Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
09-14-2024 11:43 AM (Last edited 09-14-2024 12:04 PM ) in
DiğerYıllardır, Android bir uygulamadan gelen yeni bir bildirimi belirtmek için durum çubuğunda uygulama simgelerini bastırılmış renklerle gösteriyor. Google Android 15 ile birlikte bunları tam renkli ve monokrom olarak da gösterebilecek.
a'ya göre yeni rapor dan Android Otoritesi, Android 15’s kaynak kodu, durum çubuğunda gösterebileceği uygulama simgeleri için iki yeni özelliğe sahiptir. Bunlardan biri, durum çubuğunda kullanılmak üzere bir uygulama tarafından sağlanan simgeyi, Play Store'da, ana ekranda veya uygulama çekmecesinde gördüğünüz uygulamanın tam renkli simgesiyle değiştiriyor. Diğeri, durum çubuğunda kullanılmak üzere bir uygulama tarafından sağlanan simgeyi, o uygulamanın monokrom simgesiyle değiştiriyor (uyarlanabilir simgeleri destekliyorsa). Aşağıdaki resimlerde varsayılan seçenekle birlikte bunların her ikisine de göz atabilirsiniz
Gördüğünüz gibi, tam renkli simgeler uygulamayı tanımayı kolaylaştırıyor Tek renkli simgelerin kontrastla ilgili sorunları var gibi görünüyor. Bununla birlikte, Google sorunu çözdükten sonra, ana ekranda veya uygulama çekmecesinde uyarlanabilir simgelerle birlikte tek tip bir görünüm sunarak. İşletim sisteminin bu değişikliği her zaman açık ekrandaki (AOD) uygulama simgelerine de uygulayabileceğini belirtmekte fayda var. Bu, uygulama simgelerini telefonunuzun veya tabletinizin AOD'sinde de varsayılan, tam renkli veya tek renkli görünümde gösterebileceği anlamına gelir.
Google değişiklik ile ilerlemeye karar verirse, Android 15 büyük olasılıkla varsayılan simgeler, tek renkli simgeler veya tam renkli simgeler ile gitmek için seçenekler sunacaktır. Umarım, Samsung yeni özelliği yakında çıkacak One UI 7.0 ile uygulayacaktır.
Kaynak: SamMobile
1 Comment
özgür_s21fe
Expert Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
09-14-2024 01:42 PM in
Diğer
Xiaomide bunun seçimini yapabiliyorduk renkli renksiz diye umarım samsungda da öyle olur ben renksiz seviyorum