RecepF
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Google, Android 12 işletim sisteminin yayın sürümünü planlanandan bir gün önce tanıttı. Ancak, en son ürün yazılımına hemen geçmek henüz mümkün değil - şirket, OEM ortakları için yalnızca "yeşil robot" un AOSP montajının kaynak kodunu yayınladı.
Pixel akıllı telefon sahipleri bile yeni işletim sistemini henüz yükleyemiyor - güncelleme yalnızca açık kaynak kodu olarak sunuluyor . Şirket, önümüzdeki birkaç hafta içinde markalı akıllı telefonlar için hazır sistem görsellerini yayınlayacağına söz verdi. Amiral gemisi Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinin Ekim ayının ortalarında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve büyük olasılıkla kutudan Android 12 ile çıkacak.
Aynı zamanda Google, Samsung, OnePlus, realme, Tecno, vivo, Xiaomi ve OPPO akıllı telefonlarının 2021'in sonuna kadar Android 12'yi alacağını belirtiyor. Bellenimin temel yenilikleri arasında - güncellenmiş bir arayüz, uygulamaların tek bir tasarım stiline uyarlanması, HEVC kod çözücü desteği, gelişmiş gizlilik ve engelli kişiler için genişletilmiş bir işlev listesi.
Google ayrıca, güncellemeyi tasarım açısından işletim sistemi tarihindeki en küresel güncellemelerden biri olarak adlandırıyor. Değişiklikler sistemin performansını da etkiledi. Örneğin, Android 12'de aktif CPU kullanım süresi %22 oranında azaltılmıştır. Ayrıca, uygulama başlatma süreleri azaltılmıştır. Android 12 ayrıca AVIF formatı, geliştirilmiş medya kod çevrimi ve geliştirilmiş sistem hatası raporlaması için destek sağlar.
0 Comments