgulamak amacıyla kullanılmış. Ancak, sanatçılar ve içerik üreticileri tarafından eleştirilmiş ve reklamın LG'nin 2008 yılında yaptığı bir reklamı taklit ettiği ortaya çıkmış. Apple, reklamın yaratıcıları güçlendirme ve kutlama hedefine ulaşamadığını kabul ederek özür dilemiş. Samsung ise bu durumla dalga geçerek Apple'ın durumunu eleştirdi. Bu videoya çeşitli kaynaklardan ulaşabilirsiniz.

LG'nin Tanıtım Videosu (15 Yıl Önce)

Samsung'un Apple ile Dalga Geçtiği Video
*Yüklenmesi uzun sürebilir.

Teşekkürler
Sağlıcakla kalın Members Ailesi ❤️

25 Comments
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Yıllık satışlarına falan bakarsanız anlarsınız 🤣
Fecr-iSadık
Active Level 10
Diğer
Senelerdir bakıyorum dostum. Hala lider Apple. Yıllık cihaz satış raporları tek başına birsey ifade etmez. Samsung 30 çeşit Apple ise 5-6 çeşit cihaz üretiyor. Samsung sadece cihaz ve yedek parça satıyor, Apple ise cihaz, yedek parça, aksesuar ve servisleri de beraberinde satıyor. Bu en kârlı firma ol.adini sağlıyor. Artı markanın prestiji var ve cihazin değer kaybı minimum oluyor. Ve müşterileri Apple a güveniyor. Tüm bu ve daha sayamadığım birçok şey bize lider Apple diyor.
Solution
Diğer
Tabi, mesela apple yeni Apple Pencil'e S Pen'in özelliklerini getirince kimse bu özellikler zaten Samsung'da vardı demiyor, haklısınız.
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Sağolun 🫡
Solution
Fecr-iSadık
Active Level 10
Diğer
Demez tabi. Onu anlatmaya çalışıyorum. Sektörün lideri Apple. Samsung taklit ederse taklitçi olur, Apple taklit ederse kendi yapmış olur.
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Samsung'un da Apple'dan en büyük farkı hem katlanabilir telefon tasarlamış olması hem de kamera kalitesi. Elbette senin düşüncelerine de saygılıyım.