cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Android telefonlar neden geç güncelleniyor?

(Topic created on: 03-01-2024 09:14 PM)
242 Views
YiğitA235F
Active Level 8
Options
Diğer
Android telefonların güncelleme alması neden uzun sürebileceğine dair daha detaylı bir açıklama: 

1. **Üretici ve Model Farklılıkları:** Her Android telefon üreticisi, kendi özel arayüzü ve donanımıyla birlikte gelir. Bu, her üreticinin güncelleme dağıtım sürecini kendi içinde yönetmesi gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, farklı modellerin farklı özellikleri ve donanım yapıları olduğu için, güncellemelerin her modele uygun hale getirilmesi gerekir.

2. **Mobil Operatörler:** Birçok Android telefon, belirli bir mobil operatör tarafından satılmakta veya desteklenmektedir. Bu durumda, operatörlerin de güncelleme sürecine katkısı olabilir. Operatörler, kendi ağlarında güncellemelerin test edilmesini ve onaylanmasını gerektirebilirler. Bu dağıtım sürecini uzatabilir. 

3. **Test ve Onay Süreçleri:** Güncellemelerin yayılması öncesinde, üreticiler ve operatörler genellikle güncellemeleri test ederler. Bu testler, uyumluluk, performans ve güvenlik açısından yapılan detaylı kontrolleri içerebilir. Her bir cihaz ve model için bu testlerin tamamlanması zaman alabilir.

4. **Aşamalı Dağıtım:** Genellikle, güncellemeler aşamalı olarak dağıtılır. Bu, güncellemenin tüm kullanıcılara aynı anda ulaşmaması anlamına gelir. Bunun yerine, belirli bir zaman diliminde belirli bir bölgedeki veya belirli bir cihaz modelindeki kullanıcılara öncelik verilir. Bu, olası hataların tespit edilmesi durumunda yayılımın durdurulmasına olanak tanır.

5. **Güvenlik ve Kararlılık:** Android güncellemeleri, kullanıcıların cihazlarının güvenliğini ve kararlılığını artırmak için yayınlanır. Bu nedenle, güncellemenin doğru şekilde çalışması ve kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkilememesi için dikkatlice planlanması gerekir. Bu süreçlerin tamamlanması da zaman alabilir. 

Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde, Android telefonlara güncelleme alması birkaç gün veya hafta sürebilir. Ancak, güncellemeler genellikle daha güvenli ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için bu süreçleri içerir.
5 Comments
Sanalad
Active Level 5
Diğer
Paylaşım için teşekkür ederim. Bana göre ana nedenlerden biriside 5k'lık bir cihazında, 80k'lık bir cihazında Android işletim sistemine sahip olması. Bu da şunu bize gösteriyor ki Android en ucuzdan en pahalıya bütün cihazları desteklerken, herkes bunu kullanabiliyorken, güncelleme konusunda firmaların yeteri kadar özveri verdiğini düşünmüyorum. Apple tarafında ise bu durum tam tersi. Kendi işletim sistemini ekosistemine yedirmiş ve en stabil bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Bir Samsung kullanıcısı olarak umarım ki Samsung bu konuda kendini geliştirir ve diğer üreticilere nazaran Android tarafında gözle görülür bir **bleep** yaratabilir.
Sanalad
Active Level 5
Diğer
**bleep** = fa rk. Umarım şu gereksiz bleepte çözülür. 😊
Siyah
Moderator
Moderator
Options
Diğer

Merhaba Sanalad,

Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz. Talebinizi, ilgili birimlerimize iletiyoruz. 

Teşekkürler.
MOD

Sanalad
Active Level 5
Diğer
Ben teşekkür ederim iyi vazifeler dilerim.
YiğitA235F
Active Level 8
Diğer
Size katılıyorum.