cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

AI Türkçe'ye Neden Kavuşmuyor? Bana Hak Vereceksiniz...

(Topic created on: 09-06-2024 04:40 PM)
322 Views
Siberizm
Active Level 4
Options
Diğer

Dostlar Samsung, 2024 yılını AI'ını överek geçirdi. O kadar fazla övdü ki bir süreden sonra abartıldığını düşünmeye başladım. İngilizcesi yeterli biri olarak AI'ı deneyimlediğimde kesinlikle abartılı olduğunu söyleyebilirim.

Neyse. Samsung’un bu överek bitiremediği muhteşem Galaxy AI neden Türkçe'ye kavuşmuyor?

YETERSİZ KULLANICI KİTLESİ

Bana küfür etmeden önce açıklayayım. Dostlar bu forum dışında Galaxy AI'dan haberdar kaç kişi var? Dışarıda bir test yapsak Samsung kullananların belki de %90'ı bu sistemden habersiz.

ChatGPT bile yıllardır var olmasına rağmen ülkemizde çok fazla kullanıcıya sahip değil. Hatrı sayılır bir sayı var ancak çok fazla değil. 

Ülkemiz maalesef teknolojiden bir haber yaşıyor. Yeni nesil yazılımlara ayak uydurmakta çok zorlanıyoruz. Sizler gibi bilgisi olan kişiler AI istese de ülkemiz büyük bir kitle bu AI'dan habersiz.

Hal böyle olunca gerek duyulmuyor. Az bir kullanıcı kitlesi için neden uğraşsınlar ki? 

Bu da yanlış bir düşünce baktığımızda. Evet kullanıcıların bir çoğu habersiz. Ancak dil desteği eklenince kulaktan kulağa zaten yayılma olacak ve kitle artacaktır. Dil desteği olmadan kime ne önerelim ki?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Omen_Motion
Active Level 6
Diğer
Dostum güzel bir açıklama yapmışsın da, sürekli yazıyorum Samsung maalesef Türkçeyi dil olarak kabul etmiyor, şimdi İngilizce bilmeyen bir kişi özelliğe girdiğinde karşısında bilmediği bir dil çıkınca hemen uygulamayı kapatıyor, bixby, ai ve telefonun bir kısmı milletimizin anlamadığı bir dilde onun için özelliği kullanmıyor, şimdi adı geçen uygulamalar Türkçe olsa kullananlar kolaylığı ve özelliği herkese anlatacak ancak ortada yabancı dilden dolayı kullanan yok,
Şimdi gelelim işin sonucuna Samsung kesinlikle Türkçeyi dil olarak görmüyor, fakat kore savaşındaki yaşananlardan sebep önce Türkçeyi görmesi gerekiyor, son olarak korelilerin ahde vefası da yok,

View solution in context

16 Comments
Diğer
Bizby çıkalı 8 yıl oldu onuda överek çıkardılar hala türkçe yok onun gibi
Diğer
Sonra ben apple övünce suçlu oluyorum😁
0 Likes
Diğer
Bana kalırsada bazen çok abartıyorlar yapay zekayı tabi güzel şeylerde var ama bance yapay zeka denmemesi gereken bazı yeniliklere bile yapay zeka denildi (CtS, Çeviri vs.)
Ama genede ülkede yapay zeka destekli diye belkide birçok kişi s24 serisini aldı ama satarken kaç kişi bunlar Türkçe desteklemiyor dedi ki?
Diğer
Hiçbiri yapay zeka değil

Zaten yapay zeka diye birşey yok llm ler var
Şokella
Active Level 6
Diğer
Hocam eğitilmiş dil modelleride halk ağzında yapay zeka olarak tabir ediliyor o yüzden böyle bir ifade kafa karıştırabilir.
Diğer
Yani ama sonuçta yapaz zeka değil iyi ki de değil 🤣
0 Likes
SerhatErgün
Expert Level 2
Diğer
Samsung internet üzerinde sayfa çevirisi yapamıyorum türkçe dil yok çeviride hwr zaman chrome kullanıyordum yeni telefon geçtim samsung al özellikleri falan diye ama malesef sayfa çevirisi yapamıyorum türkçe dil paketi yok
Diğer
Galaxy ai ai bile değil ki gelse ne olur gelmesi ilk önce ai core u entegre etsinler sorna tr desteği gelsin
0 Likes
Siberizm
Active Level 4
Diğer
Ona kalırsa ChatGPT'de sadece internetten kopyalan bot