cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Android cihazlar için önemli yenilik kapıda: Pil ömrü artıyor

(Topic created on: 04-12-2025 12:31 AM)
317 Views
GalaxyHaber
Active Level 6
Options
Diğer

Google Play hizmetlerinin yeni güncellemesi, Android cihazlara pil ömrü iyileştirmeleri ve Google Wallet'a yeni özellikler getiriyor. İşte tüm yenilikler.

image

Google, Android cihazlarda arka planda çalışan hizmetleri güncellemeye devam ediyor. Son olarak Google Play hizmetlerinin 25.13 sürümüyle birlikte hem pil ömrü hem de bağlantı kalitesini artıran yeni düzenlemeler duyuruldu. Yeni güncelleme, telefonlar, akıllı saatler, Android TV, Google TV, Android Auto ve ChromeOS'a geliyor.
Pil ömrü artışı ve Google Wallet’a yeni özellikler geliyor
Google'ın paylaştığı sürüm notlarına göre, Google Play hizmetlerinin 25.13 güncellemesi sistem yönetim servislerinde yapılan optimizasyonlar sayesinde cihazların enerji tüketimi azaltıyor. Şu an için Google, bu değişikliğin detaylarını paylaşmadı. Ancak pil ömrü artışının cihazdan cihaza değişeceğini söylüyor. Üstelik yenilikler bununla sınırlı değil.Android kullanıcıları, artık Google Wallet tarafında dijital kartlara takma ad verilebiliyor. Diğer tarafta Google Play Store tarafında da küçük ama işlevsel bazı değişiklikler var. "Soru sor" özelliği artık video yanıtları da destekliyor ve bu sayede kullanıcılar, ilgilendikleri bir uygulama hakkında yazılı yorumlar dışında görsel içeriklerle de bilgilendirilebilecek.

Peki yeni güncellemeye nasıl ulaşılıyor? Tüm bu yenilikler için manuel bir işlem yapmasına gerek yok. Google Play hizmetleri güncellemesi arka planda otomatik olarak zaten kuruluyor. Ancak dileyen kullanıcılar, Ayarlar > Uygulamalar > Google Play hizmetleri > Uygulama detayları adımlarını izleyerek güncelleme durumunu manuel olarak kontrol edebilir.

Kaynak:DonanımHaber

Peki Siz bu Haber Hakkında veya güncelleme Konusunda ne düşünüyorsunuz?
7 Comments
enineboyuna06
Expert Level 5
Diğer

Haberde geçtiği için söylüyorum:

Google Wallet ülkemize gelse harika olur. Son zamanlarda bütün telefonlarda ayarlarda google cüzdan gözükmeye başladı. Acaba açılması için hazırlık mı yapıyorlar diyeceğim ama burada sunucu olmadan BDDK regülasyonlarıyla nasıl uyum sağlayacaklar merak ediyorum.

Burada duyuruluyor hangi ülkelere geleceği. 92 tane ülkeye gelmiş şu anda. Azerbaycan'da dahi var.

areyousure
Active Level 10
Diğer
Azerbaycanda varken nasıl türkiyede olmas şaşırdım. Kanunlar mı engel oluyor anlamıyorum.
enineboyuna06
Expert Level 5
Diğer
Evet hocam. BDDK burada sunucu kurmasını istiyor şirketlerin. Ama Google'ın TR sunucusu yok diye biliyorum. Normalde bu Wallet uygulamasının passes-only versiyonu var yani sadece toplu taşıma kartı konser bileti uçağa biniş gibi bilgileri ekleyebiliyorsunuz. Şu anki yasayla bu gelebilir ama hiç gelmese daha iyi olur. Asıl istediğim kredi ve banka/prepaid kartları ekleyip onunla temassız ödeme yapmak. Azerbaycan'da bu şekilde bir yasa veya yönetmelik yok diye biliyorum ki öyle görünüyor bütün özelliklerini kullanabiliyor onlar. Aslında bizde de çalışıyor ama Türk kartlarını ekleyemiyoruz sadece yurtdışı kartları ekleniyor. Elimde de bir tane yabancı kart var onu ekledim o şekilde kullanıyorum ama çok komisyon alıyor. Şu a.nlık bankaların nfc'sini aktif kullanıyorum o yüzden.
areyousure
Active Level 10
Diğer
Yıl olmuş 2025, nfc milattan önce çıktı biz hala banka kartımızı kullanıyoruz. Gerçekten komedi. Umarım hayırlısı neyse o nasib olur.
enineboyuna06
Expert Level 5
Diğer
Google'a yazdım yardım sitesinden ve e mail ile. Mailde gerçi kullanılamıyor hatası verdi ama neyse bir şekilde iki dilde gönderdim Türkçe İngilizce şekilde.

Bu adresten geri bildirim yapabilirsiniz Google'a. Belki yönetim ve/veya yönetmelik değişirse gelmesi için.

https://support.google.com/googlepay/?hl=en&sjid=8638972219250543217-EU#topic=12369512

Hello,

I wanted to give my voice on the contactless payment, Google Pay. I wanted this service for years to release in Turkey. It would be a great convenience to use this service here in Turkey. I suggest contacting local banks like:

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Türkiye İş Bankası A.Ş.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş.

QNB Bank A.Ş.

Papara Elektronik Para A.Ş.

And etc.

Regards,

Adınız soyadınız
areyousure
Active Level 10
Diğer
Yaparım hocam
Diğer
Her seferinde aynı haber, Note 10'dan beri... hiçbir değişiklik olmadığını düşünüyorum.
0 Likes