cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Android 15 telefonunuzun kaç yıl ömrü kaldığını gösterecek📱👇

(Topic created on: 04-19-2024 02:25 PM)
839 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer

Android 15 güncellemesi telefonunuzun depolama çipinin kaç yıl ömrü kaldığını gösterebilecek. SSD ömrü görme Android telefonlara geliyor.

Android 15 güncellemesi telefonunuzun depolama çipinin kaç yıl ömrü kaldığını gösterebilecek. Android işletim sisteminin yeni sürümü Android 15, telefon depolama çipinin sağlığını kontrol etmek için kullanıcı dostu bir yol sunacak. SSD ömrü görme artık Android telefon modellerinde mümkün.

Android 15 ile Telefon Depolama Çipi Sağlığını Kontrol Edebileceksiniz

Akıllı telefon şirketlerinin güncelleme politikalarının uzunluğu arttıkça, yeni bir telefon alırken satış sonrası parça bulunabilirliği ve kendi kendine onarım kolaylığı gibi faktörlerin önemi artıyor. Ancak, pil ömrünü artırmak için atabileceğiniz adımlar olsa da, telefonunuzun depolama çipinin ömrünü uzatmak için pek bir şey yapamazsınız. Bununla birlikte, telefonunuzun depolama çipinin kalan ömrünü öğrenmek, cihazınızın ne kadar süreyle dayanabileceğini anlamanıza yardımcı olabilir.

Android 15’in bir parçası olarak, Google yeni bir “Depolama Ömrü API” tanıtıyor. Bu API, cihazın depolama çipinin kalan ömrünü tamsayı yüzdesi olarak gösteriyor. Örneğin, API 90 değerini döndürdüğünde, bu depolama cihazının kullanım ömrünün %90’ının kaldığı anlamına geliyor. Bu, kullanıcılara depolama çipinin sağlığını anlama ve gerektiğinde önlemler almayı sağlıyor.

image

Henüz AOSP ile birleştirilmemiş olsa da, bu API Android 15 beta 1 sürümünde etkinleştirildi. API’nin kendisi, Android’in zaten topladığı bilgileri uygulamalar için kullanılabilir hale getiriyor. Ancak, her cihaz kalan depolama ömrünü göstermeyi desteklemeyebilir. Bu, cihazların bu API’yi desteklemesine ve Sağlık HAL’i aracılığıyla bilgi toplamasına bağlı. Bu nedenle, API’nin kullanılabilir olup olmayacağı cihaza bağlı.

Daha önce pil sağlığı API’si konusunda da benzer bir olay yaşanmış ve standart Android 14 bu özelliği desteklemesine rağmen Android 14 tabanlı Samsung One UI 6.0 işletim sistemi bu özelliği desteklemeden piyasaya çıkmıştı. Ardından gelen bir güncelleme ile bu API aktive edilmiş ve Samsung cihazların pil sağlığını öğrenme mümkün hale gelmişti.

Android 15’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, depolama ömrü API’sinin kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor. Bu, kullanıcıların cihazlarının depolama çiplerinin sağlığını anlamalarına ve gerektiğinde önlemler almalarına olanak tanıyacak önemli bir adım olabilir. Bu nedenle, Android kullanıcıları bu yeni özelliği dört gözle bekliyor olacaklar.

10 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Gelirse harika olur

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Apple in pil sağlığını göstermesinden kat kat daha iyi

Apple de bunu birkaç yıl sonra yeni gibi tanıtır

View solution in context

Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık Tolga.

View solution in context

Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Sadece pixel telefonlar ile sınırlı kalmayıp samsung'a gelirse çok iyi olur eminim zaten gelecektir.

View solution in context

Solution
Somebodyelse1
Active Level 7
Diğer
Vallah kardeş ben artık Samsunga hak vermeye başladım. Gelirse de ne gereği vardı kullanın gitsin işte diyecekler, kimseyi beğendiremiyorsun:)

View solution in context

Solution
CGRZBN
Expert Level 3
Diğer
Cidden bunları görebilmeyi neden bukadar istiyoruz anlamıyorum. Bir buçuk aydır iphone kullanıyorum pil sağlığını ve şarj döngüsünü görebiliyorum ve kendimi biraz biliyosam pil sağlığım her bir kademe azaldığında bu duruma takılıcam canımı sıkıcam psikolojimi bozucam. Benim gibi biçok insanın olduğuna da eminim. O yüzden emin olun görmemek mental açıdan daha iyi bence..

View solution in context

Solution
MUSA_A73
Active Level 10
Diğer
Vaybe gün geçtikçe teknoloji dünyası gelişiyor.
Bizi bilgilendirdigin için teşekkürler Tolga

View solution in context

Solution
Diğer
Güzel özellik 👍😊

View solution in context

Solution
Ceyaca
Active Level 7
Diğer
Kesin 4. Senede cihazı kapatacaklar. Yenisini al paraları ver diyecekler...

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Emeğine sağlık kardeşim 😊👏👏

View solution in context

15 Comments
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Gelirse harika olur
AlperGüler
Active Level 9
Diğer
Kim ölceği günü bilmek isterki 🤣
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ne alaka
AlperGüler
Active Level 9
Diğer
Hocam şimdi elimde bir samsung ssd var saglini falan gosteriyo morel bozuyo bitiyo olcagini gormek
Anonymous
Not applicable
Diğer
Ama her cihazın bir ömrü var sonuçta bu normal bir durum
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Apple in pil sağlığını göstermesinden kat kat daha iyi

Apple de bunu birkaç yıl sonra yeni gibi tanıtır
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık Tolga.
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Sadece pixel telefonlar ile sınırlı kalmayıp samsung'a gelirse çok iyi olur eminim zaten gelecektir.
Solution
Somebodyelse1
Active Level 7
Diğer
Vallah kardeş ben artık Samsunga hak vermeye başladım. Gelirse de ne gereği vardı kullanın gitsin işte diyecekler, kimseyi beğendiremiyorsun:)