cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Android ram tüketimi

(Topic created on: 03-11-2025 01:59 PM)
177 Views
Osmanlıtorunu
Active Level 8
Options
Diğer

Yıllardır androidin rami aşırı kullanma politikası ne zaman düzelecek:).

Opera ve telegram açıyorum 8 gb ramdan sadece 2 gb boş yer kalıyor.
Tüm uygulamaları zorla durdur dediğim halde
Boşta iken ortalama 4-5 gb ram kullanıyor telefon.
Hayretle bakıyorum android iyi hoş ama Windows bile bu kadar ram tüketmiyor.
Android memnunum lakin bu ram olayı canımı sıkıyor.Telefon rami adeta beni bi sal bi rahat bırak diyor androide.
20 Comments
YOYUYO
Active Level 5
Diğer
Boş bir şekilde kullanılmayan ramin tam olarak ne faydası var sana ? Canını niye bu kadar sıkıyor
Diğer
Kanka anlamadın herhalde? 8 gb ram var sadece opera ve telegram açtım 2 gb boş yer kalıyor 2 gb yeterli ama arka planda birde oyun açıyorum bazen. Yani en azından 8 gb da en az yaklaşık 5 gb net boş yer olmalı boşta iken. Ramda uygulama gereksiz kullanım olması demek gizlice pil tüketimine sebebiyet vermezmi hem?
0 Likes
YOYUYO
Active Level 5
Diğer
Gereksiz pil tüketimi olur mu emin değilim, pil kısmından inceleyebilirsin. Şunu anlatmaya çalışıyorum, boşta duran kullanılmayan ram miktarının hiç bir mahiyeti yoktur ne cihazı hızlandırır ne de verimi artırır. Oyun vb girdiğinde eğer oyunun donmuyorsa o ram yetiyor demektir. Oyun gibi ram tüketen uygualamalarda cihaz ram miktarı açmak için arka planda zaten işlemleri kısıtlar. Ayrıyetten sanal ram olayı var +8 gb daha ihtiyaç halinde kullanabiliyor ama çoğu cihaz o sanal ram i bile kullanmıyor. Spesifik oyunlar ve uygulamalar haricinde. Daha detaya inmek istersen teknik bir konu araştırabilirsin. Ama işin özü boşta duran ram miktarının hiç bir anlamı yoktur. Cihazın kasıyor mu donuyor mu vb bir şey yaşıyor musun ona bakmalısın. Bu tarz şeyler yaşamıyorsan sorun yok demektir.
0 Likes
Diğer
Oyunum kolay kolay donmuyor ama oyunu alta atıp gelen mesaja vs bakıyorum bir süre bekliyorum oyuna girince oyun yeniden başlıyor 8 gb sanal ram açık +8 gb fiziksel ram 😂 yâni gerçekten normalin üzerinde bir ram kullanımı var tamam Windows başka android başka ama bu kadar ram tüketmesi garip.bütün android cihazlarda böyle malesef
0 Likes
YOYUYO
Active Level 5
Diğer
Oyundan çıktığındaki durum, android optimizasyonu ve bahsetmiş olduğum arka planla ram tüketen uygulamaların kısıtlanmış olması. Kendin çözmüş oldun mantığını aslında, yüksek ram tüketimi ile arka planla uygualamalar hazır bir durumda bekletiliyor ve sen girmek istediğinde çok hızlı bir tepki oluyor ve telefon çok hızlı hissettiriyor.
Diğer
Kanka bilgisayarda niye oyunu arka planda bırakıp geri geldiğimde nasıl bıraktıysam aynı olduğu gibi duruyor?
0 Likes
YOYUYO
Active Level 5
Diğer
Farklı platformlar. Kısacası, bilgisayarda bulunan işlemcilerin boyutu, elindeki telefonun 1/3 ü kadar. Bilgisayarların işlem kapasiteleri çok daha yüksek.
Gürkan_Krt
Active Level 7
Diğer
Öyle bir durum değil ram in çalışma prensibi. Ram miktarı ne kadar fazla ise o kadar uygulamayi hazır da bekletir cihaz. Bundan çok rahatsız isen geliştirici seçeneklerinden arkaplan sınırını 2 ye düşür o zman daha az kaynak kullanımı olur. Pil tüketimi aksine az olur yoksa her uygulamayı sıfırdan acmak daha fazla enerji harcamaya sebep olur.
Diğer
Bütün uygulamaları test amaçlı zorla durdur diyorum genede kullanılan ram miktarında pek bi değişiklik olmuyor.Bunun çözümü yok mobile da ram tüketimi android tarafında zaten yıllardır böyle
0 Likes