cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Android 13 (One UI 5) Bazı Özellikleri ve Alacak Cihazlar🤩

(Topic created on: 03-11-2022 11:41 AM)
1515 Views
flora_
Expert Level 5
Options
Diğer

Samsung , Android 12 güncellemesini çeşitli uyumlu telefonlara ve tabletlere sürekli olarak genişletiyor. Öte yandan Google, 2022 için bir sonraki büyük işletim sistemi olan Android 13 üzerinde hızla çalışıyor . Ancak Samsung, Android 13 işletim sistemi yükseltmesine sahip One UI 5.0'ı Galaxy cihazlarına getirecek.

Google, Android 13 Developer Preview sürümünü Şubat veya Mart 2022'de tanıtabilir. Yaklaşık 4 DP'den sonra şirket, Mayıs veya Haziran'da Android 13 işletim sisteminin Genel Beta testine başlayacak ve ardından Ekim veya Kasım'da AOSP sürümü yayınlanacak.

Android 13 Beta: Bir Kullanıcı Arayüzü 5
Samsung'un One UI 5.0'ı Android 13 işletim sistemini temel alacağından OEM, Ağustos veya Eylül 2022'de Beta testine başlayabilir. Belirtilmesi gereken, Android 12 tabanlı One UI 4.0'ın Beta testi Eylül ayında başlarken, resmi dağıtım kasım ortasında gerçekleşti.

Çıkış Tarihi: One UI 5.0
Samsung, Android 13 işletim sistemine dayalı One UI 5.0'ı Eylül 2022'de tanıtabilir. Buna ek olarak, Galaxy S22 serisi cihazlar Genel sürümden önce Beta testi için davet edilecek ilk cihazlar olacak ve bunun daha sonra gerçekleşmesi bekleniyor.

ONE UI 5.0 BAZI ÖZELLİKLERİ: (kısaca anlatım) 

El feneri parlaklık ayarı geçişi:
Google'ın, en son Android 13 sürümüyle, kullanıcıların telefonlarının el fenerinin parlaklığını ayarlamasına olanak tanıyan yeni bir özellik eklediği bildiriliyor .
Unutulmamalıdır ki aynı özellik Samsung Galaxy cihazlarında zaten mevcutken, Android 13 yazılımı ile daha kullanışlı olmasını bekleyebiliriz.

Geliştirici Önizlemesi 1:
10 Şubat 2022'de Google , Android 13 işletim sistemini duyurdu ve aynı zamanda, bu yılın sonunda beklenen sürümünden önce Geliştirici Önizlemesi'ne başladı.

Daha hızlı oyun yükleme özelliği:
Yeni bir rapor , oyunların mevcut operasyonel durumlarını işletim sistemine iletmesine olanak tanıyan yeni bir API'nin geliştirilme aşamasında olduğunu ortaya koyuyor .
Oyunun yüklenmesi zaman alırsa, işletim sistemi güç yönetimine bir uyarı gönderir ve ardından yükleme sürelerini azaltmak için hız artışı için CPU'yu gönderir.

Dört yeni dinamik tema ortaya çıktı:
AndroidPolice'e göre Google, gelecekteki Android sürümü için tema sisteminin dört yeni stili üzerinde çalışıyor.
Dört yeni renk kombinasyonunun kod adı TONAL_SPOT , VIBRANT , EXPRESSIVE ve SPRITZ .

Android 13, kilit ekranından profil geçişine izin verecek:
Yaklaşan Android 13, kullanıcıların tuş kilidinden (PIN/desen giriş sayfası) profilleri değiştirmesine izin verecek.
Tuş kilidi kullanıcı profili değiştiricisi
Ana sayfa düğmesi Asistan geçişi
Daha fazla Panlingual bit

Medya için dokun-aktar özelliği:
Android 13, Apple'ın iPhone sahiplerinin medyayı şirketin HomePod hoparlörlerine/hoparlörlerinden aktarmasına olanak tanıyan Handoff özelliğine benzer olabilecek medya için bir dokun-aktar özelliğine sahip olacak.

Yeniden tasarlanmış ses çıkışı seçici:
Android 13, yeniden tasarlanmış ses çıkışı seçiciyle gelecek. Ses çıkışı seçici, ortam denetimlerinin bir parçasıdır. Kullanıcıların ses veya video çıkışını bir telefon hoparlörüne, kulaklığa, Bluetooth hoparlörlere veya diğer cihazlara hızlı bir şekilde değiştirmelerini sağlayan sağ üst köşedeki bir düğmedi. 

Android 13 erken derlemesi dört yeni özelliği ortaya çıkardı:
XDA-Developers'ın, Google tarafından geliştirilmekte olan dört yeni özelliği ortaya çıkaran çok erken bir Android 13 yapısına sahip olduğu bildiriliyor. Sızdırılan Android 13 özellikleri şu şekilde:

Uygulama Dilleri
Bildirimler için Çalışma Zamanı İzni
DARA: Android Kaynak Ekonomisi
Kilit Ekranı Saat Düzeni

Android 13, kullanıcıların yeni arka plan uygulama sınırlarını devre dışı bırakmasına izin verecek:
Android 13 ile Google'ın, kullanıcıların arka plan uygulama sınırlarını (Hayalet İşlemler) devre dışı bırakmasına izin verdiği söyleniyor.

ONE UI 5 ALACAK CİHAZLAR: 

Samsung One UI 5.0 (Android 13) Cihaz Listesi:

Galaxy S Serisi:
Galaxy S22 Ultra
Galaxy S22+
Galaxy S22
Galaxy S21
Galaxy S21+
Galaxy S21 Ultra
Galaxy S21 FE 5G
Galaxy S20
Galaxy S20 FE
Galaxy S20+
Galaxy S20 Ultra
Galaxy S10 Lite

Galaxy Note Serisi:
Galaxy Note 20
Galaxy Note 20 Ultra
Galaxy Note 10 Lite

Galaxy Z Serisi:
Galaxy Z Fold 3
Galaxy Z Flip 3
Galaxy Z Fold 2
Galaxy Z Flip
Galaxy Z Flip 5G

Galaxy A Serisi:
Galaxy A73
Galaxy A72
Galaxy A53
Galaxy A52 
Galaxy A52 5G
Galaxy A71
Galaxy A71 5G
Galaxy A71 5G UW
Galaxy A51
Galaxy A51 5G 
Galaxy A51 5G UW
Galaxy A33
Galaxy A32
Galaxy A32 5G
Galaxy A22 
Galaxy A22 5G

Galaxy M Serisi:
Galaxy M62
Galaxy M42 5G
Galaxy M32 
Galaxy M32 5G
Galaxy M12

Galaxy F Serisi:
Galaxy F62
Galaxy F52 5G
Galaxy F22
Galaxy F12

Galaxy Tab Serisi:
Galaxy Tab S8 Ultra
Galaxy Tab S8+
Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S7
Galaxy Tab S7+
Galaxy Tab S6 Lite (bilinmiyor) 
Galaxy Tab S7 FE 5G
Galaxy Tab A7 Lite
Galaxy Tab A8 2022

Not: KAYNAK YABANCI SİTE OLDUĞU İÇİN BAZI CİHAZLAR BİLİNMEMEKTEDİR VE LİSTEDE EKSİK CİHAZLAR OLABİLİR. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim. 
11 Comments
flora_
Expert Level 5
Diğer
Arkadaşlar İngilizce - Türkçe çeviride bazı bozukluklar olduğu için bazı kelimeler yanlış olabilir bu doğaldır. Ben bu kelimeleri düzeltmek için elimden geleni yaptım. Umarım düzeltebilmişimdir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Diğer
Android 13 ü tab s6 seriside alıcak
0 Likes
flora_
Expert Level 5
Diğer
İyide S6 için Android 12 son güncellemesiydi Android 13'ü tab s6 Lite alacak sadece.
0 Likes
Diğer
M12 alıyor M21 almıyor vaybe şu Android 12 gelsin de ne halleri varsa görsün
0 Likes
MuRAT90
Active Level 7
Diğer
Ne zaman yayınlanacak bilgi var mı ben mi kaçırdım
0 Likes
flora_
Expert Level 5
Diğer
Eylül-Ekim gibi beta testleri biter Kasım-Aralık gibi cihazlara dağıtılmaya başlanır
MuRAT90
Active Level 7
Diğer
Daha çok var desene
flora_
Expert Level 5
Diğer
Maalesef..
ben006
Expert Level 5
Diğer
Siz s10 lite ve not 10 lite yok gibi gorun